Благодаря !!!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Отработено двигателно масло, като алтернативно гориво!
Свий
X
-
Ники , съвсем изключих за теб .....
Благодаря !!!
-
Еее, Ванка, казвай ги тия работи!
Ще те имам впредвид, че много маймунки станаха на клона, ама картерите все още са големи. : ))
-
Наясно съм с пазара , затова се топля на ток
, но не пречи да си търся опции
-
Номера е да познаваш много сервизи. Един познат, бивш собственик на сервиз, по едно време го спрягаха за най-добрия тук се топли почти безплатно на отработило масло. Но има доста приятели които му дават маслото без да плаща. Не знам с какво им отговаря, но се хвали, че един отоплителен сезон му струва почти само тока за котлето и нафтата за буса с който ходи да си прибира маслото.
-
Колегата ме е изпреварѝл.
По едно време некви изкупуваха и отработеното олио на 1.30, като по същото цената на ново, рафинирано в туби от 10л, беше около 1.60 с ДДС и доставка на място.
-
Ще стоиш на студено. Най ниската изкупна цена е 50ст. Едно време бяха стигнали до левче.
-
Аз пък си търся отработено масло за отопление , около 7 000 литра на сезон . Към момента сметките ми показват , че максималната цена която мога да платя е 10 стотинки на литър
-
Незнам какво е за мотокари е било предназначено, ново е не е отработено.
-
Изразходвах 3 варела отработено хидравлично масло от багери, любезно предоставени ми от колежка от форумаПървоначално публикуван от vasil lazarov Преглед на мнениеНякой карал ли е на хидравлично масло, намират ми се 2тона, ново е не е ползвано.
След съответната преработка става. Не става хипоидното трансмисионно масло. АТФ е ОК но иска много сериозно пречистване, поради твърдите частици от пакетите на АТ.
Остави коментар:
-
Щото е по-калорично от нафтата.
При добре пречистено масло, отзад ни пушек, ни смрад.
... обаче има такива олигофрени които едвам се движат, и не знам точно какво отработено масло ползват, но зад е плътна чернилка и освен смрадта, поне мен съвсем буквално ме стягат дробовете.
Проблема е, че повечето ползватели на "алтернативите" са мърлячи и, освен по смрадливите турлаци отзад, отдалече си личат по вързаните с въжета и тел брони, а като спрат - по теловете стърчащи от гумите.
-
Според аналите на форумЪт става само ако е ATF, с чисто хидравлично - ньет.
-
Някой карал ли е на хидравлично масло, намират ми се 2тона, ново е не е ползвано.
Остави коментар:
-
Няма масло, което да не се нуждае от филтриране. Не и като моторно гориво. Рецептата е проста - желателно да е утаено - колкото повече, токова по-добре. Загрява се на 90-100 градуса и се центрофугира. След това се разрежда 80/20 с бензин. Вече имам сериозен натрупан опит по въпроза. Не скапва нищо, не пуши и върви нормално.Първоначално публикуван от BORKAEFF Преглед на мнение... Аз използвам масло от газови двигатели, което няма нужда от филтриране. ..
Остави коментар:
-
Именно. На теб например какво ти пречи, че колегата кара на масло?
Аз никога не съм го правил, не го намирам за хубаво за двигателя. Това даже и в най-гладните години когато не давах много газ за да падне разхода.
Обаче на мен не ми пречи, че друг кара на масло, това си е чисто негова работа.
Активност за темата
Свий
Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Остави коментар: