Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на титанова сплав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на титанова сплав

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
    А сега вече вдянах. Обаче неръждавейка легирана с титан си е все пак стомана и няма нищо общо с титана. Все едно една черна стомана легирана с алуминий да кажеш че е алуминий. А иначе има огромен смисъл тази конструкция да е от титан защото е лек, здрав и много устойчив на умора. Не корозира издържа на високи и ниски температури.......
    Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
    Зарежи.

Защото само от неръждавейка е тежко, а само от титан скъпо и меко.
    Опитах се да ти кажа че, като си видял един титан и той е бил мек то значи ли че всичките му варианти са меки?
    П.С. А олиото и водата и давам за пример за нещо което не можеш да смесиш. Титан със стомана не се заварява.
    Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Първоначално публикуван от joe007 Преглед на мнение
      Опитах се да ти кажа че, като си видял един титан и той е бил мек то значи ли че всичките му варианти са меки?
      Колко вида титан знаеш? А хром? А мед? Натрий? Калий? .........................
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Защото само от неръждавейка е тежко, ....
        Е да, по тежко е от титана ,но пък аз съм заварявал подобни хвърчила само от черни тръби... и пак си хвърчат
        Последно редактирано от welderargon; 07-01-15, 23:33.
        https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
        https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Колко вида титан знаеш? А хром? А мед? Натрий? Калий? .........................
          Уф добре. Мислех че е ясно,но явно трябва да се уточня. В техниката се използват основно сплави а не чисти метали. Както всички други и титана си има такива. Биват алфа; бета и алфа +бета. И освен това и титана се (опс титановите сплави) се подлагат на термообработки и добиват различни качества.
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Сплави де, сплави. По горе започнаха да се чудят как се заварява чист титан. Я зарежи.
            За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Здравейте колеги. Благодаря на всички за отговорите и ценните съвети. Наистина е удоволствие човек да се сблъска с някакъв проблем и да намери съвет и помощ тук от хора с наистина огромна рутина,професионален опит и теоретични познания. Това ме подтикна да направя още един опит и да кача тук по детайлни снимки.
              Ток 40 А , аргон 16 л/мин. добавъчен материал 304 и 316. Ето резултата:
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:titan1.jpg
Прегледи:1
Размер:111.1 КБ
ID:5634256

Име:titan2.jpg
Размер:104.0 КБ
ID:5634257

Име:titan3.jpg
Размер:127.8 КБ
ID:5634258

Име:titan4.JPG
Размер:292.5 КБ
ID:5634259
              NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Колегата ми е учил на времето в Харков танкостроене и завода в който са били на производствен стаж 1 година е работил основно с титанови сплави . До толкова че в целия заводски жилищен квартал даже и балконите са остъклявали с титанови профили . Разказвал ми е една случка трябвало да ходят за няколко дена зимата на лов на палатка . Да ама нямали печка и на него са паднала задачата да направи . Обиколил няколко пъти завода и като не намерил подходяща черна ламарина естествено като всички останали взел от големия куп някаква титанова ламарина . Направил печката и почнал да сгъва 6 кюнчета . В този момент минал началник цеха и го попитал : Щто делаеш? Колегата се позамислил и отговорил шестистволной минамьот . Човека махнал с ръка усмихнал се и казал харошо делай .
                Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Темата е много интересна, само дето някои взеха да си мерят п*.. /приборите/. Аз имам няколко въпроса и ще ви помоля за отговор в следствие на практика, а не на прочетена теория.Кривка за изспускателни на 4 тактов двигател изработена от тръби от твърд, неръждаем метал се сцепи. Завари я "професионалист" и се сцепи веднага на първия тест. Последва повторна заварка при друг. Той каза, че това е титан и ще поръча материал, който обаче е много скъп. Завари я и за 7-10 см. заварка взе двуцифрено число лв. близко до такова с 3 цифри. Обясни, че колегата не си е свършил работата, но сега всичко е наред. Заварката държеше докато не се случи да караме в кал. Тогава отново се сцепи, но защото около тръбата се натрупа кал, изсъхна и ауспуха прогърмя. Върнах го на заварчика, той го завари отново и каза, че вината е моя, защото съм го бил намокрил, когато е гореща тръбата... Та от какъв материал се сгъват тези тръби и как се заварява?
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Изпускателни колектори съм виждал от всичко друго но не и от титан . Малко ти е далече София иначе тука в КЗУто ако не могат значи никъде няма да стане .

Коментар

E, не всичко е лада
                      http://www.pagani.com/huayra/partners/group.aspx
                      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                        То това кола ли е

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          Изпускателни колектори съм виждал от всичко друго но не и от титан . Малко ти е далече София иначе тука в КЗУто ако не могат значи никъде няма да стане .
                          Има и колектори , има и клапани.

В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
                            Здравейте колеги. Благодаря на всички за отговорите и ценните съвети. Наистина е удоволствие човек да се сблъска с някакъв проблем и да намери съвет и помощ тук от хора с наистина огромна рутина,професионален опит и теоретични познания. Това ме подтикна да направя още един опит и да кача тук по детайлни снимки.
                            Ток 40 А , аргон 16 л/мин. добавъчен материал 304 и 316. Ето резултата:
                            [ATTACH=CONFIG]768511[/ATTACH]
                            [ATTACH=CONFIG]768512[/ATTACH]
                            [ATTACH=CONFIG]768513[/ATTACH]
                            [ATTACH=CONFIG]768514[/ATTACH]
                            Преди да продължиш с експериментите , мисля , че трябва да разбереш точно каква сплав е това ,титан и желязо , титан и алуминий , или нещо друго , не ми се вярва да са ползвали чист титан , защото той е по-тежък от алуминия. Според мен са ползвали титан-алуминиева сплав.
                            В НАТО - Рамбо го бият , пребоядисан партизанин му носи вода

Коментар

Първоначално публикуван от motor_men Преглед на мнение
                              Има и колектори , има и клапани.
                              За клапаните го знам но за колекторите съм го проспал . Явно цената на титана е паднала доста . Преди десетина години беше голям проблем да намериш титан на прът . Трябваше ни Ф 30 на около 400 мм къде ли не питахме накрая едни колеги от Русе ни пратиха едно парче та си свършихме работата .
                              Последно редактирано от sek.1; 13-01-15, 05:53.

Коментар

Не разбирам толкова от заваряване, но според думите ти този детайл е изключително важен и натоварен.
                                Лично аз след като нямам достатъчно данни за ремонта, освен заварката бих сложил една планка - не е сложно да се изработи от парче тръба - обикновено желязо, няма да натежи много но поне когато кацаш няма да се чудиш дали ще се счупи.
                                Всеки един въпрос има повече от едно решение и винаги трябва да се преценяват всички възможни решения- сигурност- надежност и тежест, като може да се направи компромис

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X