Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• bayco92
    отговори
    Преди години като видях темата и ми стана интересно да пробвам и аз чудото по това време за мен , сега вече имам потрошена от други действия кола а в никакъв случай от карането с отработено двигателно масло , и то в повечето случаи над 80% в полза за маслото , да не кажа понякога и 100% през лятото , в студените месеци 60% масло 30% дизел и 10% бензин ги харесваше.Не го правих за икономия първоначално но после взе ,че му хареса на колата ( vw 1.6td 1990) , пък за филтриране не съм чувал и не съм се занимавал, нали си имат филтър оригинален , просто се сменя по честичко.
    Желая успех на тези ,които се хвърлят тепърва в експериментите

Остави коментар:

• Roninn
    коментира - отговор
    Ако виждате зор със маслото ,имам една машина която ще живее само на масло ,додето е автомобил,вече е пробван и му влиза като мехлем няколко тона.Ама свърши,никакви подгреви ...само количество.

• BENZBOSS
    отговори

Центрофуги за пречистване,смесители,помпи,маркучи........за големи машини,тук 100 литра на час разход не е нищо особено и смесването лесно.
    В зависимост от дизела се препоръчва 10 микрона филтър и макс 5% масло в дизела,загрято до 45 градуса поне, това на малки машини.

Остави коментар:

• BENZBOSS
    коментира - отговор
    По разни яхти / че това ми е работата / съм виждал и ползвал много пъти от резервоара за отработеното масло минава през помпа/нагревател/смесител и вкарва определено количество в нафтата,в средата на океана няма какво да го правиш и д искаш та се налага да се гори......ма и моторите са едни малко по-яки от средния дизел на пътя.

• BORKAEFF
    отговори
    Какви смесители, дай повече инфо моля.

Остави коментар:

• BENZBOSS
    коментира - отговор
    Точно

Има си и смесители които го греят и си ги нагласяш колко да ти пуска в нафтата

• Кольо
    коментира - отговор
    Няма лошо да си ползваш птработените масла за гориво, но поне ги добавяй в нафтата, и то по малко.
    Само с масло не е добре за двигателя, наблюдавано на няколко коли. В началото вървят и пушат доста, но след няколко резервоара на чисто масло идват проблемите с помпа, дюзи...
    Аз бих го добавял по-10-20%, не повече.

• BORKAEFF
    отговори
    След една година време да съживим малко темата. Аз използвам масло от газови двигатели, което няма нужда от филтриране. То е чисто бистро с червеникав цвят и е пълна синтетика 5w30. Ако успея да си монтирам пластинчатия топлообменник, с който да го подгрявам до темп. на антифриза, няма да има нужда да го смесвам с нафта, както правя сега. Когато се източва от картера топло с температура над 50-60 градуса е течно почти като нафта, но ако е студено трябва да се смеси.

Остави коментар:

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    коментира - отговор
    Я кажи от къде това масло, че си мисля нещо за отопление , ако е толкова много

• daniench
    отговори
    здравейте , взел съм един маслен центробежен филтър , имам и помпа която вдига 2-3 бара налягане почвам експерименти като:
    1 трябва да махна клапана на филтъра
    2 трябва да направя някаква система от фунии , маслото от задния край на филтъра да се стича в същата туба , от която го помпя
    3 след 20-30 минути да отклоня потока след филтъра и да го налея в чиста туба ->в резервоара
    маслото ще е смесено с 20% бензин още при филтрирането
    4 след като маслото свърши ,да оставя филъра да се оцеди в тубата с мръсно масло

Остави коментар:

• Rachido4x4
    отговори
    От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
    Сега е момента темата да се изроди към "Центрофуга-направи си сам"
    Е хайде де .
    Аз затова кибича тука .

Масло отработено - бол .
    Да подкарам системата и да я настоя - ще отнеме време и финанси .

Ако стане читаво - аз ще съм най доволен.

Остави коментар:

• Maverick_13
    отговори

Благодаря за насоката. Припадна ми още доста двигателно масло. Ще го филтрирам през цедка за боя и ще го ползвам по-малко с нафтата.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Не бъди нагъл и сипвай по малко. Нещо като 20%.

Остави коментар:

• Maverick_13
    отговори

Все още ги пазя тези 25 л.

Остави коментар:

• Maverick_13
    отговори

Здравейте колеги,

Припадна ми двигателно масло пълна синтетика от един Мерцедес, около 25 л. В резервоара си имам точно 20 литра нафта. Ще се получи някаква нежелана реакция като "пресичане" и т.н. ако ги смеша в такова съотношение, което си е почти 50/50. Колата е Audi A6 2.5 TDI 5-те цилиндъра.

Благодаря предварително.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X