Здравеите! следя темата с интерес и тези дни съм по свободен и мисля да пробам на моето тди. искам да попитам за магнет вентила: има ли значение какъв е? все пак доколкото разбрах при градско каране ще се отваря/затваря по 1000 пъти на ден? Благодаря предварително!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Метан! /на дизелов джип/
Свий
X
-
Първоначално публикуван от superMAXЗдравеите! следя темата с интерес и тези дни съм по свободен и мисля да пробам на моето тди. искам да попитам за магнет вентила: има ли значение какъв е? все пак доколкото разбрах при градско каране ще се отваря/затваря по 1000 пъти на ден? Благодаря предварително!). Има магазини в които продават крадени неща от бившата ни индустрия, та там можеш го намери за 15-20лв. Кожодерите в газовите магазини искат 45лв за същото. Пиши за резултата след пробата. Внимавай с количеството газ което подаваш. обикновенно 10% е достатъчно за да да усетиш разликата. Почни от по-малко и леко увеличавай(това е за дросела или дюзата която се поставя преди клапана), докато го направиш така че да те устройва. Усетиш ли тракане в двигателя, намаляй веднага, защото явно сместа се преобогатява и детонира предварително. Нали не искаш да го повредиш? Това е! Успех!
ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
пообиколих магазините: магнет вентили има италянски (от нормална газова уредба), обаче редуцир вентили само турски! Хареса ми един модел с регулиране на налягането.Имам един въпрос! При работа на празен ход и при леко натискане на педала на газта не се ли покачват много оборотите ( 3000 /4000)? все пак двигатела е без товар а магнет вентила отваря и подава пропан бутан
Коментар
-
Първоначално публикуван от superMAX... При работа на празен ход и при леко натискане на педала на газта не се ли покачват много оборотите ( 3000 /4000)? все пак двигатела е без товар а магнет вентила отваря и подава пропан бутан
а защо ти е да даваш малко газ на място - нали не ти гасне?!помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Първоначално публикуван от superMAXпообиколих магазините: магнет вентили има италянски (от нормална газова уредба), обаче редуцир вентили само турски! Хареса ми един модел с регулиране на налягането.Имам един въпрос! При работа на празен ход и при леко натискане на педала на газта не се ли покачват много оборотите ( 3000 /4000)? все пак двигатела е без товар а магнет вентила отваря и подава пропан бутан
Относно оборотите на празен ход: при мен при леко натискане на педала до вклучване на вентила увеличението на оборотите е от 800 на максимум 1000-1100 оборота, така че страшно няма. Аз подавам около 25-30% газ спряма нафтата. Пък ако на празен ход(не си на скорост), ти се струва, че при пускането на газта оборотите се качват много, просто намаляваш подаването на газ и така го правиш колкото искаш.ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
и друго: D MAX споменава за налягане на рдуцира: 0,2-0,5 bar в
http://www.mrsharkey.com/lpg.htm пише от 3 до 6 psi, a на редуцира в магазина 3кpa. По мои сметки 0,2bar=3psi = 30 kpa . На редуцирите за битови бутилки пише 3kpa. заначи не става ! Може и да греша
Коментар
-
Първоначално публикуван от superMAXи друго: D MAX споменава за налягане на рдуцира: 0,2-0,5 bar в
http://www.mrsharkey.com/lpg.htm пише от 3 до 6 psi, a на редуцира в магазина 3кpa. По мои сметки 0,2bar=3psi = 30 kpa . На редуцирите за битови бутилки пише 3kpa. заначи не става ! Може и да греша.Ако имате газова печка просто земи вентила на заем да си направиш пробата пък после го връщаш.
ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
Покарах днеска на газодизел.,обаче утре ще продалжа с настроиките. няма голяма разлика засега и ще разпробия жигл..ора. И имам едно питане към D max: Сигурно ли е че не е вредно за двигателя пропана. Аз разрових разни учебници на МЕИ и на всякъде се споменава за газодизели на метан а не на пропан.Притеснява ме по високото октаново число и по високата температура. ти колко км си навартял така?
Коментар
-
Първоначално публикуван от superMAXПокарах днеска на газодизел.,обаче утре ще продалжа с настроиките. няма голяма разлика засега и ще разпробия жигл..ора. И имам едно питане към D max: Сигурно ли е че не е вредно за двигателя пропана. Аз разрових разни учебници на МЕИ и на всякъде се споменава за газодизели на метан а не на пропан.Притеснява ме по високото октаново число и по високата температура. ти колко км си навартял така?
ВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
Първоначално публикуван от superMAXДа утре смятам да увелича жигл..ора и да се разходя до пловдив. Сега като се включи магнет вентила и ако двигателя е на 1200 оборота и се покачват на 1250 (става дума на място). Ще гледам да докарам разликата до 200 оборотаВѢРНОСТЬ И ПОСТОЯНСТВО
Коментар
-
Здравейте всички пишещи и четящи в този форум.Отдавна не е писано по темата но след внимателно прочитане и препрочитане на съветите и описанията на D-MAX /ЗА КОЕТО МУ БЛАГОДАРЯ/ си направих системата и реших да споделя опита си. СИСТЕМАТА РАБОТИ!!!
Карам PATROL GR 3.0 DI TURBO AUTOMATIC който тежи 2.5 тона, разликата е невероятна,ускорява като бензинов,на светофарите съм пръв/ако искам и го настапя естествено/,върви просто с лекота.
Единствената разлика от описанията на D-MAX е че, използвах ред.вентил български /син на цвят за горелки за високо налягане/, защото при 3-кратно пробване на вентили за газ.печки бълг./но червени на цвят/ нямаше достатъчно налягане на газта.
За разхода ще пиша допълнително.Поздрави[/url][/list][/list][/code][/quote][/u][/i][/b][SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар