Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Работещи схеми на зарядно за автомобилен акумулатор

Първоначално публикуван от Morskia Преглед на мнение
    Добре бе я кажете на лаик като мен аджеба какво фабрично хубаво зарядно да си купя?
    Виждам, че си от Варна. Мога да ти препоръчам една разградска фирма ("МАКСИМАЛ" ООД). Собственикът проектира и прави всякакви апарати - зарядни, плазмено рязано, електрожени. Изключително коректен човек.
    Последно редактирано от nickbochev; 04-09-12, 22:39. Причина: замяна на търговски линк с нааменование на фирмата
    "Смъртта е по-лека от перо, Дългът е тежък като планина" - Мейджи, император на Япония

2007' Jeep Cherokee KJ 2,8 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
      Имат доста предимства.
      Или по-точно???
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Или по-точно???
        Не прочете ли?
        Да изгориш такова е рядък шанс. Саморемонтира се. Има и още.

Коментар

Не видях такива, които да "замаскират" недостатъците. Един съвременен шотки диод го слага в малкия си джоб по абсолютно всички параметри. "Саморемонтирането" е ценно там, където се очакват повреди, а пък нямаш какво друго да сложиш, така че повреди въобще да не се случват. За сведение, към момента има шорки диоди с обратно напрежение хиляди волти. Нали се сещаш кога такова ще се повреди, сложено на мястото на селенов изправител с обратно напрежение 20 волта.

Това е като да сравняваш съвременен компютър с механичен касов апарат.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Не видях такива, които да "замаскират" недостатъците. Един съвременен шотки диод го слага в малкия си джоб по абсолютно всички параметри. "Саморемонтирането" е ценно там, където се очакват повреди, а пък нямаш какво друго да сложиш, така че повреди въобще да не се случват. За сведение, към момента има шорки диоди с обратно напрежение хиляди волти. Нали се сещаш кога такова ще се повреди, сложено на мястото на селенов изправител с обратно напрежение 20 волта.

Това е като да сравняваш съвременен компютър с механичен касов апарат.

Споко де. На мен си ми върши работа вече 40г. Защо да го сменям, след като си работи?
            Да бях тръгнал да го продавам - бих разбрал недоумението Ви, ама сегашната Ви реакция ми е непонятна.
            Както и да е, тези дни имам среща с Ясен и ще го питам аз ли съм луд или какво.

А за непочитането на побелелите бради и опадалите коси - търси проблема в първите седем години.

Коментар

Споко де. На мен си ми върши работа вече 40г. Защо да го сменям, след като си работи?
              Че кой е казал да го сменяш?

Да бях тръгнал да го продавам - бих разбрал недоумението Ви, ама сегашната Ви реакция ми е непонятна.
              Ако визираш мен - единствената ми реакция е по повод на това колко вездесъщи са въпросните чаркове. Е, били са - 40-те години на миналия век. После от нямай къде докато се измисли нещо по-смислено, а после докато свършат складовите наличности, щото можеш да си ги правиш и в гаража на село, та сме нарили количества. То по ония времена със всичко беше така, за добро или за лошо. Електрониката днес е на светлинни години от ония времена. На светлинни години е от това, дето е било налично преди 10 години дори.

А за непочитането на побелелите бради и опадалите коси - търси проблема в първите седем години.
              Ако пак към мен - причината за да се стигне до изречения от сорта рядко са нечии първи 7 години, а по-често привършването на нечии аргументи.

Да ползваш днес селенови изправители е просто нелепо по всякакъв критерии - габарити, достъпност, цена, надеждност, и каквото още се сетиш. Ако имаш някакви, търкалящи се по старите шкафове е друг случай, ама тогава единственото им предимство е че са ти без пари - или ги ползваш, или рано или късно приключват в кофата за боклук, та един вид са чиста далавера.

Коментар

Че кой е казал да го сменяш?

Ако визираш мен - единствената ми реакция е по повод на това колко вездесъщи са въпросните чаркове. Е, били са - 40-те години на миналия век. После от нямай къде докато се измисли нещо по-смислено, а после докато свършат складовите наличности, щото можеш да си ги правиш и в гаража на село, та сме нарили количества. То по ония времена със всичко беше така, за добро или за лошо. Електрониката днес е на светлинни години от ония времена. На светлинни години е от това, дето е било налично преди 10 години дори.

Ако пак към мен - причината за да се стигне до изречения от сорта рядко са нечии първи 7 години, а по-често привършването на нечии аргументи.

Да ползваш днес селенови изправители е просто нелепо по всякакъв критерии - габарити, достъпност, цена, надеждност, и каквото още се сетиш. Ако имаш някакви, търкалящи се по старите шкафове е друг случай, ама тогава единственото им предимство е че са ти без пари - или ги ползваш, или рано или късно приключват в кофата за боклук, та един вид са чиста далавера.

Явно нищо наистона не си разбрал.
                Бобчо, дето пита, е от Якоруда, Бабата на жена ми е от там. Знаеме се. Тя е от Рашковите, той е от Хаджиценевите.
                Знам какво се продава на Съботния пазар там, та се опитах да го насоча, как да мине тънко с покупката на зарядно, което ще му свърши работа и няма да го издои.
                Нямаше да е проблем да му продам "зарядно" и за 500кинта след съответната обработка, ама не съм такъв човек.

п.с.Защо да не ги използвам селените като си работят? Да ги хвърля ли и да купувам други?

