Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Така, последните няколко пъти зареждам само масло, но колата сутрин започна да пали по - трудно, на 7-8 завъртане на коляновия вал. Вчера долях 7 литра нафта на цял резервоар, продухах мотора за 4-5 минути на пълни обороти на място(чак в началото изхвърчаха 2-3 искри/беше на здрачаване и ги видях в огледалото/)... Не знам на кое от двете/продухването или нафтата/ се дължи, но днес вече колата пали от раз. Също така й направих и монтирах хенд-мейд топлообменник(още преди седмица де). Ето го и него:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037051677.jpg
Прегледи:1
Размер:141.2 КБ
ID:5718361Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037051678.jpg
Размер:151.1 КБ
ID:5718362Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037051679.jpg
Размер:122.9 КБ
ID:5718363Натиснете снимката за да я уголемите

Име:037051681.jpg
Размер:167.6 КБ
ID:5718364

430см медна тръба, 90х17см медна ламарина, муфа, коляно и малко калай
    Вързах горивото преди горивния филтър, а антифриза към маркучите на парното. За няколко минути горивото става вряло... да видим дали ще имам парно зимъска

Коментар

За масло топлообменник съвсем не ти е необходим. Единственото, което ти трябва е истинско пречистване, което не се случва с крачол от дънки, гащи и сутиени.
      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Знам, знам... центофугата... ама нямам
        А защо подгрев да не е необходим? Нима горещото масло не е по-рядко от студеното и съответно по-лесно за ГНП-то?! Ако е така значи и зимно време няма да е проблем да се кара с 80-90% масло..!!!

Коментар

Центрофуга, можеш да си направиш. Няма лошо в греенето на маслото, но е излишно. При олиото, обаче си трябва.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от msotiroff Преглед на мнение
            Така, последните няколко пъти зареждам само масло, но колата сутрин започна да пали по - трудно, на 7-8 завъртане на коляновия вал. Вчера долях 7 литра нафта на цял резервоар, продухах мотора за 4-5 минути на пълни обороти на място(чак в началото изхвърчаха 2-3 искри/беше на здрачаване и ги видях в огледалото/)... Не знам на кое от двете/продухването или нафтата/ се дължи, но днес вече колата пали от раз. Също така й направих и монтирах хенд-мейд топлообменник(още преди седмица де). Ето го и него:

[ATTACH=CONFIG]871062[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]871063[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]871064[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]871065[/ATTACH]

430см медна тръба, 90х17см медна ламарина, муфа, коляно и малко калай
            Вързах горивото преди горивния филтър, а антифриза към маркучите на парното. За няколко минути горивото става вряло... да видим дали ще имам парно зимъска
            Изолирай топлообменника, а е добре и маркучите, и няма да имаш проблем. В Гомапласт продават кръгла изолация, а и на листове с които можеш да го облепиш.
            Гледам си с атмосфетен, а там термостата е на 85°С. Погледни да не е на 80°С от ТД, а и ако не си го сменял, добре е да го направиш до есента.

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Центрофуга, можеш да си направиш. Няма лошо в греенето на маслото, но е излишно. При олиото, обаче си трябва.
            Поне 70°С.
            ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

Здравейте Колеги, а какво мислите за смес масло+ керосин (jet fuel), че ми попадна доста добро количество, и в какво съотношение ще е най добре да се смеси. А дали има значение, че маслото е предимно хидравлично и съвсем малко двигателно, което всъщност е от камиони, които имат центрофужен филтър. Той е доста ефикасен, защото по стените му се натрупват до 10мм смолисти отлагания.

Коментар

• Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

[emoji848]Докъде я докарахме с такова алтернативно гориво като горното.... Тц тц тц...
                Сигурно ще върви колата няма проблем, щом гори дизеловият агрегат и отработено готварско олио не виждам какъв е проблемът просто.... Чудя се какво ли би казал двигателят ако можеше да говори ...
                Сложи малко и октан бустър за всеки случай... Като това например:
                Tetraethyllead C8H20Pb и колата ще литне направо...

