Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
    Току що говорих и с моя колега от силовата електроника той изрази едни съмнения дали ще работи при мен в базата като се включи и индукционната пещ . По принцип тя се пуска след 17.30 защото магнитното поле и хармониците бъркат в управлението на телта на трифазните телоподаващи но при цялата електроника в един инвертор може да обърка моментите на отпушване и запушване на транзисторите . Нищо не ни пречи след празниците да се комбинираме с една кола и да прескочим до завода да си напазаруваме вече има и мераклия за втора машина май .
    При стоманена кутия? Не вярвам.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• От: Групова поръчка на инверторна заваръчна техника и консумативи от eBay - Германия.

Е чак толкова ли е силно магнитното поле там, че да бърка електрониката от няколко метра разтояние...
      Моите снимки...
      https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
      https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanko Преглед на мнение
        Е чак толкова ли е силно магнитното поле там, че да бърка електрониката от няколко метра разтояние...
        Силно - не. Високочестотно е, или поне така мисля.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          При стоманена кутия? Не вярвам.
          Влияе и на честотата на тока при трифазните повече там са три полупериода при мен на монофазното почти не се усеща. Пеща е стара строена е някъде седемдесетте години тогава не е имало нито екранирани кабели нито елементна база като хората.
          Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Влияе и на честотата на тока при трифазните повече там са три полупериода при мен на монофазното почти не се усеща. Пеща е стара строена е някъде седемдесетте години тогава не е имало нито екранирани кабели нито елементна база като хората.
            Хармониците по захранването не би трябвало да пречат на инвертор, стига вътре ниското му напрежение да не е направено трансформаторно. ВИГ-a ти например би трябвало да работи безгрижно. В инвертора тока на входа се изправя и филтрира. Хармониците отиват по дяволите. Инвертора по дефиниция трябва да работи и на 400Hz честота на захранващото напрежение. Подчертавам, ако няма трансформатори вътре.

Според мен - слаба електроника за управление на телоподаването. В тия машини всичко се прави максимално нискоимпедансно, и начесто се филтрира. Например ако по една платка от такова начесто се мъдрят съпротивления над 50-ина килоома, човек трябва да се позамисли.

А и както сам каза, елементната база отпреди 20-30 години няма нищо общо с днешната.

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
              Първо, честито за покупката!
              Имам молба - ако е възможно отвори електрожена и направи малко снимки.Тези снимки са ми необходими за да потвърдя или отрека слуховете, че само кутията е наша а цялата платка идва от Китай сглобена и готова за монтиране.[ATTACH=CONFIG]283979[/ATTACH]Това е само една от възможностите, има и други.
              Благодаря предварително!
              И какво лошо ако са с китайски платки?

А снимки и аз не бих отказал. Особено на телоподаващото. Пък ще почерпим ако трябва.

Коментар

След нова година ще го отворя . Ронин звънни ми, ако поръчваш шланг може и аз да взема някоя ролка тел и една защита за телоподаващото да не плащаме двойни куриерски.
                0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  И какво лошо ако са с китайски платки?
                  Че аз къде съм казал, че е лошо ако платките са китайски? Няма такова нещо!
                  Просто съм любопитен, а и да си призная, преди време говорих по телефона с някой от ВИКИ-Б/име не запомних/ та този човек твърдеше, че всичко си е тяхно
                  като изработка. Така... чакаме снимки от колегата, пък ако се окаже, че платката е същата се намират и схеми за евентуален ремонт.

ПП Показаната платка е асиметричен мост с два транзистора в рамо
                  Панайот Бърдарски
                  0887 60 77 22

Коментар

Хах... имам подобна неработеща платка от 130А електроженче със сменени силови транзистори но все още неработеща
                    Моите снимки...
                    https://www.facebook.com/Photography.by.Ivanko
                    https://500px.com/ivankoo

Коментар

Първоначално публикуван от pansim Преглед на мнение
                      ПП Показаната платка е асиметричен мост с два транзистора в рамо
                      Ми телоподаващото ми е с пълен мост с 4 IGBT транзистора и 8 двойни изправитени диода - по 4 в рамо. На 20Khz, в токов режим. Грее толкова, колкото машинка с 16 мосфета и 16 диода, нa 100KHz, в класически режим с обратна връзка по напрежение. Въпрос на схемно решение.

Виж че всичко освен пълен мост за тия мощности е меко казано недоразумение, е друг въпрос. Въпросната платка предполагам е от някоя дребна машинка със скромни възможности.

ПП: Схеми събирам всякакви. Ако имаш нещо - казвай какво да черпя че да го получа.

Коментар

Ихааа, вече сме на 600км. от нас!
                        LZ1HKW
                        Реглаж на преден и заден мост
                        My Jeep is not an SUV ..... your SUV is not a Jeep

Коментар

Мда. Само да не вземат да ги домъкнат утре, че ще се видя в приключение.

Очаквайте включване в понеделник, според мен. Това ако утре се дотътрят до склада им в София.

Коментар

Sparkybg - трябва да съм ти изпратил съобщение, ама нещо не съм сигурен.
                            Ето линк със схеми, може и да го знаеш/най-вероятно/
                            http://valvolodin.narod.ru/
                            Панайот Бърдарски
                            0887 60 77 22

Коментар

Току що говорих с Вики Б цена за 200 амперово телоподаващо 980 лева без ДДС като за повече от една бройка ни ги комплектоват с редуцир вентил и по една ролка 15 кг тел което си едни 100 лева отстъпка . Само за телоподаващи над стандартните 170 ампера трябва да се обаждаме поне една седмица предварително иначе правят машини до 500 ампера по поръчка .
                              За такова чудо и то само 12кг без телта и аз ще се присъедиявам към поръчката. Шефа им ми каза ,че 170 амперовото работи по-добре от "Струна 170" трансформаторна , монофазна /аз имам такава/ и то - на мах. непрекъснато. Дано това да е вярно.

Коментар

Първоначално публикуван от stilnik Преглед на мнение
                                За такова чудо и то само 12кг без телта и аз ще се присъедиявам към поръчката. Шефа им ми каза ,че 170 амперовото работи по-добре от "Струна 170" трансформаторна , монофазна /аз имам такава/ и то - на мах. непрекъснато. Дано това да е вярно.
                                Вярно е със сигурност. Явно не си работил с инвертор до сега. Не само че ПВ-то му е по-голямо, ами и при еднакъв ампераж с трансформаторно, реално е по-силно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X