Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Или нещо интересно в сферата на заваряването и ремонтите!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
      Колеги нека да се върнем към темата с алуминиевите джанти!!!Ако някой има да каже нещо нека не се жали!!!!!!!
      Казах ти - издълбаваш с флекса до здраво (в смисъл, разширяваш пукнатината така че да можеш да пълниш), и после пълниш с AlMg5. Трябва и да подгрееш джантата преди заварката.
      Общо взето не е от лесните задачи, ако пукнатината е дълбока. И така или иначе не можеш да знаеш от каква сплав е, а само да се надяваш че заварката ще стане и ще държи. След всеки слой пълнене почистваш с телена четка от неръждаема стомана всичките окиси до чисто. После трябва да намериш начин да изравниш - ако е по борда, евентуално става на струг, но ще имаш играчка по закрепването - евентуално трябва да си направиш фланец за струга копие на главината, за да стане идеално.

Една снимка на повредата ще каже повече от 10 станици писане. Виждал съм възстановена джанта по борда (изкъртен беше, и наварен), която след струговане на борда, пясъкоструй и прахово изглежда неразличима от нова. До колкото знам и държи все още. Аз все пак при сериозна бих търсил начин да я сменя.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз останах с впечатление, че колегата има гумаджийница, ако е така защо да не си купи един AC китаец, който е по-евтин и да си прави джантите както трябва. Ако пък иска да си заварява неговите джанти с телоподаващото наистина има начин .
        0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

За да може да прави сериозни ремонти по джантите както трябва според мен му трябва нещо от сорта на 350 ампера, с водно охлаждане. Подчертавам, както трябва. С 200А монофазен ВИГ нещата стават в пъти по-бавно при такива масивни детайли, но пък и разликата в цената е значителна. На голям ток и ръкохватката бързо прегрява, ако не е с водно.

... то така или иначе ако говорим за отчупен/изронен борд, май това е общо взето лимита смислен ремонт. По-серизони неща според мен не само че не си струва, но и не е редно да се правят върху джанта.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре е джантата първо да се изправи и после да се наварява,колегите обясниха как.За почистване е достатъчно да използваш флекс с ламелна шайба,не си заслужава усилията да я качваш на струг,трудно ще намериш идеално права джанта която да заспи на универсала.
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

За джантите имам едни удължени челюсти които по принцип ги правихме за един друг детайл но и с тях доволно трудно се центрова . Много трудно се намира джанта с идеално прави бордове.
              Прикачени файлове
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
                Аз останах с впечатление, че колегата има гумаджийница

Нямам гумаджийница!!! Имам приятел който има автоморга и има джанти за продаване>Но на едната има пукнатина не е голяма ,но не е и косъмче и иска да ги продаде за добри(хубави) джанти.И аз разпитвам най вече защото нали в най,най,най скоро време ще си поръчам телоподаващ апарат от"DEL" 3в1 и затова се интересувам дали ще стане!!!!!
                Мерси за отговорите до момента!!!!

Коментар

Нямам гумаджийница!!! Имам приятел който има автоморга и има джанти за продаване>Но на едната има пукнатина не е голяма ,но не е и косъмче и иска да ги продаде за добри(хубави) джанти.И аз разпитвам най вече защото нали в най,най,най скоро време ще си поръчам телоподаващ апарат от"DEL" 3в1 и затова се интересувам дали ще стане!!!!!Мерси за отговорите до момента!!!!
                  Виж пост #3 и другите мнения и помисли дали няма да е по евтино и хубаво да ремонтирате джантата при някой майстор който се занимава с това.
                  https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                  https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Въпросът е ние да се помъчем и за напред да знаем дали можем да ремонтираме такива неща!!!И най вероятно така ще стане,ще пробваме,че накрая ако я окипазим ще я дадем на майстор!!!!

Коментар

Въпросът е ние да се помъчем и за напред да знаем дали можем да ремонтираме такива неща!!!И най вероятно така ще стане,ще пробваме,че накрая ако я окипазим ще я дадем на майстор!!!!
                      Любимото нещо на всеки майстор е да му донесат нещо усрано от друг . Може вече да е невъзможно да се оправи а ако е възможно изисква много повече работа и със сигурност ще ти вземе 3 пъти повече пари от колкото ако му я занесеш не пипана.
                      Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                        Любимото нещо на всеки майстор е да му донесат нещо усрано от друг . Може вече да е невъзможно да се оправи а ако е възможно изисква много повече работа и със сигурност ще ти вземе 3 пъти повече пари от колкото ако му я занесеш не пипана.
                        Да,така е,но как ще разберем дали ще стане,а и да споделим и на вас също!!!!Май ще рискуваме!!!!Но първо да взема машината!!!!

Коментар

Счупете една непотребна на няколко места .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ако имаш даже шепа брашно дай го на хлебаря, с рима: парче желязо на стругаря
                            Последно редактирано от тихич; 27-08-12, 02:59. Причина: неизвестна

Коментар

http://www.medfordtools.com/notchmaster.html
                              Колеги,някой да знае как се казват тези машинки и как се казва обработванете на края на тръбата?????

Коментар

Колеги,най накрая взех телоподаващото от DEL и да ви кажа че наистина съм доволен.На работата ми го пробвах за малко и останах много доволен от резултатите,но имам още да го проучвам.Машинката заварява отлично а де не говорим за материал с цинково покритие,просто е върхът,без грам пръски!!!Другата седмица ще си заредя газ и ще позаварявам по интензивно.А ако някой се интересува ще кача снимки!!!!Това е за сега!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X