Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Колко опасни са китайските електрожени?

Филипс не произвеждат крушки за aftermarket вграждане...

Edit: Тук има много подробен FAQ за ксеноновите светлини:
    http://faqlight.carpassion.info/hl-hid-bulbs.htm
    Последно редактирано от 3dfx; 07-06-09, 20:03.

Коментар

Наистина трябва да се направи нещо,но не и да се забраняват. Аз като нямам опция „ксенон“ от завода производител кво,да се кьора ли,ми няма да стане. Имам си лупа,имам и с-ма за миене на фаровете. Като си сложа бели крушки,а не лилави, и си наглася крушките,така че да не заслепявам и готово. На Пежото (с рефлектор) имах ксенон и не само ,че не са ми пресвяткали,ами и съм се качвал на кола с/у моята и не пречи повече от еднакво добре регулирани халогени. Ама аз ползвах 4300к крушки,а не гъзарските 6000+ келвина.

Edit: А тея глупости,че на ксенон зацапаното стъкло пречело са пълен булшит. Само да може производителите на коли да вземат повече пари за с-ма за миене на фаровете. Еднакво свети/заслепява (халоген и ксенон) и едната и другата крушка при зацапано стъкло.
      Hyundai Santa Fe CM D4EB 4WD
      Peugeot 406 RHZ, Peugeot 405 RFV, Peugeot 205 DKZ
      Volkswagen Bora AKL

Коментар

Аз пък освен джипката си имам едно BMW 525 TD та на него си сложих ксенон на късите. Фара обаче си е с лупа та ксеноните заспаха .. нямам никакви петна, разсейки и каквито и да било проблеми. Само, че веднага след като ги монтирах си отидох на стенд за фарове и си ги регулирах. До сега след година ползване са ми присветквали само за предупреждение за катаджии по пътя, но не и, че заслепявам някой. Спарки .. в тази връзка, що не ги огледаш мойте фарове дали не могат да се сложат на тераното? Гледам по моргите доста BMWта съм мяркал с такива фарове!
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Discovery 1 300 TDi
        Land Rover Club Bulgaria
        0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
          Аз пък освен джипката си имам едно BMW 525 TD та на него си сложих ксенон на късите. Фара обаче си е с лупа та ксеноните заспаха .. нямам никакви петна, разсейки и каквито и да било проблеми. Само, че веднага след като ги монтирах си отидох на стенд за фарове и си ги регулирах. До сега след година ползване са ми присветквали само за предупреждение за катаджии по пътя, но не и, че заслепявам някой. Спарки .. в тази връзка, що не ги огледаш мойте фарове дали не могат да се сложат на тераното? Гледам по моргите доста BMWта съм мяркал с такива фарове!
          При удобен случай ще ги огледам, но мисля че на тераното са с по-голям диаметър. Някакъв вариант е да взема голфови с гладко стъкло, да ги изрежа, и вътре да сложа тия от BMW-то.

...обаче, мойте са къси и дълги в един фар, в една крушка. То от там идват и проблемите. Трябва ми фар с лупа, и с ламаринка къси/дълги, или поне такъв с крушка H4 или другите с двоен реотан. А те точно тия са скъпи, тяхната кожа.

...или просто да намера време да им сложа по една ламаринка с пружинка, като са на къси да затварят дупката съвсем. Тогава проблеми няма да има никакви, и дори съм сигурен че ще успея да мина на стенд и да съм в норма.

...другия вариант е да намеря пак с лупи, ама за дълги, с размера на мойте халогенки, и да си направя фарове както си е редно - на късите - ксенон, а на дългите - халоген в отделен фар. На халогенките може да се намери място някъде по бронята, и те да си останат с ксенони.

Абе, ксеноновите заместители на H4 са си проблемни. Искат доработка, а време нямам никакво.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами аз не знам защо съм останал с впечатление, че си с четири кръгли фара. Нищо де ако искаш да погледнеш само кажи кога.
            Георги Танев (0+)
            Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от lz1gvt Преглед на мнение
              Ами аз не знам защо съм останал с впечатление, че си с четири кръгли фара. Нищо де ако искаш да погледнеш само кажи кога.
              С 4 съм. Ама 2 от тях са халогенки, а не дълги.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ясно .. мерси значи не съм още изкуфел много
                Георги Танев (0+)
                Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  С 4 съм. Ама 2 от тях са халогенки, а не дълги.
                  Пише са Алогенки.

Спарки, не се бори с тия глупости бе. Има лупи за афтермаркет готови ама още са скъпи. Тури си едни крушки като хората и мирясай. Това къси и дълги в един фар не знам дали изобщо може да се направи кадърно. Тенакийки, без тенекийки, други някакви и пак аз не виждам нищо а насрещното ми святка всяка трета кола. Сложих си обратно Филипсите и всичко си дойде на място.
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Аз се отказах да ги слагам за основни, като си намеря външни фарове и в тях мисля да си монтирам ксеноните и да ги ползвам при нужда и ако няма коли.

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                      Пише са Алогенки.

Спарки, не се бори с тия глупости бе. Има лупи за афтермаркет готови ама още са скъпи. Тури си едни крушки като хората и мирясай. Това къси и дълги в един фар не знам дали изобщо може да се направи кадърно. Тенакийки, без тенекийки, други някакви и пак аз не виждам нищо а насрещното ми святка всяка трета кола. Сложих си обратно Филипсите и всичко си дойде на място.
                      На мен ми святкат рядко. Но аз самия виждам отблясъците всяка вечер като я вкарвам в гаража. Запушвах дупката, и тогава ги няма.

Като я взех, сменях крушките с качествени такива - все тая. Не светят като хората, слаби са ми.

Коментар

До: Колко опасни са китайските "електрожени" (ксенонови лампи за фарове)?

Ето и едно евентуално решение:

Това е кит къси/дълги, с подвижна крушка, барабар с лупите. Евентуално може да се монтира в щатен гладък фар. За мен е добро решение, понеже има фарове с моя размер, с гладко стъкло, във всеки магазин за голфаджийски тунинг.

Ще ги питам дали дават мостри, та да видиме как ще се представят, предвид че пак са китайски. Ама това по-нататък, че тия дни съм зает.
                        Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Къде, къде, къдеееее?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                            Къде, къде, къдеееее?
                            Прати ми ги китайска фирма - производител или търговец (можеш ли да ги разбереш тия вече ).

В понеделник ще питам за цени, минимнални количества и всякакви такива.

Коментар

Вече и тука ги продават явно:

https://ssl.aukro.bg/item648712323-r...angel-eye.html

Цената обаче не ми е по вкуса никак.

Коментар

Ето и в eBay:
                                http://cgi.ebay.com/ebaymotors/Auto-...mZ130242925407

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X