Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ще палим ли дизелите тая зима или ще ходим пеш :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Ще палим ли дизелите тая зима или ще ходим пеш

Тераното ми грее докато двигателя достигне 50 градуса температура. КОнкретната система не знам каква е, но такива истории се правят предимно с екологична цел. След като запали и заработи стабилно, няма никаква принципна причина, освен екологията, свещите да продължат да погряват.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Моя Патрол 2.8 ТД има 2 изгорели свещи на 4,6 цилиндър и е 387000
      км и пали със завъртане на ключа дори и в ной студените дни тази зима ,обаче малко пуши сиво и мирише на нафта около 15-20 сек и после цял ден е часовник

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Тераното ми грее докато двигателя достигне 50 градуса температура. КОнкретната система не знам каква е, но такива истории се правят предимно с екологична цел. След като запали и заработи стабилно, няма никаква принципна причина, освен екологията, свещите да продължат да погряват.
        Това може и то да изклюва по температура-да кажат запознати с този двигател.Шесте минути бяха измерени при работа на двигателя на празен ход и около нулева външна температура .В тази връзка се сещам,че като чета в една друга тема по колко време сутрин някой колеги ПОДГРЯВАТ ДИЗЕЛИТЕ НА ПРАЗЕН ХОД-направо ме заболява ..."акумулатора"
        Последно редактирано от petomu; 05-01-10, 20:54.
        Suzuki Grand Vitara 2.0 TD 99г.
        Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

Първоначално публикуван от petomu Преглед на мнение
          Това може и то да изклюва по температура-да кажат запознати с този двигател.Шесте минути бяха измерени при работа на двигателя на празен ход и около нулева външна температура .В тази връзка се сещам,че като чета в една друга тема по колко време сутрин някой колеги ПОДГРЯВАТ ДИЗЕЛИТЕ НА ПРАЗЕН ХОД-направо ме заболява ..."акумулатора"
          Ми няма какво да те боли толкоз. След като стоплят свещите горят 25-30-ина ампера. Алтернатора е поне 70, а при мен - 80 май беше. Тоест, акумулатора хич не го боли, ако всичко по електросистемата е в ред. Има достатъчно за да захранва свещите, да зарежда акумулатора и да има запас за други консуматори. Сега, ако включиш и фарове, и нагреватели на седалки, задно стъкло и т.н., вече може и да му идва нанагорно. Ама, като ще караш 5-10 минути, за каква са ти?
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            ...предимно с екологична цел.
            Некои 'ора си мислят, че като е заради екологичната цел, непременно вреди на всичко останало. А конкретно подгревните свещи имат благородната задача да осигурят по-добри условия за запалване на впръсканата нафта и оттам - по-мека работа на двигателя и понижен разход и износване. Все едно че имаш нафта с по-високо цетаново число. Другият им принос към ситуацията е, че двигателят по-бързо достига една по-разумна работна температура, от което печели не само той, но и хората в купето. Примерно са 250 вата общо, а двигателят заради тях отделя киловат повече топлина.

Коментар

За 10 до 30 секунди сьм чувал ма 6 МИНУТИ за подгряващи свещи ме хвьрля в тьча.По локика те подгряват за подпомагане на пьрвоначалното запалване,20 секунди след това няма какво да греят вече,6 минути..............ебати интервала,ебати релето,ебати и свещите.

Я дай точната година,модел и мотор на тая кола да и врьтна един Гугьл.

И само ведньж ли е замервана?
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                .
                Opel Astra 1997г. Isuzu 1.7 TD 68к.с
                Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

За 10 до 30 секунди сьм чувал ма 6 МИНУТИ за подгряващи свещи ме хвьрля в тьча.
                  При доста дребни дизелчета свещите не само продължават да греят доста след запалването, но се и включват на нова сметка при продължителен празен ход, въпреки, че моторът работи от часове.

Коментар

Това намерих във форума на опел:
                    Системы преднакала и подогрева топлива дизельного двигателя

Система преднакала - общая информация
                    В камеру сгорания каждого цилиндра ввернута свеча накаливания. Свечи нагреваются электрическим током перед запуском, во время запуска и некоторое время после запуска двигателя. Подачу питания на свечи накаливания контролирует модуль управления подогревом (двигатели 1.7 л и 2.0 л Y20DTL) или ECM (двигатели 2.0 л, кромеY20DTL).

