Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимна течност за чистачки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зимна течност за чистачки.

Първоначално публикуван от Peter P Преглед на мнение
    Добре де момчета, сега сигурно ще ме нападнете всички в темата, но струва ли си за няколко лева да бъркате домашни химии с неясен състав и да се чудите от/на ефекта? От Lidl взех една туба 4л течност за чистачки -20 за 10лв, от Е***07на IGAT 1л. концентрат -70 и знам, че имам нещо качествено, което няма да увреди мен или семейството ми с пАрите си. Налял съм течността на Lidl + вода, като дойдат екстремните температури при нужда добавям концентрата и съм спокоен. Като намалее, повтарям упражнението и си карам.

Разходът Ви на гориво със сигурност е много по-голям от разхода ви за течности, а тези пАри ги дишате Вие и спътниците до вас...
    Бъркането на домашни химии има смисъл САМО ако състава е ясен. Във всички останали случаи е по-добре да залагаме на марката, била тя и ЛИДЛ.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Не си струва. С 2-3 бутилки концентрат по 3 лв./бройката изкарвам цяла зима. За тия 10 лева (и 20 да са) няма смисъл да се занимава човек. А и няма да спести кой знае колко.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
        Не си струва. С 2-3 бутилки концентрат по 3 лв./бройката изкарвам цяла зима. За тия 10 лева (и 20 да са) няма смисъл да се занимава човек. А и няма да спести кой знае колко.
        Къде го тоя концентрат и какво има вътре, че да не замръзва при -20?
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

И на мен ми е интересно къде е този концентрат по 3лв ?
          Cherokee WJ 4.0L- NP242
          Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Аз последно от Метро вземах - някаква измислена - 5 л - 6 кинта с ДДС, до минус 20. Миналата зима си беше ОК на минус 10 - минус 15 - разреждам я с малко минерална вода даже (примерно на казанче 5 литра - 3.5 литра от нея и 1.5 литра вода. Иначе имат и някаква за 14 кинта - 5 л. - до минус 60!
            Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
            Grand Cherokee 3.0

Коментар

А защо разреждаш с минерална? Искаш да сдаде по-бързо помпата и да се запушат дюзите?
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                А защо разреждаш с минерална? Искаш да сдаде по-бързо помпата и да се запушат дюзите?
                Може и калгон да слага
                Сори за спам-а
                Cherokee WJ 4.0L- NP242
                Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Всъщност не е минерална - лапсус тъй да се каже - или "изворна", или чешмяна - но в шише 1.5 от минерална... До сега за вече 12-на години въртели съм нямал .... А едно време на москвето и ладите сме наливали пърцуца омешана с дестилирана водица (в зависимост от градусите на пърцуцата), но ако объркаш сместа - става тегаво ако замръзне...
                  Nissan Patrol GR Y60 2.8TD (отлетя)
                  Grand Cherokee 3.0

Коментар

Вюрт зимна течност за чистачки Плюс - концентрат, туба 5 л - по спецификация трябва да замръзва при -63 градуса. При тестване с ареометър показанието е -41...-42 градуса при +6 градуса температура на течността и -51...-52 градуса при +21 градуса температура на течността. Ареометърът е тариран за +21 градуса.

Коментар

Моята смес засега се държи добре, но все пак не е имало температури под -8/-10 градуса-като застудее още ще видим .
                      Скоро в "реномирана" търговска верига попаднах на тази течност за чистачки:Натиснете снимката за да я уголемите

Име:winter fluid.jpg
Прегледи:1
Размер:103.3 КБ
ID:5436425
                      Интересен е състава-или съм проспал някой час по химия или това е новото тайно означение на МЕНТетата .
                      Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

А пише ли някъде какво горе-долу съдържа?

Коментар

Първоначално публикуван от cveta68 Преглед на мнение
                          А пише ли някъде какво горе-долу съдържа?
                          Пише - >20% ментанол

Кво е това ментанол?

Че и запалима е тая течност, страхотия..

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                            Пише - >20% ментанол

Кво е това ментанол?

Че и запалима е тая течност, страхотия..
                            Фройд има теория за този вид грешки, но краткият извод е - Метанол и Менте, 2 в 1.

Коментар

Не ползвайте течности с метанол (метилов алкохол/спирт), опасни са за здравето при допир и вдишване. Има доста евтини смеси с етанол. Друг въпрос е, колко е истина написаното на етикета. Но ако сами си смесите етилов спирт 96% от аптека и дест. вода в съотношение 2:3 + 15 капки глицерин на литър, става "водка лабораторная е40" - мие екстра.
                              ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
                                Не ползвайте течности с метанол (метилов алкохол/спирт), опасни са за здравето при допир и вдишване. Има доста евтини смеси с етанол. Друг въпрос е, колко е истина написаното на етикета. Но ако сами си смесите етилов спирт 96% от аптека и дест. вода в съотношение 2:3 + 15 капки глицерин на литър, става "водка лабораторная е40" - мие екстра.
                                И аз така правех, докато комшията не научи и взех да влизам в преразход.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X