Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Първоначално публикуван от Dino Преглед на мнение
    Защо си толкова негативно настроен към този вид модификации? Да,има идиоти,които си забиват ксенон на разни нерегулирани фарове и вадят на хората очите,ама не сме всички под един знаменател. При положение,че няма да заслепява повече от нормална лупа (заводска), не виждам къде е проблема. Скоро ще се сдобия и с устройство за миене на фаровете,така че наистина ще се доближава максимално до оригинален ксенон,само дето нивото ще си се регулира от купето,което е най-малкият проблем.
    А, мнението ми е полушеговито. Иначе, самоделни ксенони с лупа светят прилично - в смисъл ако са регулирани, не заслепяват или поне е търпимо. Изпълненията с рефлектор обаче доста често са трагични. Виж, за монтирането на по-мощни крушки е по-друга бира... Предполагам, че има изискване за максимален интензитет на осветителното тяло гледано срещу него или такъв за единица площ. Ще монтираш и ще разкажеш де...

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    За да фокусираш 220 волтова лампа (разбирай, дълга жица, ако ще и намотана на няколко ката) на пътя, ти трябва възголемичка оптика. Повечето автомобили не са толкова големи.
    Тя е газоразрядна бре. Недостатъкът е, че ако изгася фаровете, ще мога да ги запаля чак като изстине крушката.
    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Тя е газоразрядна бре. Недостатъкът е, че ако изгася фаровете, ще мога да ги запаля чак като изстине крушката.
      Те и ксеноните са така, ако са по-калпави. Смени и запалката и всичко ще потръгне.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
        А, мнението ми е полушеговито. Иначе, самоделни ксенони с лупа светят прилично - в смисъл ако са регулирани, не заслепяват или поне е търпимо. Изпълненията с рефлектор обаче доста често са трагични. Виж, за монтирането на по-мощни крушки е по-друга бира... Предполагам, че има изискване за максимален интензитет на осветителното тяло гледано срещу него или такъв за единица площ. Ще монтираш и ще разкажеш де...

Поне с досегашните ксенони (Luxima Premium 5000K) не заслепяваше повече от фабричния ксенон на МЛ и Аudi A6 (1999год). Просто беше една идея по-син. Сега не само лъчът е равен (разглобих фаровете и преработих блендите) ,но и ще отворя пак фаровете,за да боядисам всички сребристи (светлоотразяващи) елементи пред лупата (гледайки фара отпред) в черно,за да не отразяват никаква светлина.

Дали съм в нарушение на закона- да,преработил съм осветителната система на колата. НО така сега е много по-добре и за мен, и за насрещните. Защо?!? Защото лъчът е равен и в следствие от това при завиване надясно няма да има два ето такива ____/ лъча,който да заслепяват хората ,а ще си е ______ . Като добавим и модификацията,която смятам да извърша този weekend (боядисването) и става много по-добре отколкото с халогените*.

*В съотношение осветеност-заслепяване,като второто трудно може да се нарече такова,но все пак-разсеяната светлина е една идея повече.
        Последно редактирано от Dino; 19-01-11, 19:59.
        Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
        Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
        Volkswagen Bora AKL

Коментар

4300K 55W и да бъде светлина. Вижда се прекрасно и на мокро,дори на осветени булеварди,а светлината от крушките е топло-бяла. Повече от доволен съм,а за търговеца мога да кажа само прекрасни неща- отношение и обслужване на много добро ниво. Ако някой от Пловдив(и не само) иска,ще му дам координатите на човека- определно си заслужава.
          Последно редактирано от Dino; 21-01-11, 20:41.
          Volkswagen Bora AKL

Коментар

Дай да го видим тоя търговец !
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
            Анатолий Пейчинов o8875о9815
            https://dvrbg.com/

Коментар

4300K 55W и да бъде светлина. Вижда се прекрасно и на мокро,дори на осветени булеварди,а светлината от крушките е топло-бяла. Повече от доволен съм,а за търговеца мога да кажа само прекрасни неща- отношение и обслужване на много добро ниво. Ако някой от Пловдив(и не само) иска,ще му дам координатите на човека- определно си заслужава.
              Я кажи колко бързо светват с окончателния цвят?

Коментар

Около 10 секунди за максималния интезитет и 15-20-на секунди за цвета.

Roninn,имаш ЛС.
                Последно редактирано от Dino; 21-01-11, 23:58.
                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Сравнено с Ауди А6- цветът съвпада 100% с този на фабричния ксенон. Дали да сложа кабели с релета? С тези 55 вата си представям колко ампера е стартовият ток. Уж пише Imax 6A,ама как да е сигурен човек-особено при студен старт (минус 10-15 да кажем).
                  Последно редактирано от Dino; 22-01-11, 13:48.
                  Volkswagen Bora AKL

Коментар

Не се тревожи за стартовия ток.

Коментар

...Уж пише...
                      Ми премери го де.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Трябва да си изкопая мултицета,защото не го ползвам особено много и не знам къде е. Ще проверя и ще пиша.

И никога повече нещо различно от 4300К (или по-малко). Сега вече се вижда предимството на ксенона в пълната си СВЕТЛИНА.
                        Volkswagen Bora AKL

Коментар

И никога повече нещо различно от 4300К (или по-малко). Сега вече се вижда предимството на ксенона в пълната си СВЕТЛИНА.
                          Ш'съ сетиш! Отдавна тия работи са казани във форума не веднъж. Там хем лампата е по-ефективна, хем човешкото око се справя по-добре. Същото е и с диодните фенери между другото. Често се оказва че с фенер светещ в топло бяло, макар и по-неефективен като лумени на ват, се оказва реално по-добре светещ от фенер студено бяло, макар като лумени на ват студения да е по-ефективен.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Въпреки, че на снимка не може да се хване колко реално осветява /окото има много голяма чувствителност между най-тъмно и най-светло/ - има един интересен сайт за фенерчета с реални снимки http://fonarevka.ru/index.html?scene...de=0&shutter=1
                            Коментираха, че с жълта светлина в гората виждаш само жълтата шума, а със синееща - изпъкват гъбите

ПП. За стартови я ток - щом не горят бушоните - нямаш проблем. Обикновено е до 7-8 ампера, пък и 10 да е са секунда-две... голяма работа.
                            Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

Коментар

.....................Дали съм в нарушение на закона- да,преработил съм осветителната система на колата. НО така сега е много по-добре и за мен, и за насрещните. Защо?!? Защото лъчът е равен и в следствие от това при завиване надясно няма да има два ето такива ____/ лъча,който да заслепяват хората ,а ще си е ______ .............................
                              Интересното е че фаровете на колите в щатите светят по този начин (на черта). А в БГ ги карат да ги сменят като минават технотест. Не знам защо обаче.
                              Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

Едното е по DOT (US),а другото по ECE (EU). Всички фабрични ксенони са ____-------. При мен левият фар е _____,а десният _____-----. Така се получава нещо такова: __________------. А това въпросното _____----- е комбинация м/у DOT и ECE стандартите,за да е приложимо и за Европа и за Америка.
                                Volkswagen Bora AKL

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X