От: Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Да разбирам, че е напълно възможно да не поиска ГНП сама да си засмуче масло от резервоара
и затова да не дава признаци за палене тази сутрин. В резервоара имах около 15 литра 70%масло 30%нафта горе долу?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Свий
X
-
Ти виждал ли си нафта при същата температура? Показаните неща поне видимо текат, макар и бавно. Голям вискозитет и кристализация са различни неща, а нафтата точно кристализира. Като я натиснеш се троши вместо да се смачква.Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
Остави коментар:
-
Бегло намеквам, че теорията ти доста се различава от практиката, поне моята ...Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнениеСамо бегло намеквам, че изобщо не е така. Който не вярва, нека покаже съвременно моторно масло смръзнало така, както смръзва нафтата дето я попържаме в съседната тема.
Остави коментар:
-
Нямам помпа, но продават едни такива дето са за допълнително слагане даже съм купил и довечера ще я монтирам да видя дали ще запали.
Преди или след филтъра се слага помпичката?
Остави коментар:
-
Имаш ли помпа за подкачване на гориво, ръчна, на горивния филтър или в близост до него? пробвай да покачиш ръчно преди да запалиш, ако имаш такава помпа. Аз имам колега, който караше Венто 1.9 ТДИ с каквото му падне, години на ред. Продаде го и Венто-то още в живо.
Остави коментар:
-
Здравейте.
Реших и аз да карам на масло. Автомобила е ауди 80 1.9 ТДИ с роторна помпа на бош.
Вчера нафтата беше почти свършила и налях 10 литра отработено масло. Цял ден си се возих.
След 2-3 часа престой палеше като на нафта без проблеми. Обаче тази сутрин не иска да запали.
Никакви признаци не дава. Нормално ли е това? Някъде по напред колега с Галопер беше писал за клапана на ГНП,
че не отварял сутрин на масло. Как да разбера най- лесно дали отваря или не?
Остави коментар:
-
за прецеждането нямам проблеми знам как става,благодаря за точните отговори!
Остави коментар:
-
По-горе пише как.Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениепосле тези микро стружки как ще се махнат.
Прочее, масла с ЕП присадки наистина не стават за горене, поне не в дизелов двигател. Много киселини ще образуват при горенето, а и много пепел. АТФ обаче няма такива.
Остави коментар:
-
Как мислиш - дали съм виждал, какво има в автомата?Първоначално публикуван от metalgiar Преглед на мнениеТО всяко масло става,ама ако в един сервиз видиш на някой коли от автомата кво масло металик точат и сичкото утива в общия варел за събиране.Незнам после тези микро стружки как ще се махнат.
Има си начин за всичко. А АТФ е сред най-добрите за гориво масла.
Остави коментар:
-
ТО всяко масло става,ама ако в един сервиз видиш на някой коли от автомата кво масло металик точат и сичкото утива в общия варел за събиране.Незнам после тези микро стружки как ще се махнат.
Остави коментар:
-
То става. Хипоидното не. Ако не го иска аз ще го взема
Остави коментар:
-
Ти сериозно ли го съветваш да кара с масло от скоростни кутий,макар и рядко като вискозитет.С масло за скрости не карай.Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнениеАТФ става
Остави коментар:
-
АТФ става
Остави коментар:
-
до понеделник карах голф2 1.6д на масло и олио над 50000км а човека дет ми го продаде каза че от 7години го кара и тои така без да съм имал каквито и да е проблеми,върнах го за скрап защото купето се предаде,също си карам и паджерото и нямам ядове за сега!Нека хората които ни наричат бедняци или глупаци се запитат дали е срамно това или срамното е да сложиш гас на X5 ML или Sкласа!Сиромах човек жив гявол са казали хората,а голфа ми има инсталациа с отделен резервоар в които има нафта и така сутрин зимата се пали на нафта и не съм имал проблем в студът и се караше само на чисто масло след сутрешно палене.
Сега имам и един въпрос някои има ли наблюдения и карал ли е с атф декстрон че от работата ми дават 300литра источено от автоматични скоростни кутии?
Остави коментар:
-
Що не се *********!Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнениеАма то и нормална нафта се продава, ама народонаселението иска да си кара на олио от фритюрника!
Остави коментар:
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: