Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за печка на отработено масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за печка на отработено масло

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
    Да допълня малко ... според мен водата направо се разгражда на водород и кислород от високата температура , след което отново си изгаря до вода. Поне така са ни обяснявали едно време пожарникарите , като ни инструктираха как се гасят петролни продукти. Моите лични наблюдения - като прекалиш с водата в маслото пламъка "позеленява"
    , което за мен очевидно е гореописаната химическа реакция. После естествено загасва ако не му намалиш водичката.

При мен гореше добре , ако на 5 капки масло капва 1 водна капка. А вода се пуска, когато горивната камера вече е затоплена до червено. Не можеш да разчиташ , че маслото ще гори във водна локвичка. Маслото се изпарява при температура над 150 градуса и горят именно парите.
    Кога го смесваш преди горивната камера ли или след резервоара.

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
      Кога го смесваш преди горивната камера ли или след резервоара.
      Колега смесваш по тръбата от резервоара до горивната камера посредством трипътник (прекъсваш тръбата) и тази в която ще капе водата я вдигаш над казана поне така видях тази за която писах нека Жоро допълни ако ко е правил и той.

Коментар

Колега аз небих се отоплявал на такава печка освен ако не е за собствено ползване и то ако комшийте неса ти свестни хора!!!

Тук в Бяла слатина има написани няколко акта по 500 лв цхе с тези печки се замьрсява околната среда и тем подобни!!!

Пьрво те предопреждават

после е акт от 500 лв

и третия акт е за 2000лв!!!

Така че обмисли хубаво!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Galcho Преглед на мнение
          Колега аз небих се отоплявал на такава печка освен ако не е за собствено ползване и то ако комшийте неса ти свестни хора!!!

Тук в Бяла слатина има написани няколко акта по 500 лв цхе с тези печки се замьрсява околната среда и тем подобни!!!

Пьрво те предопреждават

после е акт от 500 лв

и третия акт е за 2000лв!!!

Така че обмисли хубаво!!!
          Галчо няма какво да мисля а утре мини да видиш вече съм я започнал

Коментар

Днес започнах да правя старата нафтова печка на масло но немога да намеря трипътник за тръбата от резервоара догоривната камера да мога да вкарам водата в него но ако не намеря трип. ше я свържа така да видя какво ще стане пък после ще видим как ще го мисля.

Коментар

При нас в Пловдив глобите започват от 3000 ползвал съм много от описаните печки и всички топлят добре.Сега съм с печка на дърва , коят като се разгори и направи малко пепел на дъното започвам да и сипвам и масло.Прави се малко подобрение на лирата на кюнеца ,под всяка от тръбите от двете страни се разпробиват с 8 мм.
              Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
              Grand 3.1TD
              0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                При нас в Пловдив глобите започват от 3000 ползвал съм много от описаните печки и всички топлят добре.Сега съм с печка на дърва , коят като се разгори и направи малко пепел на дъното започвам да и сипвам и масло.Прави се малко подобрение на лирата на кюнеца ,под всяка от тръбите от двете страни се разпробиват с 8 мм.

Зашо са тези дупки обясни.

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
                  Зашо са тези дупки обясни.
                  През тях взима допълнително въздух и се получава пълно изгаряне на димните газове.
                  Мисленето е труден и бавен процес и не се отдава на всеки.....
                  Grand 3.1TD
                  0898 620 306 Стоян

Коментар

Първоначално публикуван от ssspeed Преглед на мнение
                    През тях взима допълнително въздух и се получава пълно изгаряне на димните газове.

Ето я и моята вече ме грее перфектно и няма сажди . Направих я с вода дакапе в маслото както писах ако сте пробвали ще разберете защо няма нагар.
                    Прикачени файлове

Коментар

Daйте идеи какво може да се сътвори от това?

ПроС гАзар... 0883 353 299 Ивайло

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
                        Daйте идеи какво може да се сътвори от това?

монтирай му кюнци и си е чистокръвна масларка

Коментар

Туй ясно - за такава си я взех

Обаче дозатор нещо... че да му наливам постоянно масло не си е работа, пък и моето масло е всякакво - климатично, моторно, трансмисионно... има и вода в него предполагам

По въпроса с кюнците - халето ми е дълго 25 метра, мисля да пусна кюнци през половината хале с голям наклон, дали ще се справя да дърпа гадта? Мога ли на края на кюнците да поставя някакъв вентиладор да изсмуква, достатъчно студено ли ще е?

Кюнци откъде да купя - едно парче 70 см е към 4 лв, баси

Коментар

Да не те разочаровам много , ама тия кюнци от по 4 лв. не понасят много добре темепературите от масларката....

Проблема с различния вискозитет на маслата можеш да го пооправиш като вземеш по голям съд /200л./ и ги омешаш в него. Таман в него и водата ще пада на дъното с останалите боклуци. Мислил съм си , че би се получил приличен дозатор от маслена помпичка за двутактов мотор. Това обаче предполага яко филтриране преди това...... Абе трудна работа. Капризно е пущинчето! Иска си постоянно да му бае някой квалифициран.

Те заради това са го забранили май.
                            0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Е кво... водопроводна тръба ли да диря за първите няколко метра?
                              То в това и изливам - 200 литров варел... комшията си излива маслата в още 2 такива, ама седят навън, та не знам има ли масло вътре или е само вода...

Коментар

Ако искаш да живее по-дълго - или неръждавейка или по дебелостенни кюнци /примерно 2мм/. Като я изпуснеш масларката /а ще я изпуснеш/ , всичко става ярко жълто. Тия тънките кюнци направо се свличат един в друг по снадките. Такъв цирк можеш да си направиш .... направо като Софийския. Изгорял. И много трудно се гаси пущинчето. Аз за това не ги харесвам тия модели с долното казанче. Разгори ли се няма гасене докато не изгори всичко. Иначе пък не са капризни от към боклучета в маслото. Аз предпочитам да се запушат тръбичките да угасне и после да продухвам ама да имам контрол върху пламъка през цялото време.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X