От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Интересно как да го събера в чаушеско
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Свий
X
-
Вземи по-голям двигател.
Остави коментар:
-
Добре де ма аз как да се отърва от нагара. Получава се даже и на 50/50 нафта/ масло. Отърва ли се от нагара нема да стъпя на колонка.
Остави коментар:
-
С 300W двигател, едва ли съм изгорил толкова много ток, въпреки че наистина струва повече от маслото, защото то е безплатно.
Колкото до пречистването - излиза бистро и доста по рядко. Пък твърдите частици си се трупат в утаителя и са потресаващо много.
Остави коментар:
-
Моторното масло не е по-гъсто от повечето нафти. Лятно време поне. През зимата категорично е по-доброто гориво, поне на тема разпръскване.
Scrapheap не го слушайте - той в центрофугата е изхарчил повече ток отколкото струва маслото, а нагар няма не защото много го очиства ами защото двигателят е голям, дърт и прост и като го напънеш се самоочиства. Също е важно да няма трансмисионни масла в сместа (от автоматици може).
При рециклирането на маслата освен центробежния сепаратор има и други технологични процеси. Да се твърди че рециклираното масло е по-лошо от нефтените дестилати е пресилено - и в единия, и в другия случай е въпрос на технология. Ама ние в темата не говорим за рециклиране.
Остави коментар:
-
"Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнениеОт отработеното моторно масло се правят нови масла. Има си начини. Например в Русе.
Кое е правилното филтриране?
Центробежното."
Да си дойдем на думата .
Няма да казваме коя е фирмата дето произвежда масла в Русе - да не става реклама , и колко е качествено маслото ИМ след като идва от центробежния сепаратор.
Не че не се прави така - заради това отработеното масло се събира в белите държави , преработва се + добавки и отново в машината.
А забравих - слага му се и етикет ... кеф ти ШЕЛ, кеф ти ВАЛво, кеф ти квот кажеш.
Нали е износ за БГ - няма значение . Те са като индианците.
Да си дойдем на думата - ако двигател комплект с помпата можеш да го намериш за под 700 лева на моргата - карай смело на каквото масло искаш - даже и на русенско .
Имам авер дето маслото от ДВГто го налива в резервоара докато е "топло". Тая тарга поне 5 тона масло е излопала (отделно нейното) . WV - D 1,6 - Транспортер.
В крайна сметка цената на спестеното гориво + итервенцията по замяна на агрегата ще бъде в ПЪТИ по малка от дадените пари за "Истинска нафта" .
Даже дъртия дръгел почна да набира по-сериозно на баирите ??? Дали от това че му е износен помпения елемент и сега му идва густо с по гъсто гориво?Последно редактирано от Rachido4x4; 05-03-15, 22:05.
Остави коментар:
-
Центробежното.Кое е правилното филтриране?
Остави коментар:
-
Кое е правилното филтриране?Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеестествено ПРАВИЛНО филтрирано.
Остави коментар:
-
Абе Дачия е ма требва цедене. Прочетох темата задълбочено и сега умувам за центрофуга. Ма пущините много пари у ми се не дават. Мерак ми е да преправя една комунистическа за бебешки дрехи като и сложа фитри за боя 3-4микрона от вътрешната страна. Чакам та ми я донесе един приятел ище пробвам. Ако имате други идеи споделете.
Остави коментар:
-
След 20 000 км. САМО на отработено масло няма нагар, нито по буталата, нито по инжекторите, нито в предкамерите. (Има свидетели от форума) Двигателят си беше за ремонт и реших да проверя последствията от работа с отработено масло, естествено ПРАВИЛНО филтрирано.
Става въпрос за античен предкамерен 4 литров 6 цилиндров атмосферен дизел.
С гащи, крачоли, парцали и сутиени не става.
Иначе ако имах Дачия, вероятно нямаше и да го цедя.
Остави коментар:
-
Да се включа в темата. Нагара под дюзите от не добро филтриране ли се получава. Карам на масло в съотношение 70/20/10 масло нафта бензин. Маслото го цедя през памучни парцали. Имам подгрев на горивото(серпентина в резервара вързна за малкия кръг) единственият проблем които имам е, че на около 100л. масло под дюзите на талерките хваща едно подобие на нагар и колата почва да не върви и да пуши. Имам монтирана и газова уредба. Колата е Дачия с мотор Рено 1.9Д със механична помпа Бош.
Остави коментар:
-
Здравейте ентусиасти на рено 19 1.9 чист дизел с помпа Бош ма не се знае каква ,след като го подкарах усилено на преработено масло след около 100л. масло се получи нагар под дюзите и колата започна да пуши повече и мощноста спадна. Та въпросът ми е как да избегна нагара? Ако някой е патил и е намерил решение да сподели. Съотношението е на 10л. масло 2нафта и 1бензин.
Остави коментар:
-
И аз, но при -3 и надолу си до там, без предварителен подгрев (на олио)! С паленето при -15 и дизел с леко превъртане почти без проблем. При тия температури акумулатора е по големия ми проблем (на 3 год. е но се кара всеки ден по много малко и си мисля, че недозарежда, друго си е Варна-София като се стопят бонбоните в жабката)Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнениеАз съм го пробвал, и нямах никакви проблеми. Обирах маслото от автосервизи за коли и камиони и какво ли не съм горил, въъпрос на филтрация. Сега карам ровър 25 2.0 дизел и го карам само на олио, чисто от магазина, в голяма верига магазини събота и неделя е на 1.59лв при цена на дизела с лев на горе. Не слагам нищо, 100% олио. Застуди ли се ще слагам на един резервоар олио 5 литра бензин. Сутрин не пали лесно както на нафта, но в студените суутрини до сега не ме е оставял. Запали ли след 30 сек оборотите се стабилизират и двигателя пее.Последно редактирано от smng0303; 10-01-15, 15:51.
Остави коментар:
-
Можеш да му добавиш една бутилка газ за горене (керосин) на един резервоар - 40-50л. Ще пали по-лесно.Първоначално публикуван от The Back Bone Преглед на мнение... Не слагам нищо, 100% олио. Застуди ли се ще слагам на един резервоар олио 5 литра бензин. Сутрин не пали лесно както на нафта, но в студените суутрини до сега не ме е оставял. Запали ли след 30 сек оборотите се стабилизират и двигателя пее...
Остави коментар:
-
Аз минах над 5000км с масло от камиони меша го с малко нафта клед като го прецедя и в резервоара нямах никакви проблеми.
А да питам това което е новото олио не трябва ли допълнителна обработка чел съм че съдържало вода и т.н.
И аз гледам в метро има на 1.60 и съм се замислял
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: