Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА ЕКО ЗАРЕЖДА С ПОЧТИ 20 бара газта!!!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #76
    Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
    Теоретично през лятото трябва да събират по-малко "търговски литри".
    Да ама става обратното? Да не би измервателят на литрите да се влияе от това дали минава през него газ или течност Примерно - газът е топъл, докато се сипва (и измерва), после се втечнява в бутилката... и някаква врътка има с "байпасването" на поплавъка в бутилката. Последния път като сипвах газ, помпата не спря сама, а газаджията прекъсна наливането с думите "Абе, я да вземем да го спрем, че в тия жеги не се знае..."
    "An appeaser is one who feeds a crocodile, hoping it will eat him last." Winston Churchill

    Коментар


    • #77
      Никъде в системата не трябва да има изпаряване и втечняване. Ееее освен в изпарителя, докато двигателят работи.

      В цистерната горивото е течно, в помпата е течно, в дебитомера е течно, в маркуча е течно и в бутилката на колата е течно. Ако някъде се образуват парни мехури, това е повреда и/или шашма.

      Какво става в поплавъка и в клапана за препълване един дявол знае, на никоя от моите коли пълненето не прекъсва, а само се забавя и почва да свири. Теоретично това забавяне трябва да предизвика спиране на помпата в колонката ама по някакви причини това не става на 90% от колонките. С достатъчно търпение бутилката може да се напълни докрай. После ако бутилката се стопли с 5-6 градуса сработва предпазния клапан и около колата мирише.

      Има вариант да са прецакали термометъра на "устройството за търговско измерване" - реалните литри се коригират с температурното разширение, за да станат търговски литри. Ако датчикът е на по-студено отколкото е температурата на горивото, броячът ще отчита повече.

      Коментар


      • KingofROAD
        KingofROAD коментира
        Редактиране на коментар
        А ще минава по-малко... Да, на мен пък ми се е случвало - зареждам в Пловдив около 40л. Карам до Ямбол, около 140 км. да речем. И там искам да допълня на друга газстанция - и не можа да ми зареди нищо, 200-300г, 0,5л. платих. Това от ниско налягане ли? или някаква друга анджаклама е?

      • Bogoljub Gagic
        Bogoljub Gagic коментира
        Редактиране на коментар
        И на мен ми се е случвало преди много години. Пак през лятото в жегите, впрочем.

      • Veni1
        Veni1 коментира
        Редактиране на коментар
        Ами не е само при тебе, при мен е също толкова ярко изразено - ако не ми е съвсем празна бутилката, събира някакво мизерно количество - нямащо нищо общо с изразходеното. Това става в различни пропорции на различни газстанции.

    • #78
      Преди доста време Ясен беше обяснил за съотношението пропан-бутан и какво е то и защо при минусови температури и при плюс 40С ама не мога да намеря темата.

      Коментар


      • #79
        Нещата са много относителни. На някои бензиностанции цистерната с газ е под земята и не се влияе много от жегата, на други е открита и се влияе. Принципно в жегата не е добре да се пълни до горе и колата да се оставя така без да се кара, изпуска от клапана, случвало ми се е веднъж и имам едно на ум. Почти винаги пълня до горе и гледам да е вечер като сутринта преди да е напекло съм вече навъртял 10-15км..
        Отделно ограничаващата сонда(ако не е махната) прави много номера особенно на тороидална бутилка и води до разлики. На една кола редовно ми сипваха много малко газ, вероятно заради ниско налягане. Имал съм случай на празна бутилка да ми сипят 1/2 от това което събира нормално и в следващата бензиностанция след 100м. да ми сипят още толкова. В последствие един слънчев ден не можеха изобщо да ми сипят. След няколко разглобявания на сондата и много псуване беше оправена.
        Citroen C-Crosser 2.4 бензин ръчка 2009г.
        Телефон - в профила!

        Коментар

        Активност за темата

        Свий

        В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

        Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

        Зареждам...
        X