Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Заваряване на титанова сплав

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Заваряване на титанова сплав

Егати колко щуротии са се изписали тука !
    Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
      Егати колко щуротии са се изписали тука !
      Вследствие на които виждаме и резултата :
      https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
      https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
        ...Вследствие на които виждаме и резултата ...
        Като не слуша и не ще да омеша аргона с хелий , така ще е !
        Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Като не слуша и не ще да омеша аргона с хелий , така ще е !
          Само хелий става ли? Ако ползвам бутилка която е била пълна със CO2+ Ar проблем ли е?
          Готов съм да продължа експеримента , въпреки ,че цената на хелия е бая височка
          NISSAN TERRANO II , 2.4 i,къса база,BF Goodrich Winter slalom, 235/75/15

Коментар

Първоначално публикуван от pastora Преглед на мнение
            Само хелий става ли? Ако ползвам бутилка която е била пълна със CO2+ Ar проблем ли е?
            Готов съм да продължа експеримента , въпреки ,че цената на хелия е бая височка
            Става и само с хелий или само с аргон . Само че ако продължаваш експеримента в същия дух , снимките ( за съжаление) ще са подобни .

Коментар

Направи сместа както съм написал. С тая газ заваряваш и пускаш защита. Другите подробности, за които съм писал също са важни, особено пулса.

Коментар

Мисля да поръчам от тук добавъчен материал щото както съм я подкарал ще свърши основния :

http://www.ebay.com/bhp/titanium-welding-rod

Възможно ли е от снимките на заварките които съм постнал някой от вас да предположи кой от всички ще е подходящ?
                Ако ли не просто на късмет ще взема някакъв за експеримента.
                Предварително благодаря за компетентните съвети
                А относно другите съвети и аз ползвам чичо Гугъл

Коментар

Първоначално публикуван от gogo77 Преглед на мнение
                  Направи сместа както съм написал. С тая газ заваряваш и пускаш защита. Другите подробности, за които съм писал също са важни, особено пулса.
                  Е то кои "други подробности" по-точно ? По едно време му даваше акъл да го заварява с "неръждавейка" .

....Мисля да поръчам от тук добавъчен материал щото както съм я подкарал ще свърши основния :

...
                  Значи преди да си хвърляш парите на вятъра :

1. Че това чудо не е от чист титан , не е .
                  2. Че не е " неръждавейка + титан" (при целия ужас на този термин ) - не е .
                  3. Че подлежи на заваряване е ясно .
                  4. Следователно по логика отиваме на сплав на алфа- титан с алуминий . Не за друго , а защото тези сплави имат най-добра заваряемост от всички алотропни форми на титана и сплавите му .

..... и : до тук със боба !

С други думи : преди да е известна марката на сплавта си играеме на "тука има - тука нема"

Като знам къде и как може да се изследва тръбата за установяване на химсъстав .... майка плаче .

Така че аз си мисля за следното : колега , след като си купил трайка от Литва , няма ли начин да се свържеш с хората от които си го купил и да те светнат по въпроса каква марка е ? После вече е лесно . Още по-лесно е ако ти кажат и с каква марка тел са го заварили

Иначе по принцип , капризния момент при заваряване на титанови сплави е предварителната подготовка по отношение на химическата чистота на повърхността на заваряваните краища . Затова се процедира подобно на очистването на алуминия и алуминиевите сплави . .
                  Последно редактирано от Vlado_Ts; 15-01-15, 21:49.

Коментар

4. Следователно по логика отиваме на сплав на алфа- титан с алуминий . Не за друго , а защото тези сплави имат най-добра заваряемост от всички алотропни форми на титана и сплавите му .
                    Благодаря колега Vlado_Ts. Стъпвайки на предположението,че е сплав с алуминий и тази таблица:

http://www.engineershandbook.com/Tab...niumgrades.htm

ще поръчам този добавъчен материал Titan Grade 5:

http://www.ebay.com/itm/Project-Pack...-/261307820859

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                      ...... А като е сплав, няма да е титан с мед или цинк, щото ще е същото говно.....
                      Само за протокола :

- сплав на титан с цинк не знам някъде да е опитвано , но пък легирането на титан с мед ( плюс още някои елементи) е нормална практика.
                      И не . Хич не е говно , а напротив !

