От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Мисля, че го изкупуваха по 70 стотинки.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Свий
X
-
Имай предвид че не го изкупуват на цената на нафтата. Иначе да, това е правилният път.
Остави коментар:
-
Имам събрано около 100л отранотено масло. Все ме е страх да го налея на колата. Като го знам каква боза е. Мисля да си правя печка за зимата и да го гори, но ме притеснява да не пуши и съседите да писнат. Вчера източих 10-тина литра и сега стоят в една тенекия. Чувам че го изкупуват някой за преработка. Наблизо е приста ойл, но не съм на ясно как стават нещата. Ако дават някакви стотинки и си заслужава, май е по-добре да го закарам там и с тези парички да си купя нафта.
Остави коментар:
-
по старите коли горат всичко,новите немогат.
Остави коментар:
-
Ми не за това време съм изгорил около 400 литра предимно отработено масло.Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнениеАко за това време гориш 70л ..
.Пиши към Коледа след втория резервоар дали още си в движение.
Тези 70 литра ги изгорих за около 2 седмици.
Просто сега като стана по- топло, реших за
пръв път да добавя олио към сместа, за да не иде зян.
Остави коментар:
-
Първоначално публикуван от Horsa Преглед на мнениеЗдравейте.
Реших и аз да карам на масло.Ако за това време гориш 70л ..Първоначално публикуван от Horsa Преглед на мнениеНякъде по напред или в тази тема, или в тази за олиото някой беше написал, че олио и масло не бивало да се смесват защото се пресичат.
Ми не е вярно. Вече изгорих 1 резервоар(70 литра) смес отработено олио, отработено масло и трансформаторно масло и няма помен от пресичане или проблеми.
Така че наливайте смело.
.Пиши към Коледа след втория резервоар дали още си в движение.
Остави коментар:
-
Някъде по напред или в тази тема, или в тази за олиото някой беше написал, че олио и масло не бивало да се смесват защото се пресичат.
Ми не е вярно. Вече изгорих 1 резервоар(70 литра) смес отработено олио, отработено масло и трансформаторно масло и няма помен от пресичане или проблеми.
Така че наливайте смело.
Остави коментар:
-
Колега не беше там проблема. Просто беше комплексно. 1.Бяха изгорели 2 подгревни свещи. 2. Аз си мислех, че на дизелите бавно върти стартера, а моя бил за ремонт- сега не мога да го позная. 3. Нов 77 Ач акумулатор.Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнениеСега видях за проблема,слагам духалка под ГНП-то и след 20-30 мин. пали от четвърт,Тоя клапан започна да засяда от скоро,и лятото и зимата.В началато го палих на 100% масло при -17 градуса без проблем,има и клип !Сега на 50/50 нафта -масло няма проблем,но по-гъсто засяда !Виж и цедката на входа да не е задръстена !
Сега пали почти като на нафта.
Остави коментар:
-
Сега видях за проблема,слагам духалка под ГНП-то и след 20-30 мин. пали от четвърт,Тоя клапан започна да засяда от скоро,и лятото и зимата.В началато го палих на 100% масло при -17 градуса без проблем,има и клип !Сега на 50/50 нафта -масло няма проблем,но по-гъсто засяда !Виж и цедката на входа да не е задръстена !Първоначално публикуван от Horsa Преглед на мнениеОбаче тази сутрин не иска да запали.
Никакви признаци не дава. Нормално ли е това? Някъде по напред колега с Галопер беше писал за клапана на ГНП,
че не отварял сутрин на масло. Как да разбера най- лесно дали отваря или не?
Остави коментар:
-
След филтрация с това нещо, спокойно можеш да ползваш маслото за веригата на моторния трион.
Остави коментар:
-
Колеги сега филтрирам маслото през маслен филтър, но един приятел ми даде този горивен филтър и казва, че е от Перкинс.
Някой знае ли на колко микрона филтрира и има ли смисъл да го слагам след масления филтър?
Остави коментар:
-
Ами ако го комбинираш с газ дали ще подобри изгарянето и дали ще изчезнат саждите
Остави коментар:
-
Колега послушах те купих си вече и нов горивен филтър.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеНе е зле освен помпичка и нов филтър да си вземеш. Учудващо голям процент проблеми на дизелите се решават със смяна на филтъра.
След работа ги монтирам и филтъра, и помпичката и дано да има ефект.
Остави коментар:
-
Ами нафтата и маслото си бяха от моя джип, който кротко беше преседял една нощ в студа - -22° си беше температурата и на маслото, и на пряспата, в която беше бухнат джипа.Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеТи виждал ли си нафта при същата температура? Показаните неща поне видимо текат, макар и бавно. Голям вискозитет и кристализация са различни неща, а нафтата точно кристализира. Като я натиснеш се троши вместо да се смачква.
Факт е, че трудно превъртя двигателя, и то заради маслото, а след това кротко си заработи съвършено нормално - без никакви признаци на парафинясване и трошливост на нафтата..
Остави коментар:
-
Не е зле освен помпичка и нов филтър да си вземеш. Учудващо голям процент проблеми на дизелите се решават със смяна на филтъра.Първоначално публикуван от Horsa Преглед на мнениеДа разбирам, че е напълно възможно да не поиска ГНП сама да си засмуче масло от резервоара
и затова да не дава признаци за палене тази сутрин. В резервоара имах около 15 литра 70%масло 30%нафта горе долу?
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: