Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    От тях, надалеч виждаш по-малко отколкото съвсем без фарове.
    Ако имаш в предвид че заради бялата светлина блендата на окото(зеницата) се затваря повече от колкото при обикновенна лампа има философско изражение ама на практика е доста различно.....обаче това може да ти е следващата мисъл под ника...!
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

Коментар

Мани зеницата, тя ще свикне. При такъв цвят на светлината режимът на цялото око е различен.
      Освен това, твърде малко от енергията отива в тази част на спектъра, в която изобщо има контурно зрение (около жълто/зелено).

6000К ксеноните в автомобилите съществуват по една единствена причина - технологията вече е разработена (за киномашини и проектори) и са евтини. Иначе, мястото им изобщо не е в автомобила. Правилният цвят е 3200-3500К, но той с газов разряд не е лесен за постигане. 4300 засега е добър компромис.

Коментар

Ясене,ако има вариант 3000/3500к по-добре ли е да взема такъв,отколкото 4300к?
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

...Правилният цвят е 3200-3500К
          Има автомобилни и с тая температура, но според мен няма да са добър вариант.

За мен 4300 е идеалната температура за автомобилни фарове. Страдат единствено на мокро време, но там също толкова страдат и обикновените фарове. Обаче разликата между 6000 и 4300 е очеизвадна. В началото лупите ми бяха с 6000К, макар да ги взех за 4300.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз пък имам изостанали едни осветителни тела, всяко с метал-халогенна крушка 250W. Чудя се дали да не пробвам да ги сложа във фаровете, та да стана и аз супер-максималист... Захранването е елементарно - за всеки фар по един трансфертер 12 / 220 волта и съм отличник...
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Аз пък имам изостанали едни осветителни тела, всяко с метал-халогенна крушка 250W. Чудя се дали да не пробвам да ги сложа във фаровете, та да стана и аз супер-максималист... Захранването е елементарно - за всеки фар по един трансфертер 12 / 220 волта и съм отличник...
              Направи ги така че да светят в пътя, а не в очите на насрещните, и действай, щом те кефи.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                Направи ги така че да светят в пътя, а не в очите на насрещните, и действай, щом те кефи.
                За да фокусираш 220 волтова лампа (разбирай, дълга жица, ако ще и намотана на няколко ката) на пътя, ти трябва възголемичка оптика. Повечето автомобили не са толкова големи.

Коментар

За да фокусираш 220 волтова лампа (разбирай, дълга жица, ако ще и намотана на няколко ката) на пътя, ти трябва възголемичка оптика. Повечето автомобили не са толкова големи.
                  Знам.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Защо си толкова негативно настроен към този вид модификации? Да,има идиоти,които си забиват ксенон на разни нерегулирани фарове и вадят на хората очите,ама не сме всички под един знаменател. При положение,че няма да заслепява повече от нормална лупа (заводска), не виждам къде е проблема. Скоро ще се сдобия и с устройство за миене на фаровете,така че наистина ще се доближава максимално до оригинален ксенон,само дето нивото ще си се регулира от купето,което е най-малкият проблем.
                    Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
                    Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
                    Volkswagen Bora AKL

Коментар

Това с нивото има само маргинален ефект в много ограничени случаи. Поне това показват наблюденията ми. Точно в случаите, когато има неприятно и дълготрайно заслепяване, устройството не действа. Няма и как да действа.

Иначе, устройство за миене и аз мисля, макар че е по-скоро лигавщина, отколкото би свършило реална работа в полза на по-малкото заслепяване.

Коментар

Аз да споделя вчерашния ми опит с китайските крушлета ...

Значи, оригинален ксенонов фар на Мерцедес S-класа модел 140 от далечната 98г.
                        Крушките които бяха вътре ... оригинални Осрам 35вата 4000к .... едната и беше счупена изолацията на жичката и при леко друсане премигваше и изгасваше.

Купих китайски 6000к ... 35вата вчера ... щото нямаха 4000к .... слагам ги на колата ... паля ги ... светват ... ама и индикацията за изгоряла крушка и тя светва. След няколко опита ... индикацията спря да свети ... може и другаде да е бил проблема!
                        Сутринта в 5 часа колата се пали ... светват се фаровете и ми прави впечатление , че светят малко по-горе и по-силно от тия Осрамовите. Няма как да ги регулирам ръчно, щото фаровете се самонастройват ....
                        6000 синеят ... много леко ...
                        Като се сетя , че за още 30евро , можеше да си купя пак оригинални Осрам ме хваща супер много яд ... (тия ги платих по 30 евро бройката) ...
                        Колко ли време ще изкарат ?
                        Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                        Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                        Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

Ако оригиналните са с цокъл D2S, китайските аналози могат да се намерят за далеч под 30 евро бройката.

Коментар

Професионално кинаджийско осветление на фирмата ARRI 200W HMI - не по голямо от педя.Въпросът е не само в оптиката ами и в параболичния рефлектор.Баласта му е по голям,но в багажник има място

http://www.arri.de/lighting/americas...t_par_200.html
                            Пътят е целта.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                              Професионално кинаджийско осветление на фирмата ARRI 200W HMI - не по голямо от педя.Въпросът е не само в оптиката ами и в параболичния рефлектор.Баласта му е по голям,но в багажник има място

http://www.arri.de/lighting/americas...t_par_200.html
                              Това е с газоразрядна лампа:

Ясен говори за класическа халогенна с нажежаема жичка, където няма как да постигнеш повече светлина, освен да използваш повече жица - дали по-дълга или по-дебела - друг въпрос.

Коментар

Първоначално публикуван от charger Преглед на мнение
                                Въпросът е не само в оптиката ами и в параболичния рефлектор.
                                Аз и рефлектора го броя за оптика. В такива конструкции обикновено не е параболичен, а елиптичен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X