Обява

Свий
Няма добавени обяви.

БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА ЕКО ЗАРЕЖДА С ПОЧТИ 20 бара газта!!!!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: БЕНЗИНОСТАНЦИЯ НА ЕКО ЗАРЕЖДА С ПОЧТИ 20 бара газта!!!!!

Първоначално публикуван от Херби Преглед на мнение
    ...Вече никога няма да казвам "до горе", а колко да сипят.
    А това как по-точно ще ти помогне?
    Русия е бензиностанция, въоръжена с ракети.

Коментар

Аз на колата съм с 42 литра бутилка - карам винаги до празно - зареждам само и единствено в Газком.
      Редовно ми сипват по ~50 кила - незнам как го правят, но разхода си ми е същият и си изминавам винаги колкото за 50 литра.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Кой както му харесва с такава газ да кара, съвет от по-горен пост.. Не сменяйте газостанциите!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          По-правилно беше това гориво преди 2-3 години. Сега такава цена му лепнаха, че да те е яд за скъпите железа в багажника. Иначе при него налягането е важно, ама още по-важно е да го охладят добре.
          Аз съм доволен.Все още. С какво друго (за кола дето не може да се изключи единия от двата моста) ще отида до Варна и обратно за 50лв?
          Иво (таксито) Андреев
          0988 91 80 50
          Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Първоначално публикуван от stankos Преглед на мнение
            Малко офф , но скоро на 250 не съм зареждал . Зимата в 2 80 литрови бутилки зареждах 13,5 кг . сега по жегите едва влизат 11 кг. Това на Булмаркета в Овча купел , а най-ниско е налягането на ОМВ Корабчето около 180 бара. макар , че и там е най-евтина от цяла София май!
            Извинявам се за отклонението от темата и се надявам да не ме биете много ! Все пак съм нов .
            Само на километър има и по ефтина,и с по високо налягане.
            Иво (таксито) Андреев
            0988 91 80 50
            Каджива Елефант 750 Лъки Експлорър 89-та

Коментар

Съотношението най-вероятно ще е правилното за лятна смес, но каква е гаранцията че зареждащия газовоз е включил газовата фаза при разтоварване.
              ВАЗ 2102 СС пакет проект 4х4
              Е250 1998-продаден
              Субару Пустош

Коментар

Изминах достатъчно километри.
                Вчера заредих на друга газстанция. Пак ме заредиха около 19 литра!!!
                Мамка им !!!!
                Прецакали са ми поплавъка и изключващата система. Сега какво да правя?!!! В тези жеги не ми се кара с бомба зад гъза!
                Подадох сигнал в метрологията. Да се надяваме, че ще отреагират преди да са оправили колонката.
                АИГ-Заваряване ООД
                Заваръчни апарати "DEL"
                http://www.aigwelding.com
                0889 522 036

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                  Изминах достатъчно километри.
                  Вчера заредих на друга газстанция. Пак ме заредиха около 19 литра!!!
                  Мамка им !!!!
                  Прецакали са ми поплавъка и изключващата система. Сега какво да правя?!!! В тези жеги не ми се кара с бомба зад гъза!
                  Подадох сигнал в метрологията. Да се надяваме, че ще отреагират преди да са оправили колонката.
                  Просто им казвай да зареждат 16 литра и готово.
                  За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Първоначално публикуван от krismarg Преглед на мнение
                    Съотношението най-вероятно ще е правилното за лятна смес, но каква е гаранцията че зареждащия газовоз е включил газовата фаза при разтоварване.
                    Ами лятото включват газовата фаза при разтоварване, иначе едно зареждане на 4 кубиков балон ще отиде 1 час на горе, а се сещаш до колко обекта трябва да отидат да разтоварят..
                    Принципно шофьорите питат дали балона вдига налягане.. А и всеки собственик или управител на бензиностанция трябва да следи налягането в балона поради простата причина, че като вдигне голямо налягане, става опасно..
                    Един стар случай: Зареждам балона и нивомерната му система беше от старите - нивомер на повърхността на корпуса.. Случва се да заяждат тези стари нивомери и както е на 60%, изведнъж започва яко да тресе и камиона, и балона..Като спряхме разтоварването, което стана със скоростта на светлината, поплавъка си свърши работата и стрелката надмина 99%.. От там загубата беше голяма понеже като се препълни балона започва да връща през маркуча на фазата, но идва един момент, който дебита на вкарващата течна газ тръба е доста по-голям от дебита на фазата и започват тези вибрации и трясъци..

Коментар

Убуо де, нали всички купуват газ от Лукойл. Тук таме има някакъв внос, но е малък. Откъде идва разликата в качеството?

Коментар

Първоначално публикуван от druncho Преглед на мнение
                        Убуо де, нали всички купуват газ от Лукойл. Тук таме има някакъв внос, но е малък. Откъде идва разликата в качеството?
                        Над 80% от пропан-бутана в България е внос. Всички рафинерии по света произвеждат пропан и бутан, но далеч не във всички страни има масово потребление.

Освен това, пропан и бутан се внасят през границата отделно, а смесването става на междинни станции, петролни бази и т.н. - с всички произтичащи от това резултати.

Коментар

Малко в страни е от темата, но да попитам: замених 60 литровата бутилка от багажника с 35 литрова под купето. Тъй като поплавъка на старата сондата беше много дълъг го срязах, застопорих врътката пред пълнещият клапан в правилното положение и си карам без ядове. Тъй като ми предстоят едни мноооого километри след няколко седмици, се чудя как да сипвам: дали по 25-30 литра, или докато спре да пълни пистолета?
                          Зная добре, че при натряскана до горе бутилка не е хубаво колата да седи на лятната жега, така че ако я напълня до дупка, директно ще я харча по магистралите, а няма да стоя на място.
                          Въпросите ми са:
                          -има ли вероятност при пълна до горе бутилка (т.е. 35 литра) от жегата по пътя бутилката да гръмне? Гледайки какво пише на бутилката не вярвам да е опасно, но да питам.
                          -има ли вероятност при пълна до горе бутилка да избие клапана за свръх- налягане на евросондата? Забравих да погледна на какво налягане отваря, та някой ако знае, да сподели опит.
                          08седемшест5едно513четири

Коментар

Първоначално публикуван от valio_stoilov Преглед на мнение
                            ....Въпросите ми са:
                            -има ли вероятност при пълна до горе бутилка (т.е. 35 литра) от жегата по пътя бутилката да гръмне? Гледайки какво пише на бутилката не вярвам да е опасно, но да питам.
                            -има ли вероятност при пълна до горе бутилка да избие клапана за свръх- налягане на евросондата? Забравих да погледна на какво налягане отваря, та някой ако знае, да сподели опит....
                            И на двата въпроса : няма вероятност . Собствен опит , пета година . Изкормил съм отвътре всичко ( въпреки , че сега ще бъда заклеймен ) и бутилката всеки пъти се зарежда до горе .
                            Рискът е премерен , по простата причина , че който и да е производител на подобни бутилки има предвид такива като нас и съответно бутилките са преоразмерени .
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Само мисълта, че някоя бутилка, да не дава Господ, би се търкаляла в някое стръмно дере... и хората са я направили да не гърми... какво остава да се напълне "с връх"?
                              Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от aig Преглед на мнение
                                Не съм никой да те съдя, но от няколко години евро-сондите са задължителни, ако имаш изправна такава няма вариант да ти се повиши налягането дотолкова, че да се налага да се притесняваш.
                                При мен пък последния един месец ми сипват с едни 7-10л. по-малко отколкото съм пълнил досега, това на различни газостанции?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X