Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимна течност за чистачки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зимна течност за чистачки.

Бих се съгласил с теб , ако понякога не се качвах на Копитото да се полюбувам на красивата гледка на тъмнокафяв облак захлупил София ! Вече започнах да се вглеждам в етикетите на въпросните продукти и на всичките такива , които видях въпросното вещество е етилнезнамси какво .

Коментар

Намирам из мрежата(тук) спирт за горене, който не съдържа метанол. Какво има, според вас, в него?
      LZ1DWW

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
        Намирам из мрежата(тук) спирт за горене, който не съдържа метанол. Какво има, според вас, в него?
        Етанол и денатуриращи вещества (боя и горчилка).

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Да разбирам ли, че става за основна съставка за течност за чистачки - неотровно, чисти, и не разяжда предното стъкло? Струва под 11 лева литъра, което е 40% под етанола. При смесване с вода, боята има ли опасност да се утаи?
          LZ1DWW

Коментар

Става. Боята не знам дали ще се утаи, ама че ще боядиса всичко по стъклоизмивната уредба е сигурно (пробвал съм).

Коментар

Първоначално публикуван от Митко (smile) Преглед на мнение
              и не разяжда предното стъкло?
              Предното стъкло почти нищо, дето би имало някакъв смисъл да се сложи в течност за чистачки, не го разяжда. Не случайно и в лабораториите е пълно със стъклария.

Виж гумените му уплътнения или перата на чистачките - според гумата, от която са направени.

ПП: Боята оцветява, да. После се измива, ама му трябва време. Говоря за казанчето, тръбичните и т.н. Някакви поражения по стъкло, боя, гума и прочие не съм забелязал.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение

Нали писах вече. И метилетилкетон. В не съвсем пренебрежими количества. Не би трябвало да създава проблеми освен при поглъщане въпреки , че доколкото съм разбрал е един от най-силните разтворители. След изсъхване ще останат само горчилката /битрекс/ и синята боя /метиленово синьо/.

Самия етанол който се ползва за производство на спирт за горене също се води "технически". Тоест не се рафинира повече от 97% и може да съдържа още един букет щуротии.
                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Предното стъкло почти нищо, дето би имало някакъв смисъл да се сложи в течност за чистачки, не го разяжда. Не случайно и в лабораториите е пълно със стъклария.

Виж гумените му уплътнения или перата на чистачките - според гумата, от която са направени.
                  Така де, това имах и аз предвид, но понякога, колкото и да е рядко в моя случай, мисълта върви по-бързо от пръстите. от написаното по-горе става ясно колко е и мисъл, ама това манй не е вече за тази тема
                  LZ1DWW

Коментар

Това забърках аз
                    Спирт за горене 1л.(на Лакпром-на етикета пише,че съдържа етилов спирт 70%-90%)-5.30лв
                    2х50мл. глицерин от аптеката-1.00лв
                    добавка:веро и препарат за прозорци на око
                    всичко това в туба 3л
                    което прави спритният разтвор 30%-35%
                    Cherokee WJ 4.0L- NP242
                    Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

Добре де момчета, сега сигурно ще ме нападнете всички в темата, но струва ли си за няколко лева да бъркате домашни химии с неясен състав и да се чудите от/на ефекта? От Lidl взех една туба 4л течност за чистачки -20 за 10лв, от Е***07на IGAT 1л. концентрат -70 и знам, че имам нещо качествено, което няма да увреди мен или семейството ми с пАрите си. Налял съм течността на Lidl + вода, като дойдат екстремните температури при нужда добавям концентрата и съм спокоен. Като намалее, повтарям упражнението и си карам.

Разходът Ви на гориво със сигурност е много по-голям от разхода ви за течности, а тези пАри ги дишате Вие и спътниците до вас...

Коментар

Струва си когато не искаш да гълташ спиртни пари, като мене, и се намери какво друго да се направи.
                        Как може да се знае, че имаш нещо качествено - по марката ли?
                        IGAT 1л. концентрат -70 и знам, че имам нещо качествено, което няма да увреди мен или семейството ми с пАрите си.

Коментар

Първоначално публикуван от Peter P Преглед на мнение
                          Добре де момчета, сега сигурно ще ме нападнете всички в темата, но струва ли си за няколко лева да бъркате домашни химии с неясен състав и да се чудите от/на ефекта?
                          Домашната химия така, както е описана по-горе, обикновено излиза по-скъпо. Именно защото съставът е изяснен. Продаваната по магазините течност обикновено е доста по-вредна.

Коментар

Първоначално публикуван от Peter P Преглед на мнение
                            Добре де момчета, сега сигурно ще ме нападнете всички в темата, но струва ли си за няколко лева да бъркате домашни химии с неясен състав и да се чудите от/на ефекта?
                            .
                            Струва си-когато си сигурен,че не сипваш метанол.
                            На пазара продават 1000 различни модела течност за чистачки-има по-скъпи(може би по-добри),но има и такива които за нищо не стават-как да зная когато я купувам?
                            Другото което помня е как на предишна кола,от течността за чистачки смърдеше така ужасно,чак до април месец,и трябваше да разглобя и да измия всичко което беше се стичало при въздуховодите и продължаваше да мирише гадно.
                            Cherokee WJ 4.0L- NP242
                            Honda Africa Twin XRV 750

Коментар

И двете течности, които съм споменал нямат метанол, това беше най-важната причината да ги избера, след това, че мога да бъда сигурен в състава им. IGAT е достатъчно надеждно име, а LIDL може да продават евтино, но тяхното евтино е на светлинни години от разните смеси по веригите в туби от минерална вода... Миризмата им за мен е ОК, IGAT-a блъска на цитрус, а LIDL си е на спирт.

Коментар

"Надеждно" има спирт вътре. Предпочитам безспиртни по изброените по-горе причини. На ИГАТ не можах да намеря състава повече от няколко минути и това не говори добре за продукта.
                                За марките - Лидъл е много по-надеждна от ИГАТ, поне не те пращат в космоса с приказки.
                                Намерих същата тема тук във форума от преди http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=1975

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X