От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Ще пробвам и ще пиша за резултатите
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Свий
X
-
Аз съм го пробвал, и нямах никакви проблеми. Обирах маслото от автосервизи за коли и камиони и какво ли не съм горил, въъпрос на филтрация. Сега карам ровър 25 2.0 дизел и го карам само на олио, чисто от магазина, в голяма верига магазини събота и неделя е на 1.59лв при цена на дизела с лев на горе. Не слагам нищо, 100% олио. Застуди ли се ще слагам на един резервоар олио 5 литра бензин. Сутрин не пали лесно както на нафта, но в студените суутрини до сега не ме е оставял. Запали ли след 30 сек оборотите се стабилизират и двигателя пее.
Остави коментар:
-
Изчетох темата и се реших да пробвам с масло(примерно 20%).Въпросът е какво мислите за двигателните маслата от камионите (ТИР-те) които се сменят на доста по голям пробег от тези на леките коли(70 000-80 000 км)?
Остави коментар:
-
Прекарай го през стари гащи както е описано в темата по-горе и по 10%, по 20% в нафтата - и ще замине.Първоначално публикуван от vasboy Преглед на мнениеКолеги имам отработено масло 50 60литра обаче е стояло в един бидон без капак в сервиз как мога да го филтрирам и да го карам на дизелака или къде в БУРГАС мога да го продам ?
Остави коментар:
-
Колеги имам отработено масло 50 60литра обаче е стояло в един бидон без капак в сервиз как мога да го филтрирам и да го карам на дизелака или къде в БУРГАС мога да го продам ?
Остави коментар:
-
Шараните и галаксито с 1,9 ТДИ с роторна помпа стават перфектно. Двигателя 90 коня е същия като на моето ауди, а 110 коня има и променлива геометрия като разлика. В момента карам със смес 95% масло 5% бензин ама май му идва малко гъстичко сутрин.
Остави коментар:
-
Трябва ми по-голяма кола (ван) да върви на алтернативни горива. Една година карам Саксо 1.5д 2000г на масло нафта и бензин 70/20/10 и съм много доволен избих цената на колата. Сега гледам Рената Сценик 1.9DTI 98коня ще вървят ли ? С каква дизелова система са ? Някой кара ли нещо такова гледах и старите 2.1д ама ми се виждат стари шараните и галкситата както и високо проходими автомобили 4х4 ми идват малко по скъпи.
Остави коментар:
-
Бензиновата е слаба и се товари и гори. Аз ползвам маслена от лада като съм отрязал всмукателя и на негово място има щуцер за маркуч 16мм, същия съм съм сложил и на изхода. Помпата я върти бормашина 500вата(идва малко слабичка и грее) и дава приличен дебит. Прекарвам първо през маслен филтър за москвич 2140 със сменяем хартиен елемент струва само 3 лева, а не може да си представите колко гняс задържа, чак аз се изумих след първата смяна
. След това последователно на него горивен. Така прекарвам около 200 литра с едни филтри и започват да се задръстват и да се товари все повече дрелката.
Остави коментар:
-
Колеги как прекарвате маслото през филтър ?
Моята идея е да взема външна бензинова помпа да смучи от варела да минава през помпата и през филтър . Някой с подобен принцип че се чудя каква помпа да търся колко бара да е
Остави коментар:
-
Аз така правя.
Като сменя маслото на колата, старото /5W30/ го оставям хубаво за се утаи и после го цедя през гащи /коВбойски/. Бая бавно минава, ма аз не бързам. После сипвам по едно шише от минерална водица /0,5л/ на зареждане с нафта.
Първо няма къде да го изхвърля, второ полезно е да се сипва по малко масълце на тази "екологична" нафта и трето скъпо е пущината, "да са не аби"
Четири години така карам. Друго масло освен двутактово /ново/ не сипвам.
Остави коментар:
-
За мен те това е правилното мислене.Първоначално публикуван от dimich87 Преглед на мнениеЧе то 70 стотинки са си много добра цена. За 100л масло ще взема 70лв и ще купя около 30л нафта. За какво тогава да си съсипвам колата. .
Остави коментар:
-
Вярно и проверено,но нека пробват и "новите" коли за да имаме работаПървоначално публикуван от uraldiesel Преглед на мнениепо старите коли горат всичко,новите немогат.

!
(Приятелчето кара Rover-45,2001 г. и след 6м. влезе в "бокса")
Остави коментар:
-
А при сегашната цена на олиото в магазина, която е с лев надолу от нафтата, ползата ти ще е още по-голяма.За 100л масло ще взема 70лв и ще купя около 30л нафта.
Остави коментар:
-
Че то 70 стотинки са си много добра цена. За 100л масло ще взема 70лв и ще купя около 30л нафта. За какво тогава да си съсипвам колата. Но интересно е дали изкупуват маслото. Че то в едната туба май е смесено с диференциално, имам туби с минерално и с полусинтетика. Събирано е за около 2 години. Баща ми преди това го наливаше в канала, но на мене ми е съвестно за това и от както аз се занимавам със смените на масло го събирам.
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: