То не се знае... Течността за чистачки не е нещо което се консумира от човек и не е предназначена за контакт с кожата (като козметиката напр.). Не е и продукт за професионална употреба. И къде в крайна сметка отива изпръската течност? В околната среда.
Ясно е само, че е опасна смес, тъй като е обозначена със символите Т и F.
Амоняк има във всички "офис-клийнъри" - спрейове или кърпички за почистване на компютри, TFT-екрани и т.н. Едно време чистеха лещите на CD-DVD устройствата с амоняк от аптеката и така изкарваха по десетина години. Новите обаче са неразглобяеми като престане след 3 г. да чете дискове - слагаш ново.
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Тазгодишно - немска течност за чистачки, купена от Petrol. ПИрфектна - мирише хубаво, не се изпарява бързо, и като че ли не замръзва по предното стъкло като и се поизпари спирта. Не че е имало велики студове де, ама поне до минус 6-8 градуса не съм забелязал грижи.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Тазгодишно - немска течност за чистачки, купена от Petrol. ПИрфектна - мирише хубаво, не се изпарява бързо, и като че ли не замръзва по предното стъкло като и се поизпари спирта. Не че е имало велики студове де, ама поне до минус 6-8 градуса не съм забелязал грижи.
Каква е тази немска течнос в петрол. Аз не съм забелязал да продават такива...
От петрола до пернишката естакада, като се излиза от нея в посока Драгичево-Владая-София я купих. Има и концентрат и разредена. Бутилките заминаха още тогава и не знам марката. Но определено е по-добра и от тая на OMV, и от тая на Shell, дето ги продават в мехчета.
Имах проблеми със зимна течност СОНАКС при ветрилообразни дюзи... Под нулата (дори и малко под нулата) дюзите започваха да 'пикаят' две слаби струйки и съвсем не ветрилообразни...
Тогава пробвах някаква незнайна българска - изведнъж се оказа, че проблема не е в дюзите... Да, нашенската не бе толкова префинена откъм аромат, но чистеше добре, пръскаше още по-добре (тази, която бях взел бе до -16С и наистина замръзна при -16С, като малко след това се размрази при -15С според бордния термометър за външна температура)...
А последната година ползвам лятна и зимна Мотокс или нещо подобно - нямал съм проблем... Лятото често ползвам Сонакс - там няма проблеми и също чисти и пръска добре.
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
А последната година ползвам лятна и зимна Мотокс или нещо подобно - нямал съм проблем... Лятото често ползвам Сонакс - там няма проблеми и също чисти и пръска добре.
Е, па "Мотокс" е онази с яко метанол вътре - голяма част от темата е посветена на това как да я избягваме
България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!
Sonax и Motox не е. Няма нищо общо с нито една от двете. Светло синя е на цвят, и единствената до сега която не мирише яко на изопропанол или на химия. Има някакъв лек приятен аромат, и толкоз.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Тази, която си мисля, че е била Мотокс може и да съм ви подвел - да не е била Мотокс (отдавна не съм купувал защото 'кофата' отпред е някъде 6-7л).
Розова е (модела с наночастиците ), включително и зимната... Бях я вземал от Баумакс..
А за Сонакса - да, синя е течността, ама зимната твърдо не ми хареса (за разлика от лятната - лятната им чисти доста добре от буболечки)...
П.С. колегата подсказа, че все пак е била Мотокс тази, която ползвам две зими......
Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.
Sonax и Motox не е. Няма нищо общо с нито една от двете. Светло синя е на цвят, и единствената до сега която не мирише яко на изопропанол или на химия. Има някакъв лек приятен аромат, и толкоз.
Не знам какво имаш предвид ? Ако е за метанола - ето в темата #72-ро мнение със снимка. Аз, наплашен от писанията на Ясен, престанах да купувам "Мотокс", въпреки, че е на някаква цена-трепач в магазина "За 1 лев" в квартала. А из много места в нета я цитират, например тук: http://www.infosi.bg/trovi-li-ni-tec...za-chistachki/
Но производителят явно не се трогва и си продава ли продава.
Коментар