Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Напрежение при работещ мотор?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Напрежение при работещ мотор?

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
    Ако мога да използвам темата......
    ТОВА волтметърче претендира че може да измерва захранващото си напрежение. Някой да го е монтирал в кола и да даде някакви отзиви?
    Не би трябвало да има проблем. Единствено колко бързо ще се сменят показанията при различни режими. Иначе ще е полезно.
    Аз съм с нещо подобно, но със светодиоди. По-добре е от нищо, че съм патил с несветнала лампа на заряда.

Коментар

Ами просто - с контакт ще се затваря едно малко реленце което ще му пуска напрежение от чист "+" който не минава през други ключове от акумулатора до волтметъра. До контактния ключ има такъв. Притеснява ме че искат филтрирано напрежение а ако сложа електролит на вход ще стане тромаво. Затова питах за опит с конкретното устройство. Предполагам че мога да си го поръчам със зелени цифри че червеното вади очи.

Коментар

Само електролит на входа няма да свърши особена работа.

Другото - така или иначе повече от 2 показания за секунда трудно се четат. Не вярвам самия уред да е по-бърз. Не че не може, ама няма смисъл.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
          Не би трябвало да има проблем. Единствено колко бързо ще се сменят показанията при различни режими. Иначе ще е полезно.
          Аз съм с нещо подобно, но със светодиоди. По-добре е от нищо, че съм патил с несветнала лампа на заряда.
          И аз съм си сложил такова светодиодно индикаторче, но тогава ме домързя да го вържа както трябва и сега мери след контактния ключ така че като пусна консуматор "след контакт" и ме шашка. Да не говорим че отдавна съм забравил кой на колко волта свети. Просто вече му знам характера и ако не се държи както обичайно, ходя да меря. Веднъж вече ми е спасявало портфейла.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Само електролит на входа няма да свърши особена работа.
            Е тогава, заслужава ли си да слагам или повече ще попречи от колкото да помогне?

Коментар

Първоначално публикуван от MAP Преглед на мнение
              Е тогава, заслужава ли си да слагам или повече ще попречи от колкото да помогне?
              Сложи такова до 10 микрофарада. Ефекта ще е минимален, обаче. За да има ефект от такъв филтър, той трябва да е R-C или L-C.

Не знам конкретната схема на волтметъра, но правилното е да е с интегратор или филтър на входа, такъв че да усреднява показанията. Тогава и никакъв допълнителен филтър не ти трябва.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Както и да е, ако се хвана да го поръчвам така или иначе ще говоря с тях по телефона и ще ги питам какво иска на вход.

Коментар

Акумулаторът филтрира достатъчно добре, не се тревожи. Фокусът с реленцето е ОК.

Коментар

DC - DC преобразувател. Май са по 5-6 лева. Изходът няма ел.връзка с входа.
                    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

Коментар

А това защо?

Коментар

Вместо реленце и чудене за начин за захранване.

Коментар

Споменатата гад не иска да е галванично развързана.

Коментар

Да, сега прочетох по-внимателно.
                            Релето било да подаде "чист" плюс. От 15 плюсът не е по-мръсен. При мен волтметърът е вързан на акумулатора и пак, при включване на консуматор, напрежението мърда с 2-3 стотни. Единствена препоръка - да вземе плюс 15 близо до контакта. Ако 2-3 стотни имат значение де...

Коментар

А що е то "15"?
                              И ако от там плюса не е по-мръсен защо си си прекарал жица до акумулатора?
                              При мен трудно се вдява кабел от машинното до таблото, а и без това специално този волтмер не чете стотни. Имам мултисет за моментите когато целите волти и десети започнат да изглеждат зле. Иначе и за амперметър съм навит но си е играчка. По едно време си мислех дали не мога "+" към инсталацията да го преместя на алтернатора и да ползвам кабела до акумулатора като шунт, но не за истински амперметър а 2 свето диода вързани паралелно и обратно един спрямо друг за да показват поне в каква посока върви тока. Естествено това е малко глупаво защото ако пада в кабела е достатъчен за да светне диод, това само по себе си е лошо.

Коментар

"15" е този проводник в инсталацията, който се включва при подаване на контакт. Амперметър не слагай - беля не ти трябва. Фокусът със светодиодите, както си го представяш, изисква пад на напрежение около 2 волта. Ти не искаш такъв пад.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X