Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимна течност за чистачки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Зимна течност за чистачки.

Sparki, мисля че мъъъничко се драматизират нещата с този метанол. ОК, опасен е, но трябва да си теле, за да се натровиш с него.
    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Да се натровиш качествено да, но лошото е, че става и плавно. Демек караш си, дишаш го, но не припадаш. Просто си прецакваш зрението плавно и след примерно 2-5 години слагаш очила, без видима причина. Не става дума, че ще изпаднеш в кома от цялата дандания, трябва да си подпийнеш доволно за целта

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
        Sparki, мисля че мъъъничко се драматизират нещата с този метанол. ОК, опасен е, но трябва да си теле, за да се натровиш с него.
        Не става дума за натравяне, а за бавно но сигурно увреждане. При един може да се случи за 10 години, при друг за 20, при трети за 5. Аз предпочитам да си виждам и като одъртея.

...и най-малкото - може да се избегне. Даже изопропиловия, хем е евтин, хем не прави такива бели. Вярно, мирише по-иначе, ама си е вариант.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да примем, че драматизираме с метанола. По сходен начин драматизираме с липсата на зеленина в градовете, и така нататък.
          Но само в нашия вход има 5+ болни или умрели от рак за 10 години, болните са в тежка форма, 16 апартамента. Все нещо причинява това и дори рискът това да е пренебрегваният метанол да е минимален - не го искам.

Коментар

Първоначално публикуван от lodkar Преглед на мнение
            Да примем, че драматизираме с метанола. По сходен начин драматизираме с липсата на зеленина в градовете, и така нататък.
            Но само в нашия вход има 5+ болни или умрели от рак за 10 години, болните са в тежка форма, 16 апартамента. Все нещо причинява това и дори рискът това да е пренебрегваният метанол да е минимален - не го искам.
            Вероятно под блока минава подпочвена вода.
            Или пък някой е прибрал от някъде радиоактивен източник (за да не го открадне някой).
            Варианти много....
            АИГ-Заваряване ООД
            Заваръчни апарати "DEL"
            http://www.aigwelding.com
            0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
              Четеш съдържанието викаш. Ето го моето: R10, S2, S46, S51 и парфюм. Някой може ли да го разгадае това без да ползва гугъл?
              Щом не са посочени съставките и щом няма съвпадение между етикета на чужд език и на български - не се препоръчва. Значи някой по веригата не е коректен.
              Всички химикали имат S- и R-фрази. Май само дестилираната вода няма. За някои питейни води, включително бутилирани, също трябва да има R-фрази, ама не съм виждал такова чудо.

Коментар

Съвпадението в езиците си го има, но съставки няма. Течността е мотул вижън и ми подариха 2 туби с 2те туби маслко, които си купих... Още имам 1 туба и си ползвам, но е странно, че не пише какво има вътре.

Коментар

Колега Насов, отговорът е на страницата на мотул (и на български) - център продукти, където за този продукт има информационен лист за безопасност (и на български, версия 1.2/2012). Може да се изтегли след въвеждане на име и мейл.
                  В резюме: етанол между 25 и 50 %, метанол между 1 и 2,5 %.

P.S. На практика се оказва, че виновен е купувачът, че не си знае правата - търговецът е длъжен, при поискване от страна на купувача, да му предостави информационен лист за безопасност на български.
                  Последно редактирано от DiTBul; 15-02-13, 02:36.

Коментар

И какво казА; колега DiTBul?
                    За да видиш съдържанието на даден продукт, ти трябва интернет, че да си дадеш името и мейла. Ама не точно, за да видиш съдържанието, а за да си поискаш "информационен лист за безопасност" . Пък то съдържанието го имало там...
                    Мястото на съдържанието е върху етикета на продукта. В противен случай всеки ден ще прекарваме по 1 - 2 часа в кварталния супермаркет със смартфон в ръка, за да успеем да разберем съдържанието на 10-те вида лютеница или кисело мляко.

П.П. Ако си сложил от скъпия етанол 25-50%, то какъв е смисъла да слагаш 1-2.5% от оплювания и сочен за опасен но евтин метанол? Така единствено не можеш да сложиш гръмкия и горд надпис: "Не съдържа метанол!" Та нещо не ми се връзва...
                    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение
                      За да видиш съдържанието на даден продукт, ти трябва интернет, че да си дадеш името и мейла. Ама не точно, за да видиш съдържанието, а за да си поискаш "информационен лист за безопасност" . Пък то съдържанието го имало там...
                      Мястото на съдържанието е върху етикета на продукта. В противен случай всеки ден ще прекарваме по 1 - 2 часа в кварталния супермаркет със смартфон в ръка, за да успеем да разберем съдържанието на 10-те вида лютеница или кисело мляко.

П.П. Ако си сложил от скъпия етанол 25-50%, то какъв е смисъла да слагаш 1-2.5% от оплювания и сочен за опасен но евтин метанол? Така единствено не можеш да сложиш гръмкия и горд надпис: "Не съдържа метанол!" Та нещо не ми се връзва...
                      Много просто - правят го от бракувана пърцуца. И понеже в нея има метанол - длъжни са да го напишат. Ако го правят от истински етанол пък ще е по-скъпо, та няма да има кой да го купи.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Смисълът на метанол в етанола е наличието на евтина смес етанол с метанол. Въпросът обикновено не стои защо да добавяш метанол, а как да го отделиш от доста хомогенната смес.

Коментар

Така де, аз за това писах някой може ли да разгадае съдържанието без интернет... то в наши дни със смартфоните е лесно, но наистина тези неща са за етикета, а не за нета...

Коментар

Toва е Европа. Руснаците пишат всичко.

Коментар

На 09.01 купих "метанолова" течност за чистачки от Карфур (пост.138 от темата) и реших да пусна едно бързо онлайн оплакване до КЗП. Вече бях забравил и бях решил че са ме отсвирили, но вчера получих писмо с обратна разписка. Пишат ми че жалбата ми е препратена до Д-р Димитър Димитров - Директор на дирекция "Обществено здраве" при Министерство на здравеопазването, за предприемане на действия по компетентност ....
                              Все пак са свършили някаква работа след 1 месец и 5 дни.

Коментар

Първоначално публикуван от Alexfield Преглед на мнение

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                                Така де, аз за това писах някой може ли да разгадае съдържанието без интернет... то в наши дни със смартфоните е лесно, но наистина тези неща са за етикета, а не за нета...
                                Ааа, тя работата била да фъргаме шарен боб Ама че съм проЗт...

Първоначално публикуван от petrof Преглед на мнение
                                На 09.01 купих "метанолова" течност за чистачки от Карфур (пост.138 от темата) и реших да пусна едно бързо онлайн оплакване до КЗП. Вече бях забравил и бях решил че са ме отсвирили, но вчера получих писмо с обратна разписка. Пишат ми че жалбата ми е препратена до Д-р Димитър Димитров - Директор на дирекция "Обществено здраве" при Министерство на здравеопазването, за предприемане на действия по компетентност ....
                                Май ще има прехвърляне на топката между МЗ и МОСВ, и обратно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X