На панели приборов высвечивается соответствующая контрольная лампа (см. Главу Руководство по эксплуатации), - после того, как сигнал погаснет, двигатель можно приступать к запуску двигателя. Напряжение питания продолжает выдаваться на свечи в течение еще нескольких секунд после отключения контрольной лампы. Если попыток запуска двигателя предпринято не было, специальный таймер отключает подачу питания на свечи во избежание подсадки аккумуляторной батареи и перегрева свечей.

В систему заложена также функция пост-подогрева, обеспечивающая подачу питания на свечи в течение еще некоторого времени после осуществления запуска двигателя, - продолжительность задержки отключения свечей регулируется модулем управления, зависит от температуры двигателя и может составлять до 6 минут.

Топливный фильтр также оборудован системой подогрева, обеспечивающей оптимизацию процесса сгорания за счет предотвращения «парафинирования» дизтоплива. Нагревательный элемент установлен между топливным фильтром и его корпусом. Питание на подогрев топлива подается по командам модуля управления через вмонтированный в корпус фильтра термочувствительный датчик-выключатель. Напряжение подается на ТЭН фильтра при температурах ниже 5°C и отключается при температурах выше 16°С.
                    И това:

По въпроса дали подгрява след запалване или не, истината е само една и тя е, че подгрява, без значение какво ви свети по таблата. Цифрите са следните:

17С - 180 секунди
                    20С - 40 секунди
                    40С - 40 секунди
                    41С - 0 секунди

Послегреенето се прекъсва при подминаване на 2500 оборота, без значение от температурата на антифриза.
                    Последно редактирано от petomu; 06-01-10, 10:52.
                    Opel Corsa 1.7д 98г

Коментар

За 10 до 30 секунди сьм чувал ма 6 МИНУТИ за подгряващи свещи ме хвьрля в тьча.По локика те подгряват за подпомагане на пьрвоначалното запалване,20 секунди след това няма какво да греят вече,6 минути..............ебати интервала,ебати релето,ебати и свещите.

И само ведньж ли е замервана?
                      Напротив. Много двигатели са така, дори и много стари. Моя не е никаква екзотика, например. Свещите ми - също. В книжката си пише че свещите греят до достигане на 50 градуса то двигателя. Ако го държиш на празен ход, може и повече от 5-6 минути да се получат.

Като загреят харчат 25-30 ампера. В първия момент - около 80.

Коментар

По-добре не разчитайте да ходите пеша, че автобусите...

http://static.novatv.bg/files/reportages/1765.jpg
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

мойто нисанче си пали без проблеми независимо каква е температурата става въпрос за нисан примера 2,0тд 98г.имам го от три години и още го карам с акумолатора с който го купих
                          не ме е яд когато ме лъжат а когато си мислят че им вярвам

Коментар

Аз не споря,само казвам,че не сьм чувал.Всичко което сьм каал с дизелов мотор повече от 30 секунди не е греело,а това 6 минути ми се видя много.Е опелите го казват 180 секунди след палене и над 40 градуса не грее.6 минути поне на мен много ми се вижда
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Аз не споря,само казвам,че не сьм чувал.Всичко което сьм каал с дизелов мотор повече от 30 секунди не е греело,а това 6 минути ми се видя много.Е опелите го казват 180 секунди след палене и над 40 градуса не грее.6 минути поне на мен много ми се вижда
                              Нямам идея какво си карал. И аз не споря - просто си говорим.

Колко свети лампата на таблото няма нищо общо с това колко греят свещите, между другото. Това често е първата заблуда. При мен свети не повече от 10 секунди, преко сили 15, при това в най-големия студ. Ама се оказва че след това си продължава.

Коментар

http://philippe.boursin.perso.sfr.fr/auto0.htm
                                Отиваме на: le moteur Diesel
                                и после: le pré-post chauffage.
                                Тук са описани по-старите дизели, според както казва и BENZBOSS греят съвсем малко, след като изгасне лампата. Явно това с шестте минути е по-нов прочит на нещата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X