Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Зимна течност за чистачки.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Зимна течност за чистачки.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Кажи, че не ти тежи на съвестта, колкото и да се успокояваш с ниското качество на спирта. Нищо от тези чудеса не е непосредствено отровно в количествата, в които се прилага. Метанол не се слага отдавна. Въпросът е описан и в литературата:
    Е, става ти синя муцуната по някое време.
    То за кой знае какви отровности не иде реч. Все пак се продава на пазара свободно. Но битрекса се води до колкото знам най-горчивото вещество познато до сега. Та той също прецаква работата и вероятно е голяма част от отлаганията /преди да го сипем вътре е кристално вещество/. Иначе по въпроса със съвестта ..... не ми е много гадно честно казано. Щото едни сериозни пари за акциз не ги плащат а пък повечето спирт отива в бензина. Аз по-обичам бензин от водка.
    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Малък ъпдейт по темата.След като зададох въпрос, ама не беше отразен да ви споделя, за да можете и вие да се възползвате.Хванах и се обадих до офиса на Вюрт в Младост и от там ми дадоха номер на техен търговски представител.За голямата сума от 2.20лв. човека ми достави 5 литра от тяхната зимна течност за чистачки.Каза ми, че може да се поръчва и да има доставка, като под 70лв. тя се заплаща.В крайна сметка като теглих чертата с все доставката ми излезна 21.60лв.Лично аз съм много доволен, тъй като се намирам в Обеля, и ако бях хукнал да я взимам сам....щях да дам повече пари за отиване и връщане отколкото цената обявена за доставка.Та туй то колеги-а относно опитите-ми неща да си правя такива-не съм дал един бол пари за колицата, че да икономисвам от течността за чистачки, антифриза, маслото или горивото.Хубав ден на всички.
      Renault Koleos, Dinamique, 175hp http://www.youtube.com/watch?v=lq3eCuMXeEw

Коментар

Спиртът като е Вюрт и не е отровен
        Не става дума за икономия в тази тема.

Коментар

Да-знам много добре за какво става дума.А именно да се предпазим сами от метанола с който масово се правят течностите за чистачки. Чисто и просто съм се доверил на въпросните, че не са нахакали метанол-колко е вярно само течна хроматография може да каже по въпроса, но нямам къде и как да пусна, за да се види дали или.Пък и от друга гледна точка, ако бях хукнал да търся спирт, глицерин и т.н. щях да се изръся повече пари.Отделно, че и пропорциите са малко на око.Да се надяваме, че нито аз ще ослепея, нито на колата ще й се съсипят гумените уплътнения от това което съм закупил.

Коментар

Вюрт при мен няма да стъпе никога повече ,обявена цена е едно ,но с доставка ,аз няма смисъл да им продавам нещата ,особено тези с изтекъл срок на годност .

Коментар

Патоки...
              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от juri_fursov Преглед на мнение
                Вюрт при мен няма да стъпе никога повече ,обявена цена е едно ,но с доставка ,аз няма смисъл да им продавам нещата ,особено тези с изтекъл срок на годност .
                Мисля, че не сте ме разбрали правилно.Не искам да им правя реклама, нито пък да продавам техни продукти-просто споделям челен опит, тъй като никой не каза-"Абе ей тука в наща железария има.", след като бях попитал.Далеч съм от мисълта да правя рекламата на еди кой си за еди какво си.Всеки сам си избира-аз ги избрах тях, защото бяха едни от първите ми попаднали.Ако не можеха да доставят със сигурност щях да купя Сонакс или някоя друга марка, като пак щях да споделя какво е станало и защо се е наложило да купя от друга фирма.Относно срока им на годност-виж това не погледнах на тубата дали изобщо фигурира някъде...

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
                  ...ако бях хукнал да търся спирт, глицерин и т.н. щях да се изръся повече пари...
                  Ми... не. И двете се продават на едни и същи места, ако ги купуваш от фирми, доставчици на химикали.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ми.....може.Не съм запознат, а и не разполагам с физическото време да обикалям-иначе щях.

Коментар

Първоначално публикуван от Станислав Николов Преглед на мнение
                      Ми.....може.Не съм запознат, а и не разполагам с физическото време да обикалям-иначе щях.
                      Има и интернет, все пак. Някои пращат и по куриери, но за съжаление не най-евтините.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Направих пробната смес от 40% спирт, 55% вода и 5% глицерин, сложих го в камерата заедно с термометър и на следващия ден беше станал на каша с кристали при температура -18 градуса. Като разгледах етикета на шишето със спирта си открих грешката-спирта е 70% + пречистена вода. Добавих в пробния разтвор още спирт така че пропорциите станаха следните - 42% спирт, 54% вода и 4% глицерин. Според линка с таблицата която Ясен посочи разтвора би трябвало да не замръзва до около -25 градуса а първия опит с реална концетнрация на спирта 28% е трябвало да замръзне на около -13/-14 градуса, което се и получи-на -18 гр. е на каша. Ще видим какъв ще е резултата след новата проба .
                        Живей така, че ако утре е последния ти ден, да не е необходимо да променяш нещо днес!

Коментар

Ето какво пише на етикета на купешка, заимна течност за чистачки :
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03143.jpg
Прегледи:1
Размер:126.6 КБ
ID:5425680
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:DSC03145.jpg
Прегледи:1
Размер:123.7 КБ
ID:5425681
                          Изрично е написано, че причинява "необратими ефекти при вдишване, контак с кожата и очите", а как да не го вдишва човек миейки прозореца, при всички слючай ще влезе миризма в купето . От написаното в темата, а и на етикета излиза, че това си е чиста провба отрова за няма и 2лв.

* А сега кажете има ли нещо купешко дето да не съдържа тежки метали, радиоактивни елементи и неща дето няма да ме затрият докато си измия прозореца .

Поздрави

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                            От написаното в темата, а и на етикета излиза, че това си е чиста провба отрова за няма и 2лв.
                            Представа си нямам, защо тези хора са на свобода. Но поне има етикет.

Тия дни от бриколажа си купих такова, дето няма метанол, а напротив - има етанол и глицерин. 4 и нещо пъти по-скъп от мотокса с метанол, за същата температура.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                              Ето какво пише на етикета на купешка, заимна течност за чистачки:

Изрично е написано, че причинява "необратими ефекти при вдишване, контак с кожата и очите", а как да не го вдишва човек миейки прозореца, при всички слючай ще влезе миризма в купето . От написаното в темата, а и на етикета излиза, че това си е чиста провба отрова за няма и 2лв.

* А сега кажете има ли нещо купешко дето да не съдържа тежки метали, радиоактивни елементи и неща дето няма да ме затрият докато си измия прозореца .

Поздрави
                              Чак пък необратими ефекти . Цял живот работя с най обикновения син спирт от железарията използва се за СОТ (смазочно охлаждаща течност) при пробиване и нарязване на алуминий и сплавите му . Дупча капачката на шишето и поливам обилно . Още съм жив след близо 25 години работа и всичките ми анатомични органи са си на мястото .
                              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аз нали ви казах, че има с метанол! Но не бях сигурен, защото откак е излязла тази мода си купувам безспиртна или низкоспиртна течност. Предполагах, че това е прекратено вече, както каза някой (Ясен?), но се вижда че не е.
                                Пътувам съм в чужбина, и съм сигурен, че течността в някои страни не мирише, а там си държат на здравето много. Значи има вариант.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X