- идея нямаш какви чудеса върши медта като легиращ елемент . Само прост пример : от гледна точка на якост алуминият си е чисто лайно( сори за фекалийният изказ , ама влизам в тон ) . Добавянето само но 4% мед обаче създава сплав ( наречена дуралуминий , както ти е известно) , равна на среднояка стомана , но три пъти по- лека от стоманата.

- подобно е положението и с легирането на титан с мед : сплав , равна на високояка стомана , но 2 пъти ( грубо казано) по- лека от стоманата. Така че смисъл има.

.....
                      ще поръчам този добавъчен материал Titan Grade 5:

http://www.ebay.com/itm/Project-Pack...-/261307820859

....след което имаш два варианта :

1. Да продължиш сам с експеримента . В тази ситуация ( понеже трудно ще нацелиш точните режими , въпреки указанията , получени тук - и още някои , които ще са ти необходими) , може и да не ти стигне матерала за рамката . Освен ако нямаш резервни тръби.

2. Да се свържеш , както те посъветваха с Асен или Джо , или другите хора ( предполагам , че съвета за тях не са празни приказки) и да ти свършат работа . Щото зора беше в липсата на добавъчния тел . Диаметър 1,6 мм. в случая е подходящ за целта.
                      Последно редактирано от Vlado_Ts; 16-01-15, 10:58.

Коментар

Понеже явно има алуминий в сплавта има ли нужда да се заварява с AC ?
                        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

....след което имаш два варианта :

1. Да продължиш сам с експеримента . В тази ситуация ( понеже трудно ще нацелиш точните режими , въпреки указанията , получени тук - и още някои , които ще са ти необходими) , може и да не ти стигне матерала за рамката . Освен ако нямаш резервни тръби.

2. Да се свържеш , както те посъветваха с Асен или Джо , или другите хора ( предполагам , че съвета за тях не са празни приказки) и да ти свършат работа . Щото зора беше в липсата на добавъчния тел . Диаметър 1,6 мм. в случая е подходящ за целта.
                          Според мен има и трети .
                          https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                          https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                            Понеже явно има алуминий в сплавта има ли нужда да се заварява с AC ?
                            Заваряването на алуминий и заваряването на сплави , в които алуминият участва като легиращ елемент в някакъв процент, са коренно различни неща .

Първоначално публикуван от welderargon Преглед на мнение
                            Според мен има и трети .
                            - да му го завариш ти ? Това не се бях сетил .
                            Последно редактирано от Vlado_Ts; 16-01-15, 15:35.

Коментар

Само за протокола :

- сплав на титан с цинк не знам някъде да е опитвано , но пък легирането на титан с мед ( плюс още някои елементи) е нормална практика.
                              И не . Хич не е говно , а напротив !

- идея нямаш какви чудеса върши медта като легиращ елемент . Само прост пример : от гледна точка на якост алуминият си е чисто лайно( сори за фекалийният изказ , ама влизам в тон ) . Добавянето само но 4% мед обаче създава сплав ( наречена дуралуминий , както ти е известно) , равна на среднояка стомана , но три пъти по- лека от стоманата.

- подобно е положението и с легирането на титан с мед : сплав , равна на високояка стомана , но 2 пъти ( грубо казано) по- лека от стоманата. Така че смисъл има.
                              Е тук яко ме изненада с тая мед. Я кажи къде намира приложение тази сплав, е ми е меко казано странно?
                              За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Е то кои "други подробности" по-точно ? По едно време му даваше акъл да го заварява с "неръждавейка" .
                                Владо, ти това ли чете. Ако е това го прочети го пак.
                                Ако можеш да кажеш каква е сплавта (дори и приблизително), номер, код или нещо подобно, ще мога да ти помогна от разтояние. Ако е легирана с алуминий то ще трябва предварително подгряване до към 400-500 градуса. За добавъчен материал ползвай 309L (едва ли ще намериш подходящата тел в БГ, а и не се сещам в момента каква трябва да бъде)
                                Аааааа и неръж легирана с титан има бол .
                                Заварявал съм немалко титанови сплави легирани с алуминий. Тогава нямаше такива екзотични телове и болидите ги заварявахме с 309 или мед/сребро без фосфор, в редки случаи и с двете. 309 е преходен тел, знаеш ли......

За тел може да се провери в Кастолин /Ремотерм/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X