Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимна течност за чистачки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зимна течност за чистачки.

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
    Производителят си е посочил, че продуктът съдържа метанол и не можеш да го мръднеш с топ. Дали ще му купуваш течността си е твой избор.
    Проблемът е, че в ЕС, който все още не сме напуснали, въпреки големите напъни в тази посока, се разрешава метанол до 3 (три) % (процента).
    България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

Първоначално публикуван от Bogoljub Gagic Преглед на мнение
      Проблемът е, че в ЕС, който все още не сме напуснали, въпреки големите напъни в тази посока, се разрешава метанол до 3 (три) % (процента).
      Ха! Това не го знаех и обръща представите ми на 360 градуса. Би ли цитирал какво точно пише в документа на ЕС, дали се отнася за обемни, масови или молни проценти и как е решен въпросът с концентратите? Щото мръсниците- производители може да кажат, че като разредиш тая туба с 50 кила вода, процентите им влизат в нормата. Принципно ми е интересно как е уреден въпросът, не че съм им фен. Правя си течността сам.
      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Ха! Това не го знаех и обръща представите ми на 360 градуса. Би ли цитирал какво точно пише в документа на ЕС, дали се отнася за обемни, масови или молни проценти и как е решен въпросът с концентратите? Щото мръсниците- производители може да кажат, че като разредиш тая туба с 50 кила вода, процентите им влизат в нормата. Принципно ми е интересно как е уреден въпросът, не че съм им фен. Правя си течността сам.
        Ползвай Google. Иначе това с 3-те пОрцента е изискване за поставяне на знак "Отроваааааа !!!" на опаковката и капачка със защита против отваряне от деца. А забрана за пиене, май няма Той и бензинът е отровен, де, метанът и пропан-бутанът също. Пък няма забрана и да дишаш лепило. Демокрация, евроГейщина, ние ще се възползУваме от меките им китки в регулациЙте и ще си пръскаме с метанол... в носа, всеки път когато пускаме чистачките през зимата
        България е единствената страна на тая плоска земя, която има цели СЕДЕМ рилски езера!

Коментар

При руснаците метанола ако не се лъжа е забранен...
          Тълкуването на местните шофьори е, че причината за това решение е заради доста отровени 'зажадняли' шофьори...
          Т.е. причината не е заради непосредствена опасност за отравяне при използване като течност за чистачки, а заради опасността от отравяне при 'нетрадиционно използване'
          И същите хора ревяха, че с метаноловите течности не са имали проблеми, докато 'по-безопасните' не им харесват като ефект...
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
            ...метаноловите течности не са имали проблеми, докато 'по-безопасните' не им харесват като ефект...
            Вкус дурной или балдеть медленней без метаноля ? Кайфу нет ?

Коментар

Ползвай Google. .....
              Да речем, че ти си ми по- достоверен източник и си мислех, че ще ме застреляш с някой факт, по присъщия ти богоугоден начин. Аз не съм им чел етикета на тия изьедници в човешки вид, ама викаш, ако турят Веселия Роджър, сичко вече си им е наред? Ми да бяха та питали преди да пуснат тоя продукт в този недовършен и осакатен вид на пазара. Хак им е!

Коментар

Да речем, че ти си ми по- достоверен източник и си мислех, че ще ме застреляш с някой факт, по присъщия ти богоугоден начин. Аз не съм им чел етикета на тия изьедници в човешки вид, ама викаш, ако турят Веселия Роджър, сичко вече си им е наред? Ми да бяха та питали преди да пуснат тоя продукт в този недовършен и осакатен вид на пазара. Хак им е!
                Освен със Столична община, АПИ, ГЕРБ и т.н. не знаех, че си свързано лице и с производителя на "Мотокс". Покайвам се горчиво и дълбокоискрено се извинявам за внесената от мен нотка на съмнение във високите органолептични и хигиопростастични качества на техния продукт "Зимна течност за чистачки".

Коментар

Освен със Столична община, АПИ, ГЕРБ и т.н. не знаех, че си свързано лице и с производителя на "Мотокс". Покайвам се горчиво и дълбокоискрено се извинявам за внесената от мен нотка на съмнение във високите органолептични и хигиопростастични качества на техния продукт "Зимна течност за чистачки".
                  Дълбокозаблудени приятелю, очаквах повече въображение от теб в така създалия се между нас етюд. Оставам твой почитател и ще продължавам да ползувам твоите постове за разтуха след бурното си ежедневие.
                  Някой да мине, да забърше. Моля!

Коментар

Работата е там че да се слага метанол е безсмислено, освен ако не го взимат съвсем без пари. Изопропанола е далеч по-малко токсичен, а цената му е същата. Е, мирише малко по-остро. Въпросното го взех по спешност - бях зарязал колите с лятна течност, а температурите паднаха. А българска избягвам по принцип, не само на Motox.

Иначе 30/70 изопропанол/вода + подходящо веро си върши работата перфектно. А за да е съвсем истинско (за да не замръзва по стъклото), трябва и глицерин, ама не помня колко. Ясен беше дал някаква примерна рецепта. Като пари излиза наполовина на купешкото, ако малко се потрудиш да потърсиш съставките максимално евтини. Ама до тук само една зима съм имал търпението да правя бъркочи. Сега все купувам инцидентно.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само веро не слагайте. Такова мамата на лака. Направих тази грешка преди време и сега капака ми е за боядисване

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
                        Само веро не слагайте. Такова мамата на лака. Направих тази грешка преди време и сега капака ми е за боядисване
                        То от веро до веро разлика колкото щеш. Явно си уцелил някакво по-люто. Аз последните пъти слагах концентрат за лятна течност на Sonax, в тия шишенца с дозаторите. Май ябълка. Достатъчно са евтини и стигат за доста пълнения.
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                          При руснаците метанола ако не се лъжа е забранен...
                          Тълкуването на местните шофьори е, че причината за това решение е заради доста отровени 'зажадняли' шофьори...
                          То и при нас преди 4-5 години едни тинейджъри се бяха натръшкали.

Иначе метанолът е вреден и при вдишване, а на повечето коли половинат течност за чистачки попада във въздуховодите на парното. Но не си представям оттам да получиш смъртоносна доза.

Коментар

Мнения за течност за чистачки от Shell?

Коментар

Първоначално публикуван от andrian.ivanov Преглед на мнение
                              Мнения за течност за чистачки от Shell?

Много съм доволен от Лидълската зимна течност, те са сини на цвят и са в много удобна туба с накрайник за по-удобно наливане, 5 литра е и на цена около 10 лева.

Коментар

От как свят светува си наливам една и съща течност-да рвчем водка с добавка от веро и малко обезмаслител. Доста от мненията са несериозни. но ако някой има нещо против, имам аргументи и съм готов да ги споделя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X