Sent from my iPhone using Tapatalk
                Последно редактирано от VIKING_WARRIOR; 29-07-16, 13:25.

Коментар

Октан бустерът е рязко противопоказен за дизелови двигатели. Не знам има ли "цетан бустер" ама сигурно някъде и такова продават.

Коментар

• Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Знам Ясене. В кръга на шегата. Просто се чудя какво трябва да Те принуди да направиш такава алхимична смесица и подобна крачка да употребяваш такова гориво...
                    За отработено готварско олио съм съгласен и е даже супер за старите дизелови агрегати няма проблем. Не се препоръчва обаче за комънрейл.

ПП. За цетан бустър:
                    https://www.bellperformance.com/fuel...cetane-booster

Последно редактирано от VIKING_WARRIOR; 29-07-16, 13:43.

Коментар

Изобщо не става дума за принуда. Повечето от обсъжданите вещества са съвсем легитимни дизелови горива, а на бензиностанцията искат 2лв/л

Оттам нататък зависи колко ти струва собственото време което ще употребиш за намиране, обработка на странното гориво, това че ще се омазваш до ушите на всяко зареждане, че ще съхраняваш съдове с гориво у дома, рискът да попаднеш на проблемно "гориво" и други такива неща.

Ако си монтьор и варелът с отработено масло така и така ти седи в работилницата и все едно на работа си омазан до уши е ясно.

Ако трябва да го купиш, съхраняваш в мазето, претакаш с туби, филтрираш през стари парцали и тн - времето и нервите трябва да са ти доста евтини.

Впрочем то и за олиото важи.
                      Откакто взех кемпера получих 2-3 оферти за олио по 0.30-0.50лв/л - на един резервоар 60л това са около 100лв икономия.
                      Да де, ама:
                      Да отида да го взема: минимум 2 часа
                      Преливане от три туби в резервоара - 30 мин + още 30 мин преобличане, миене (няма как) и подобни дейности. На някой етап ще се образува маслена следа от паркинга до мазето.
                      Разправията с филтриране няма как да е по-малка от 1 час при положение че съм си нагласил установка с помпи, филтри и тн - предполагаме че се прави веднъж, че филтрите струват малко

Ама до тук 4 часа за този резервоар без да броим непредвидените неща. Поглеждам си фиша за заплатата - на загуба съм. Ама на някой друг може да не му е хич на загуба.

Така че фокусът с олиото ще го направя веднъж колкото да видя как става и как върви с него.

Коментар

Първоначално публикуван от VIKING_WARRIOR Преглед на мнение
                        Знам Ясене. В кръга на шегата. Просто се чудя какво трябва да Те принуди да направиш такава алхимична смесица и подобна крачка да употребяваш такова гориво...
                        За отработено готварско олио съм съгласен и е даже супер за старите дизелови агрегати няма проблем. Не се препоръчва обаче за комънрейл.

ПП. За цетан бустър:
                        https://www.bellperformance.com/fuel...cetane-booster

Заплата 500лв./месец, примерно, и 2лв./л по бензиностанциите, пък за тебе може и да е шега.
                        ОМ602->Tremec T5WC->Borg Warner 4408E 1:1/2.48:1->DANA30/103.4in/DANA44->29"AT

Коментар

А за керосина нещо повече ще кажете ли моля.

Коментар

Първоначално публикуван от BORKAEFF Преглед на мнение
                            А за керосина нещо повече ще кажете ли моля.
                            Има писано и за керосина. Ама намирисва на кражби.

Коментар

Е който краде да му мисли, аз го купувам.

Коментар

Не намирам друга тема в която да се споменава за керосин + масло, има писано само за добавка зимата за по лесно палене и подобни. Интересуваме в каква пропорция да ги смесвам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X