Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Аз и по малките детайли ги подгрявам предварително за да тръгне хубав шев от началото .
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от edre Преглед на мнение
      А и да не забравяме,че пукнатината трябва да се ограничи

В смисъл да се ограничи?????(да се пробият дупки в двата края ли)

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Аз и по малките детайли ги подгрявам предварително за да тръгне хубав шев от началото .
        Нагряването не зависи ли от метода на заваряване???

Коментар

Да

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
            При МИГ - МАГ в началото докато леко се подгрее детайла при дебелини по големи от 5-6 мм шева тръгва леко като студен и за това подгрявам . При ВИГ също е желателно да се подгрее детайла защото има някои видове алуминий при които ако детайла е по голям много бързото спадане на температурата в зоната около заварката води до пукнатини . Това обикновено го разбираш когато вече си заварил всичко така че предпочитам предварително да си подгрея детайла . Така миналата година се опитвахме да заварим един картер от някакво Рено и нищо не стана както изстине така тръгват пукнатини успоредни на заваръчния шев на разстояние 5-6 мм . Не стана и с предварително подгряване и последващо плавно отгряване . Сред консултация с хора от КЗУ ни казаха да не се занимаваме с глупости защото в състава на алуминия имало някаква съставка за тънколивкост която прави алуминия практически не заварим в последствие.
            Последно редактирано от sek.1; 18-08-12, 10:55.

Коментар

При алуминий, при това с тия дебелини и пропорции - подгряване си е нужно, независимо от метода.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от edre Преглед на мнение
                Да
                Не.

Подгряването зависи от материала , който искаш да заваряваш и в определени случаи от дебелината . Независимо дали заваряваш с обмазани електроди , МИГ , или ТИГ .

..... Сред консултация с хора от КЗУ ни казаха да не се занимаваме с глупости ....
                Правилно са ви казали колегите

Тук малко по инерция се говори за заваряване на алуминий. Всъщност в болшинството от случаите става въпрос не за заваряване на чист алуминий , а за заваряване на алуминиеви сплави .
                Мисля , че за заваряемост на последните вече е ставало въпрос из темите . Ако не - сигурен съм , че някой от колегите ще постне литература по въпроса . Ако пък никой не се включи , в крайна сметка ще дам малко светлина тези дни , че сега излизам с джипката .
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Vlado_Ts....Лично аз ще съм ти много благодарен ако дадеш информация за тези неща!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение

Тук малко по инерция се говори за заваряване на алуминий. Всъщност в болшинството от случаите става въпрос не за заваряване на чист алуминий , а за заваряване на алуминиеви сплави .
                    Мисля , че за заваряемост на последните вече е ставало въпрос из темите . Ако не - сигурен съм , че някой от колегите ще постне литература по въпроса . Ако пък никой не се включи , в крайна сметка ще дам малко светлина тези дни , че сега излизам с джипката .
                    Обикновено като дойде нещо за заваряване от алуминиева сплав нямаш никаква представа каква е тя . Дали ще се завари става ясно в процеса на заварката . Може да се направи предварителен анализ и това е най добрия вариант защото можеш да подбереш оптималния режим и добавъчен материал но той струва пари . В автомобилните части (основно картери) дори и при една марка и модел има разлика в алуминиевите сплави явно ги леят различни под изпълнители . Няма я руската стандартизация на отливките а и никъде не пишат нещо с което да те ориентират .

Коментар

Бях на 12 когато тате ми остави елтоса и каруцата с диск за метал да я преправя за чифт и елжена тогава нямаше дискове за дърво нямаше инвертори само самоделки с различни схеми но всичко за което за тези 25 години след този спомен съм му благодарен е желанието да продължа напред с донякъде тъжен спомен сега си имам инвертор и най много ме кефи на виг именно защото ми е много трудно но никога co2 това е само за калпазани

Коментар

СО2 не е само за калпазани. Ако се гони минимална себестойност, е за предпочитане. Преди няколко дена ми трябваше да си купя електроди и като видях цена от 33,50 се опулих. Една ролка тел 15кг струва 55лв и бутилка газ 55лв. Общо 110лв и заварявам много повече с тях от колкото 3 кутии електроди. Отделно че качеството на заварките става много по-добро. ВИГ е метод който се ползва при необходимост от заваряване на цветни метали, или черни метали с определени качества на шева (предимно есттични).

Коментар

Първоначално публикуван от metalsmith Преглед на мнение
                          Бях на 12 когато тате ми остави елтоса и каруцата с диск за метал да я преправя за чифт и елжена тогава нямаше дискове за дърво нямаше инвертори само самоделки с различни схеми но всичко за което за тези 25 години след този спомен съм му благодарен е желанието да продължа напред с донякъде тъжен спомен сега си имам инвертор и най много ме кефи на виг именно защото ми е много трудно но никога co2 това е само за калпазани
                          Можеш да си позволиш да си губиш свободното време с който метод ти харесва . Аз трябва да гоня производителност а за момента МИГ - МАГ е с най висока производителност и най ниска себестойност .

Коментар

Можеш да си позволиш да си губиш свободното време с който метод ти харесва . Аз трябва да гоня производителност а за момента МИГ - МАГ е с най висока производителност и най ниска себестойност .
                            И аз това казвам за МИГ-МАГ. Аз ползвам само МАГ и смятам че е хубаво на него да започне да се учи на заваряване. Сега усвоих добре и елжена, но благодарение на това че се научийх на СО-то.

Коментар

Аз пък смятам че ще е хубаво да не се дават подобни съвети -не само не помагат с нищо,ами са и смешни!
                              Последно редактирано от welderargon; 20-08-12, 23:01.
                              https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
                              https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Колеги нека да се върнем към темата с алуминиевите джанти!!!Ако някой има да каже нещо нека не се жали!!!!!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X