Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Напрежение при работещ мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Напрежение при работещ мотор?

С ясното съзнание че може да е велика глупост, искам да ви питам дали нещо такова би работило:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:shema.JPG
Прегледи:1
Размер:15.5 КБ
ID:5253734
    Все пак претенциите ми в тази насока от техниката са като за брюнетка

Коментар

НЕЩО би правило - но чак да работи, не.

Първо, транзисторите сработват при около половин волт - а ако по тоя кабел има половин волт, нещо принципно не е наред. И после, още половин волт и си ги изпукал, както и диодите - даже по-рано.

И накрая - пулсациите от генератора и консуматорите трябва сериозно да се загладят, иначе в нормално състояние ще имаш мигане и в двете посоки - примерно 100-1000 пъти в секунда.

Коментар

А датчиците на Хол знаят ли посока на магнитно поле или са само има/няма?

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
          За знаене, май я знаят, ама 300 амперов такъв не знам каква цифра ще е.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
            Добър въпрос. Мисля, че не ги интересува толкова. Важен е импулса.
            Не съм срещал досега информация за спазване на "поляритет", а това е важно ако е така.
            На мотоциклета ми е постоянен магнит на ротора и когато регулирам разстоянието м/у него и датчика виждам зор с отверката.
            сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
            dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Аз не ща да меря консумацията на стартера. На него му се дава директен + който минава по негов си кабел.

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                Добър въпрос. Мисля, че не ги интересува толкова. Важен е импулса.
                Не съм срещал досега информация за спазване на "поляритет", а това е важно ако е така.
                На мотоциклета ми е постоянен магнит на ротора и когато регулирам разстоянието м/у него и датчика виждам зор с отверката.
                Никакъв импулс не ги интересува. Мерят постоянен ток. Искат и захранване, за което. Това не е бобина, ако това си мислиш.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Слагай един мултицет от 5лв. дето да мери и обратно напрежение и си готов. Все някой миливолт ще отчете пад по този кабел.

П.С. Имам един излишен.
                  Последно редактирано от Пенчо; 18-02-11, 13:09. Причина: доп

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Никакъв импулс не ги интересува. Мерят постоянен ток. Искат и захранване, за което. Това не е бобина, ако това си мислиш.
                    А сега де..
                    Датчика е захранен, то е ясно, но покрай него минава магнит.
                    сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.

Коментар

Що 300А? За 80А цената на фарнел е към 15 евро, но те са си кожодери. Ако се разтърси човек, има и други оферти, макар и за момента по нашите земи това да минава за екзотика все още
                      При добро желание, едва ли цената на подходящ датчик ще надхвърли 10-12 лева, процесора и индикацията са си отделно. Ако се направи както трябва, със сигурност ще е по-точно и по-надеждно, но заради цената при всички случаи отива в раздел "гъзарийки" засега.

П.П. Датчиците си имат посока! Води се "Ос", "Axis", освен ко аз не бъркам нещо.

П.П.П. Чичо, онова на двигателя е друго. Ползува същия ефект, но с това свършва общото.
                      О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

П.П.П. Чичо, онова на двигателя е друго. Ползува същия ефект, но с това свършва общото.
                        Сигурно е така. Безконтактно запалване, с това съм се сблъсквал. В делкото при автомобил и при едноцилиндров мотоциклет. Явно става въпрос за друго и съм се изказал неподготвен

Коментар

Първоначално публикуван от Чичо Преглед на мнение
                          А сега де..
                          Датчика е захранен, то е ясно, но покрай него минава магнит.
                          И?

А онова на колите не е друго, ами съвсем същото. По-добро е от бобина, защото напрежението му не се мени с оборотите. А и се чете по-лесно.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                            Слагай един мултицет от 5лв. дето да мери и обратно напрежение и си готов. Все някой миливолт ще отчете пад по този кабел.

П.С. Имам един излишен.
                            Ами няма как да меря защото още не съм разместил кабелите както трябва. Сега както е оригинално, + от алтернатора е закачен при + на стартера, а основния към инсталацията си тръгва от акумулатора. Трябва да закарам този за инсталацията при алтернатора и този от алтернатора да го махна от стартера и да го вържа за акумулатора. Този последния ще го играе шунт. Акумулатор-стартер си остава както си е. Та за сега нищо не съм правил по този въпрос, а и няма да направя ако няма добри изгледи да излезе нещо полезно.

Коментар

По груба сметка, на 1 метър кабел 20 квадрата, при 10А падат около 9 миливолта. Вервай ми, уред за 5 лева посмъртно няма да се справи със задачката.

Иска си или датчик на Хол, както предложи Ицо, но там става скъпо, или малко електроника, което е малко по-евтино, но не е по-просто, или дебели жици по купето, което пък не е никак добра идея, ако и да е сравнително евтино. Аз бях се насочил към втория вариант, но май ме отказахте засега.
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                                По груба сметка, на 1 метър кабел 20 квадрата, при 10А падат около 9 миливолта. Вервай ми, уред за 5 лева посмъртно няма да се справи със задачката.

иска си или датчик на Хол, както предложи ицо, но там става скъпо, или малко електроника, което е малко по-евтино, но не е по-просто, или дебели жици по купето, което пък не е никак добра идея, ако и да е сравнително евтино.
                                Хваща ги одма. Нали идеята е да се следи посоката. И 5мА да са, ще ги хване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X