Коментар

п.с.Защо да не ги използвам селените като си работят? Да ги хвърля ли и да купувам други?
                  На това вече ти отговорих - ако ги имаш в старото чекмедже или можеш да ги вземеш без пари си на чиста далавера. Горе обаче тръгна да ни убеждаваш че имали предимства - еми към днешна дата нямат такива - просто и ясно. Аз нищо друго не твърдя.

Коментар

Явно нищо наистона не си разбрал.
                    Бобчо, дето пита, е от Якоруда, Бабата на жена ми е от там. Знаеме се. Тя е от Рашковите, той е от Хаджиценевите.
                    Знам какво се продава на Съботния пазар там, та се опитах да го насоча, как да мине тънко с покупката на зарядно, което ще му свърши работа и няма да го издои.
                    Нямаше да е проблем да му продам "зарядно" и за 500кинта след съответната обработка, ама не съм такъв човек.

Така си е.... Макар, че на тоз' наш пазар мога да си намеря зарядно, гледал съм, ама не ме устройват...
                    Мен не ми трябва да е нещо джобно, цял сандък да е все едно..... Въпросът е, че не ги знам тия чаркове, ако има готова схема с номера на дадените чаркаляци, отивам в магазина, купувам ги и ги навързвам, ама така ми е тъмна индия...
                    Сега да ми кажеш Грец, да речем нищо не ми говори..... Но ако е вкаран в схема и е дадено кое, къде, какво, ШЪ го направя, ама така...
                    Та затова и питах тук
                    Единствените условия, са горе, изброените/в първият пост/
                    А те са:
                    Да се регулират Амперите... А не само волтовете, както съм виждал повечето... Трябва ми само на 12В и на 24В..
                    Туй, ускорен заряд и нормален, не знам дали ще са ми нужни, ама ако се прави лесно, ще го правим
                    Да има някаква "защита", то не баш защита, но не знам как да го нарека... Например, слагам го на 7 ампера, зареждам акумулатор 70 Ампера, като се зареди акумулатора, да спира зареждането..... Да свЕтка една червена лампа, когато зарежда, а когато е зареден да светва зелена... Щото индианци колкото щет, обяснявам им как трябва, ама те......
                    А пък дали е възможно, не мога да си обЕсня, май, така като помисля, е г/д, невъзможно или е много играчка, ама не им разбирам пусто, може пък да излезне, че е лесно на края.....
                    А пък го направим така, че да може да се пали и от него в кризисни ситуации, ще стане супер, време боллл, средства, за това ще се намерят/да го направя да, ама да си купя профи. не се намират, пустото... Пък и не ми е нужно, ще се ползва от дъжд, на вятър, ама искам да е като хората/
                    Та ще се радвам, ако някой ми отвори очите, какво може да се направи и какво не може... Все едно ми е дали ще е с "Селени" или ще е без "Селени", транзистори, манзистори, стига ми, да работи добре и да върши работа.....
                    За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                    Honda Dominator 650
                    088ЧЧ93979-->Борис
                    0878956Ч38-->Борис

Коментар

На това вече ти отговорих - ако ги имаш в старото чекмедже или можеш да ги вземеш без пари си на чиста далавера. Горе обаче тръгна да ни убеждаваш че имали предимства - еми към днешна дата нямат такива - просто и ясно. Аз нищо друго не твърдя.
                      Виждам, че не ти се чете. Нищо нямам в чекмеджето. Нагоре всичко е описано. Хайде лека нощ.

Коментар

На мен работещата ми схема е следната: едно импулсно зарядно на промоция от Лидъл и готово.
                        Малко по-голямо от захранване на лаптоп, едно копче и 8 светодиода. Не го мисля въобще.
                        Има си и поддържащ режим което го прави идеално за алармени системи.
                        Има си и всякакви защити и микроконтролер.
                        Преди да го взема използвах универсално зарядно за лаптоп, малко пипнато от мен, обаче понеже не е импулсно и не е добре за акумулатора.
                        И въобще не е толкова фатално ако не зарежда със ток 1/10 от капацитета на акумулатора.
                        Алтернатора на колата със сигурност не зарежда точно със 1/10 от капацитета и пак няма проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от slavi888 Преглед на мнение
                          Алтернатора на колата със сигурност не зарежда точно със 1/10 от капацитета и пак няма проблем.
                          Браво. Точно така е. Ама тука си имаме разбирачи.....и любители на сетоидиоти.

Коментар

На мен работещата ми схема е следната: едно импулсно зарядно на промоция от Лидъл и готово.
                            Малко по-голямо от захранване на лаптоп, едно копче и 8 светодиода. Не го мисля въобще.
                            Преди да го взема използвах универсално зарядно за лаптоп, малко пипнато от мен, обаче понеже не е импулсно и не е добре за акумулатора.
                            И въобще не е толкова фатално ако не зарежда със ток 1/10 от капацитета на акумулатора.
                            Колега прочети , колко глупости си написъл !
                            Не се заяждам,или може да не съм те разбрал,ама все пак !
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                              Колега прочети , колко глупости си написъл !
                              Не се заяждам,или може да не съм те разбрал,ама все пак !
                              Колега, надявам се че това не е заяждане.
                              Ако имаш въпроси по това което съм написал можем да ги коментираме в детайли.
                              Обаче без лични квалификации, само по темата.
                              Ако наистина съм написал някакви глупости и успееш да ме убедиш в това имам готовност да оттегля поста си със извинение към всички които са го прочели.

Коментар

Алтернатора на колата със сигурност не зарежда точно със 1/10 от капацитета и пак няма проблем
                                .
                                Обясни по точно какво имаш в предвид,не е заяждане.....
                                Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                                Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                                Анатолий Пейчинов o8875о9815
                                https://dvrbg.com/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X