Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще палим ли дизелите тая зима или ще ходим пеш :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Ще палим ли дизелите тая зима или ще ходим пеш

Спор няма за акумулатора. Но със дозареждания, примерно уикендите май ще изкарам без проблем и тая зима.
    Аз я пляснах темата тука, къде на майтап, къде ей така да се побазикаме със старите каручки, па те хората знаят и пишат. Както казва един мой приятел - "умни хора ей, от л@.но - бонбон правят"

Коментар

Първоначално публикуван от Estranged Преглед на мнение
      Спор няма за акумулатора. Но със дозареждания, примерно уикендите май ще изкарам без проблем и тая зима...
      Съмнява ме. Ще го влачиш нагоре - надолу за зареждане и ще те остави когато най не трябва.
      Коледа идва, на "любовниците" трябва подаръци.

Коментар

Още не съм и проверил свещите, а за 3 години съм сменил само 1, нито съм им мерил съпротивление нито нищо. Просто оная беше прекъснала, така, че първо ще поровя и там.

Коментар

Още не съм и проверил свещите, а за 3 години съм сменил само 1, нито съм им мерил съпротивление нито нищо. Просто оная беше прекъснала, така, че първо ще поровя и там.

Нямам разумно обяснение, но е факт, че освен да прекъсват имат и свойството да си увеличават съпротивлението.

Коментар

Ами един приятел си купува евтини свещи и каза, че от свещ до свещ има разлика в подгряването. Незнам на какъв принцип са, ама предполагам, че с по-високо съпротивление вероятно ще са по-зле, а както вече си доказах, за да запалиш стар дизел зимата всичко е от значение

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Нямам разумно обяснение, но е факт, че освен да прекъсват имат и свойството да си увеличават съпротивлението.
              Едно "разумно" обяснение е умора на реотана, микропукнатини, окисляване или влизане в реакция с обкрънението му, от там ефективно изтъняване, и от там - увеличение на съпротивлението.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ами един приятел си купува евтини свещи и каза, че от свещ до свещ има разлика в подгряването. Незнам на какъв принцип са, ама предполагам, че с по-високо съпротивление вероятно ще са по-зле, а както вече си доказах, за да запалиш стар дизел зимата всичко е от значение
                Не мисля NGK да са евтини, но се оказа че след няколко годишна експлоатация са се променили. Нагоре съм го написал как.

Коментар

а както вече си доказах, за да запалиш стар дизел зимата всичко е от значение
                  То и за нов така. Преди 4-5 години фирма в нашата сграда имаше сериозни проблеми с паленето на чисто нов бус Пежо, и то точно зимата. Няколко пъти го караха в сервиз. Нейсе накрая го оправиха, но какво точно е било - не знам.

ПП: С времето всички свещи се променят. Боклуците по-бързо, другите - обикновено по-бавно.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми аз гледам, че тука зимата кой не подгрява, кой без свещи и се хвалят, та си викам, баси как им палят колите на хората.
                    Утре - Свещи!

Коментар

• До: Ще палим ли дизелите тая зима или ще ходим пеш

Мани ти тая работа... То ако ги слушаш излиза, че и колите им само я миришат тая нафта - такъв им е разхода
                      What Orwell feared were those who would ban books. What Huxley feared was that there would be no reason to ban a book, for there would be no one who wanted to read one.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Тоя Lucas много гаднишки бре. Вижда ми се поне 2 пъти по-сложен от VE-то.
                        Да,роторно-разпределителните са малко по-сложни.По принцип и в Bosch VP се използва същата конструкция,но с електронно управление. Разлика между роторно- и бутално-разпределителните е и възможността първите да се превъртат лесно на ръка.Това е заложено от принципа им на действие-помпените елементи нямат възвратни пружини,а ползват центробежните сили.И при роторно-разпределителните има различни модели(типове DPA,DPC.DPS..),които се различават по различни неща,и като цяло и по сложност.
                        В миналото доста се интересувах и доста изчетох,ама предимно от книги(някои ги изгубих,други още не..).Не съм вещ в търсенето в нета,та затова се радвам на качествената информация от подходящи линкове.
                        Проблемите с нови коли(без значение от вида на мотора) не са нещо ново и невиждано.Неслучайно доста хора ги недолюбват,набеждавайки електрониката за враг №1 на автомобила,просто защото не я разбират.Това обикновенно е неоснователно.

Минусовия кабел от акумулатора незнайно защо (от недоглеждане де ) беше направил един пирует и се мушнал под акумулатора. Стои той между стойката и акумулатора притиснат.
                        Специално минусовия кабел,не е от значение-той и без друго е на "маса".
                        Ми аз гледам, че тука зимата кой не подгрява, кой без свещи и се хвалят, та си викам, баси как им палят колите на хората.
                        Утре - Свещи!
                        Да,и без свещи може ама не при всички...
                        Последно редактирано от cecoa1; 18-12-09, 19:28.
                        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          А тая тема що е в спама? Има доста смислени коментари!
                          И аз това се питам. Няма ли модератори, бе, преместете я където и е мястото. В "двигатели" ли, къде ли...
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Цецо, сигурно си бог по ДВГ, ама за минусовия кабел мое да ме хванеш за 21-вия.

Коментар

Цецо, сигурно си бог по ДВГ, ама за минусовия кабел мое да ме хванеш за 21-вия.
                              Е добре,кажи къде отива минусовия кабел на твоята кола?!
                              На някои коли,кабела на маса дори няма изолация.Та да не си се объркал нещо?

Бог не съм,просто знанията ми се толкова,че знам колко малки са всъщност.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Абе минусовия ми кабел отива на шаси(маса), ама това изобщо не означава, че няма значение как стига до там.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X