Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимна течност за чистачки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимна течност за чистачки.

Значи, метанолът сам по себе си не мирише. Гадната миризма се слага допълнително, за да не стават грешки и някой да го изпие ей така.
    Точно тази тактика мен ме прецака миналата година като си купих някакъв "ефтинджос" зимна течност от Кауфланд. Много добра работа свърши. И на -20 или -25 градуса не замръзна. Ама СМРАД!!! Проблемът е, че напълних казанчето до горе - 6 литра. И цяло лято ми смърдя и още не съм я свършил.

За тази зима ще си забъркам сам зимната течност. Метанол и глицерин имам. Остава да сложа и препарат за миене на прозорци и съм готов. Не съм убеден в токсичността на изпаренията на метанола. Ако имаше реален проблем, отдавна да са забранили продажбата на течност за чистачки на базата на метанол.
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
      Значи, метанолът сам по себе си не мирише.
      Да бе. Хич.

Мирише си и още как. Просто е до голяма степен неразличим от етанола. И двете миришат на "спирт". И двете съм ги ползвал в чист вид (99 и нещо си%), без примеси, за лабораторни цели. Етанол и сега имам, ама ползвам предимно изопропанол - значително по-евтин е, пък върши същата, да не кажа по-добра работа, поне за мойте цели.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

В магазин за химикали - литър етанол е почти 8 лева.
        Това ли му е нормалната цена, и каква е цената на литър изопропил?

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
          ... Метанол и глицерин имам. Остава да сложа и препарат за миене на прозорци и съм готов. Не съм убеден в токсичността на изпаренията на метанола. Ако имаше реален проблем, отдавна да са забранили продажбата на течност за чистачки на базата на метанол.
          Вреден е, проучи сам за да си спокоен.
          Забранен е, ще ти потърся забрана.

Коментар

Метанола е вреден. Като варите ракия именно заради това изхвърляте първака, че рискувате най-малкото да прекарате живота си на тъмно, ако не по-зле...
            Именно това е и причината да сменя първака с патоки (+ добавка препарат за измиване на стъкла), при зимните миксове на "течности за чистачки". Резултата е нелоша течност в повечето случаи с дъх на водка "Финландия"...
            Публикувайте отговор

Коментар

За метанола, че е токсичен и консумацията му води до ослепяване, знаем всички. Това никой не оспорва така или иначе. Вярно, че имаше преди години една смотана реклама как един в задръстване си миеше зъбите с течността от чистачки, ама не смятам, че някой пие тази течност.
              Колкото до казана за/с ракия - така е. Първо се дестилира метанола и след това ракията, годна за пиене. И ако вдишването на изпаренията на метанола бяха толкова токсично-опасни, то около казана щеше да е пълно със слепци.
              Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                В магазин за химикали - литър етанол е почти 8 лева.
                Това ли му е нормалната цена, и каква е цената на литър изопропил?
                Доста надолу. Не помня точно, но някъде наполовина. Говорим за еднакви други условия - чистота и прочие. За метанол не съм питал. За глицерин - също.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Консумацията ми е литър за 6-7 месеца, което не ми се вижда скъпо, но за течността за чистачки 8 лева ми е скъпо, и ще си потърся от друго място.
                  Благодаря ти.

Коментар

Ходих да проверя. При мойте хора (ХИМТЕКС):
                    - етанол: 96% - 16.50 без ддс и 70 и няколко лева туба 5кг.
                    - изопропанол чист: 4.50 литъра без ДДС. (може да се вземе значително по-евтино ако се купи кубик). По-големи разфасовки от литър нямаха.
                    - глицерин: 6.50 без ддс за литър. Имаха и по-големи разфасовки, ама не питах.

Коментар

Благодаря ти - утре ще скоча до юнаците, от които пазарувам, и ще имам съвсем верен критерий за цените им.

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
                        Благодаря ти - утре ще скоча до юнаците, от които пазарувам, и ще имам съвсем верен критерий за цените им.
                        Вени, виж и тук
                        http://chimspectar.dir.bg/_files/5384405.pdf

обикновено са добри цените и ползват куриер
                        И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Цените са същите, или леко нагорe, поне за тия 3 неща, поне в тоя точно PDF.

Коментар

Вероятно, просто мое да поръчва от там и да има каталог са справка
                            Тва ако неговите са скъпари
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                              Вероятно, просто мое да поръчва от там и да има каталог са справка
                              Тва ако неговите са скъпари
                              Да, за ориентир са екстра. На тия мойте или трябва да звъня, или да ходя на място.

Коментар

Мда. Метанола е 2.25лв литъра. Ясно защо се опитват да го бутата където не му е мястото.

Тия мойте продават и денатуриран етанол. Ама не ми се звъни да питам. Някой ако иска - да потърси в гугъл ХИМТЕКС и ще излезе.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X