Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ПОКУПКА НА ESAB CADDY MIG C200I

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
    Сега,едва ли някой (ако е чел внимателно ,не само да напише коментара си)си мисли че с такава машина ще правя какви ли не заварки или тръби или самолети.И ако някои каже че с миг маг не се заварява качествено се лъже много,не че с електрожен не е качествено,но е много по бавно и блудкаво някак си!!!!А за виг заваряване нямам голям опит,но това което знам е че е the best,но е най бавно с него.

Повече няма да пиша ,само ще покажа снимки след като купя машината на заварките,вие да си прецините!!!!!!!
    !
    Ако забележката е към мен -то не само съм чел внимателно ,но и ти отговорих на първия ти пост на изискванията за машината и за заваряваните метали!! Но ти тръгна с едни изисквания а завършваш с други! Наистина няма повече какво да се пише -поне аз нямам !Вече прецених !
    https://www.youtube.com/watch?v=cgb6BThxVU4
    https://www.youtube.com/watch?v=Dz3BH1U3TPc

Being A Good Welder Is 3% Talent, 97% Not Being Distracted By The Internet.

Коментар

Това не е забележка и Не искам да обидя никого ни малко хора които ми дават съвети като welderargon,вярвам че има майстори във форума,най вероятно се получава така защото е в чат.

Просто няма какво да коментирам аз докато не взема апаратът,затова така писах,само ще приемам мнения....

Коментар

До всички знаещи и можещи!!!!!Знаете ли дали става заваряването (наваряване) на алуминиева джанта с телоподаващо и дали трябва да се напръска след това с тези спрейове за (проба) да не изпуска???И ще се наруши ли нещо по джантата в смисъл дали ще се изкриви на завареното място??????????

Коментар

Първоначално публикуван от welder2 Преглед на мнение
          До всички знаещи и можещи!!!!!Знаете ли дали става заваряването (наваряване) на алуминиева джанта с телоподаващо и дали трябва да се напръска след това с тези спрейове за (проба) да не изпуска???И ще се наруши ли нещо по джантата в смисъл дали ще се изкриви на завареното място??????????
          С обикновено телоподаващо НЕ! С друго не съм пробвал !ВИГ е най добрия метод за алуминий -особено пък за джанти! За останалото -всичко зависи от майстора !

Коментар

И според мен не е подходящ метод, селф контрола донякъде става, има провар, но натрупва много материал и после трябва да пилиш заварката.
            От моя опит това е метод за бързи конструкционни заварки без някакви особени изисквания .
            0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от travelling Преглед на мнение
              И според мен не е подходящ метод, селф контрола донякъде става, има провар, но натрупва много материал и после трябва да пилиш заварката.
              От моя опит това е метод за бързи конструкционни заварки без някакви особени изисквания .
              Щото не си му свикнал още. То и аз имах навика да пускам на по-нисък ампераж от нужното или да дърпам по-бавно от нужното. Като нагласиш всичко и му свикнеш - става си съвсем нормална заварка, и на алуминий, и на друго. Алуминия е гадна работа - малко да го предобриш, и се разкривява, малко да не му е достатъчно - трупа, изстива бързо и т.н.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Един познат завари с телоподаващо няколко километра шев и беше доволен. Алуминиева ламарина и профили с дебелина 3 - 5 мм. Който иска гарантирано добри резултати трябва да разбира какво става - това е рецептата и тя не е свързана с вида заваряване.

Коментар

Тия дебелини не са проблем и за обикновено телоподаващо, или поне моето. Проблем е 2мм и надолу. Това с уговорката че не е отговорен детайл и не се гледат дефекти. Ама то стигне ли се до там, и на ВИГ може да се осере съвсем порядъчно.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
                    Който иска гарантирано добри резултати трябва да разбира какво става - това е рецептата и тя не е свързана с вида заваряване.
                    ДА-аа точно така !Един мой даскал по заваряване казваше :Заваряването е проста работа, но не е за прости хора !
                    Не искам да обиждам никой просто цитирам мисъл!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      Щото не си му свикнал още. То и аз имах навика да пускам на по-нисък ампераж от нужното или да дърпам по-бавно от нужното. Като нагласиш всичко и му свикнеш - става си съвсем нормална заварка, и на алуминий, и на друго. Алуминия е гадна работа - малко да го предобриш, и се разкривява, малко да не му е достатъчно - трупа, изстива бързо и т.н.
                      И как ще завариш спукана алуминиева джанта дебела 10мм с провар почти до долу без да натрупаш отгоре поне 7-8мм .
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ами ако се скоси от двете страни пукнатината,дали ще се получи?????И дали трябва да се пробва с тези спрейове???(мисля че се казва :::спрей за дефектоскопия,но не съм сигурен))

Коментар

Защо да го правиш, като можеш да си купиш правилната машина за заварка на алуминий за твоя случай .
                          0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Ами,защото е доста пари(за мен) и ми трябва време за събирането им а също така и достатъчно работа за нея.А в момента искам да си взема този апарат за който става въпрос в темата!!!Той ми е по наложащ!!!!

Коментар

Пукнатината така или иначе трябва да я изкопаеш така че да можеш да я напълниш. Това независимо от машината и метода, които ще ползваш. Предварително подгряване на джантата според мен също е необходимо. Алуминия е с добра топлопроводност, и ако е студен много бързо "дръпва" топлината от заварката, а и масивен детайл като джанта трудно се топи по принцип.

Коментар

А и да не забравяме,че пукнатината трябва да се ограничи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X