Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ясен
    коментира - отговор
    Алхимията в печатарските машини е керосин. Обсъждан е вече.

• v_0
    коментира - отговор
    Безмислен спор. Вие мен няма да разберете, аз вас също. Всеки да жевее както иска, само да не пречи на другия.

• ktch_1964
    коментира - отговор
    На Господина псевдоеколог ще кажа, че ми е много приятно да минавам покрай "бол бензиностанции" без да се интересувам каква е цената на горивото.
    Благодарение на спестените пари от гориво успях да изуча детето си . Много ми е кеф , че 70% от парите които щях дадам за гориво не са отишли за ония циркаджии в парламента.

• Кольо
    коментира - отговор
    За екологията няма вреда, това е просто модно говорене.
    За спестените пари-на много хора 20 лева са им парите за цигари или кафета през деня, но за още повече 20 лева са си нелоша сума спестена от гориво.
    Разни хора-разни стандарти.

• v_0
    коментира - отговор
    За това казвам, че дъното си е наше. Преди много години си бях направил спойлер на Балкан-чето от една тава на майка ми 🤪, но тогава беше мизерия и нямаше от къде да си купиш нищо. Сега бензиностанции бол. Малко е кофти да издишаме това, от което някой е спестил 20 лв.

• Кольо
    коментира - отговор
    Сериозно ли не можеш да си представиш причината?

• ittso
    отговори
    Де да беше само на олио, трансформаторно и отработено масло.
    Приятел разправяше за някаква подобна алхимия която остава от някакви печатарски машини. И тя минавала през двигателите на тия с по-старички автомобили.

Остави коментар:

• v_0
    отговори
    Мисля, че никога няма да се отлепим от дъното. Бях чел, че се кара и с трансформаторно масло и отработено олио 😆 Все още ми е трудно да си го представя, както и да разбера причината.

Остави коментар:

• ktch_1964
    отговори
    Аз доста години се топлех на отработено олио с горелка Бабинктон, но сега колите които искат това гориво станаха три и не остава за отопление.

Остави коментар:

• коко келеша
    отговори
    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Не зависи. Приятел беше купил такава печка. Разправяше, че била доста скъпа. Като започнали да наобикалят инспекторите с кочаните с глоби я махна и мина на друг вид отопление.
    Щото първоначално се твърдеше че била предназначена за работа с горяло масло, пък след това се оказа, че била за дизелово гориво...
    Работеше и с масло де, ама с дизелово горимо покрива съответните норми и инспекторите не се изморяват с писане на актове...
    Приличен автоцентър доста зими изкара на котлета с горяло масло, но в момента, в който газовата тръба стигна до тях, минаха на газ. При това са няколко халета и административна сграда с ресторант

Остави коментар:

• ittso
    отговори
    Не зависи. Приятел беше купил такава печка. Разправяше, че била доста скъпа. Като започнали да наобикалят инспекторите с кочаните с глоби я махна и мина на друг вид отопление.
    Щото първоначално се твърдеше че била предназначена за работа с горяло масло, пък след това се оказа, че била за дизелово гориво...
    Работеше и с масло де, ама с дизелово горимо покрива съответните норми и инспекторите не се изморяват с писане на актове...

Остави коментар:

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    коментира - отговор
    Глобите са, за това което излиза от комина , а не какво влиза в котела. Ако сега ми направят замерване на въглищата и дървата , пак съм за глоба .

• Asen Kushlev
    отговори
    Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Глобите за отопление на масло не са за пренебрегване...
    Зависи с какво го гориш. До нас един сервиз за смяна на масло се топли с такова, включително жилищна част. Ма котела не е направи си сам и струва доста. Идва даже италиянец да го пуска.

Остави коментар:

• ittso
    отговори
    Глобите за отопление на масло не са за пренебрегване...

Остави коментар:

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
    отговори
    Аз имах мераци за отопление на масло , но цените към момента не ме устройват .

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X