Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ясен
    отговори
    От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!

Той въпросът не е в това за какво може маслото. Въпросът е че отдавна не търсим какво да го правим, а откъде да захлебим още.

Остави коментар:

• Пенчо
    отговори

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
    Точно за това нещо не става.Завърил съм техникум по дървообработване и вътрешна архитектура и горе доло съм наясно с нещата.Вече сме 21-ви век и за тази работа си има байцове грундове,лакове и тн,които са в пъти по добри от импрегнацията на дърво с горяло масло.
    Ама то и нормална нафта се продава, ама народонаселението иска да си кара на олио от фритюрника!

Остави коментар:

• metalgiar
    отговори

Първоначално публикуван от n_petrova Преглед на мнение
    Отработеното масло става И за нанасяне по дървените части на къщи - колони, греди, дъсчена обшивка, стрехи, ребра, столици, разпънки, челни дъски, парапети на балкони, и т.н., против атмосферни влияния и против дървояди.
    Запазва дървото за дълго време и респективно, къщата. Към него може да се добави въглен на прах, ако харесвате черни греди, за старите възрожденски къщи.
    Точно за това нещо не става.Завърил съм техникум по дървообработване и вътрешна архитектура и горе доло съм наясно с нещата.Вече сме 21-ви век и за тази работа си има байцове грундове,лакове и тн,които са в пъти по добри от импрегнацията на дърво с горяло масло.

Остави коментар:

• n_petrova
    отговори

Отработеното масло става И за нанасяне по дървените части на къщи - колони, греди, дъсчена обшивка, стрехи, ребра, столици, разпънки, челни дъски, парапети на балкони, и т.н., против атмосферни влияния и против дървояди.
    Запазва дървото за дълго време и респективно, къщата. Към него може да се добави въглен на прах, ако харесвате черни греди, за старите възрожденски къщи.

Остави коментар:

• Макавеев
    отговори

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
    Тези за мед и дрехи не стават
    : - )))

И по спомени оборотите не трябва да са по малки от 3200.
    Преди години в Тубата имаше хубав клип с подгрев на маслото,преди центрофугата. Излизаше почти като ново.
    Клипа изчезна, бяха любителски кадри , не продаваха центрофуги.

Остави коментар:

• Scrapheap
    отговори

Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнение
    Сега гледах в продавалника,мислех че центрофугите са скъпи но не е така,има няколко обяви на центрофуги с цена 30-50лв,пи това изглеждащи доста масивни.
    Аз пък не видях нито една Тези за мед и дрехи не стават

Остави коментар:

• metalgiar
    отговори

Сега гледах в продавалника,мислех че центрофугите са скъпи но не е така,има няколко обяви на центрофуги с цена 30-50лв,пи това изглеждащи доста масивни.

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Точка 2: по възможност да не ползваш предкамерни двигатели за такива извращения.
    Точка 3: с нагряване, помага и за точка 2.

И най-вече - все пак да се сипва и по малко нафта в цялата схема. Знам че боли, но има смисъл и по трите точки. Скръндзи безобразни!

Остави коментар:

• The Back Bone
    отговори

Първа точка е ясна - филтриране с центрофуга. Относно трета точка, предполагам, че промяна на визкозитета може да насъпи по два начина. Първия е чрез повишаване на температурата, втория е чрез разреждане.

Остави коментар:

• Tsvetan
    отговори

Идеи за решаване на 2 и 3 точка?

Остави коментар:

• The Back Bone
    отговори

Първия и третия проблем са сравнително лесно решими, но втория?

Остави коментар:

• Ясен
    отговори

Първоначално публикуван от jeko47 Преглед на мнение
    Маслото е по-тежка фракция от предвиденото гориво за мотора
    Само бегло намеквам, че изобщо не е така. Който не вярва, нека покаже съвременно моторно масло смръзнало така, както смръзва нафтата дето я попържаме в съседната тема.

Дали някой ще преоткрива мотора на Дизел не знам, ама знам че той го е мислил за въглищен прах. После за по-лесно го е подкарал с растителна мазнина, а след това - с по-тежки петролни фракции. Има съвременни дизелови двигатели, които работят с нерафиниран нефт или с остатъка от нефтеното рафиниране, който не е могъл да се изпари. И вървят пущините.

Проблемите на отработеното моторно масло като дизелово гориво са краен брой:
    1. Твърдите частици - предизвикват износване на горивната уредба
    2. Минералният остатък - предизвикват отлагане на нагар в горивната камера (и най-вече предкамера).
    3. Големият вискозитет и повърхностно напрежение - пречат на пълното изгаряне, оттам димност и още нагар.
    Всеки от тези проблеми е решим. Само иска мислене и знаене какво правиш.

Остави коментар:

• jeko47
    отговори

Колеги , Владо ТС рече , че топлата вода е открита , нали. А открийте и мотора на Дизел!А и го подобрете с филтри с от "гащи , дънки , енддъфакентбоул шит.И после не се оплаквайте.
    Да ви кажа ли, или се прайте на тарикати , А.-Маслото е по-тежка фракция от предвиденото гориво за мотора- измисляте такъв двигател,или - имате ядове ...И после кВО....А ,криви ни политиците.
    Много поздрави!

Остави коментар:

• Tsvetan
    отговори

Да кажем,че не търся производителност....
    Мисълта ми е като качество на пречистване. Коя е по добра? Защото ЗИЛ-ови има дори и нови и дали има смисъл да се прави другия тип или с цената на по малка производителност която мога да пренебрегна за момент и тази от ЗИЛ ще ми свърши работа. Принципно съм събрал всичко само остава някой да го сглоби ама нещо не остава време

Остави коментар:

• Scrapheap
    отговори

Центрофугата от втория тип, който си постнал е много, по-производителна и ефективна.
    Тези от първия тип ги има във всяка Газка и ЗИЛ. Тях ги задвижва потокът масло.
    Остатъчните твърди частици правят нагар. Не се махат с филтри, гащи и др парцали.
    След центрофугата маслото е доста по-рядко.

Остави коментар:

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
X