Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за печка на отработено масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за печка на отработено масло

Първоначално публикуван от Калин Преглед на мнение
    Колега,тия експерименти с водата ,не ги правете ако има много натекло се масло в печката.Не може да я укротите после.
    Та това го видях с очите си но не да гори но видях шишето с вода шлаохката води в трипътник и се смесва с маслото но не в резервоара а по път към горивната камера увери ме че работи перфектно.

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
      Та това го видях с очите си но не да гори но видях шишето с вода шлаохката води в трипътник и се смесва с маслото но не в резервоара а по път към горивната камера увери ме че работи перфектно.
      През колко време налива тази вода и какво количество горе-долу.Мерси.

Коментар

Аз ти вярвам. Споко, действително се прави при по-тежките горива, например за мазут има инсталации за смесването. Там обаче се контролира точно.
        А твоя приятел пуска водата след като печката се е разгоряла и загряла, нали?

Коментар

Първоначално публикуван от Rosen-shumen Преглед на мнение
          През колко време налива тази вода и какво количество горе-долу.Мерси.
          Ами от шишето до трипътника е маркуче от система с това кадето реголира капката ако се сещаш.показа ми капе бавно като система когато капе може би и по бавно но повярвайте нямаше никакви сажди в печката .

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
            Аз ти вярвам. Споко, действително се прави при по-тежките горива, например за мазут има инсталации за смесването. Там обаче се контролира точно.
            А твоя приятел пуска водата след като печката се е разгоряла и загряла, нали?
            Мерси за това че ми повярва защого като чета темата се уплаших и започнах да си мисля че пиша глупости и няма да ми вярвате но за това кога пуска водата не го питах жащото не бях чел нищо тук.

Коментар

Ами от шишето до трипътника е маркуче от система с това кадето реголира капката ако се сещаш.показа ми капе бавно като система когато капе може би и по бавно но повярвайте нямаше никакви сажди в печката .
              Аз ползвам такава печка вече 10год.За това всичкото време имам проблем с чистенето.Верно когато не е много чисто маслото и има вода,почва да църка яко и се разгаря но не ми е правило впечатление да се очиства.Възможно е да се е очиствала но след това нали гори и пак се събират сажди.Може би ако се прави тази гимнастика редовно печката да стои постоянно чиста

Коментар

Аз ползвам такава печка вече 10год.За това всичкото време имам проблем с чистенето.Верно когато не е много чисто маслото и има вода,почва да църка яко и се разгаря но не ми е правило впечатление да се очиства.Възможно е да се е очиствала но след това нали гори и пак се събират сажди.Може би ако се прави тази гимнастика редовно печката да стои постоянно чиста
                Водата капе постоянно но както уточних не съм го питал дали пуска водата след като загрее или веднага след като запали. А твоята от какво си я направил и ако е от нафтова как и какво си и направил тази е махнат дузатора и от резервоара тече даправо на дъното .

Коментар

Водата капе постоянно но както уточних не съм го питал дали пуска водата след като загрее или веднага след като запали. А твоята от какво си я направил и ако е от нафтова как и какво си и направил тази е махнат дузатора и от резервоара тече даправо на дъното .
                  Нафтова е дозатора е махнат тръбичката направо влиза в горивната камера.Спирането и пускането става от въртележката отгоре на резервоара като развиеш и пускаш въздуха.Като четях темата си мислех ако сложа една пъничка с вода на дъното,маслото нали е по-леко ще изплува отгоре ще си му горят испаренията водата ще си ври от долу,дали няма да е същия ефекта.

Коментар

...си мислех ако сложа една пъничка с вода на дъното,маслото нали е по-леко ще изплува отгоре ще си му горят испаренията водата ще си ври от долу,дали няма да е същия ефекта.
                    Недей, не се прави така, а може да стане и беля

Ето за какво става въпрос: Водата трябва да е смесена механично добре с маслото. Това ще рече или постоянно да се бърка в отделен съд, или да се дозира отделно. Количеството трябва да е около 10%, всичко зависи от конкретния случай. Сместа се подава в горивната камера и се случва следното - след като маслото се разгори, капките вода попадайки в камерата направо избухват от високата температура и по този начин разпрашават добре горивото, което много по-лесно се свързва с кислорода; ето защо няма и сажди

Обаче този процес е "тънък" и сложен за настройка и поддържане. Много хора започват и се отказват тъкмо поради тази причина.

Коментар

Ето за какво става въпрос: Водата трябва да е смесена механично добре с маслото. Това ще рече или постоянно да се бърка в отделен съд, или да се дозира отделно. Количеството трябва да е около 10%, всичко зависи от конкретния случай. Сместа се подава в горивната камера и се случва следното - след като маслото се разгори, капките вода попадайки в камерата направо избухват от високата температура и по този начин разпрашават добре горивото, което много по-лесно се свързва с кислорода; ето защо няма и сажди

Обаче този процес е "тънък" и сложен за настройка и поддържане. Много хора започват и се отказват тъкмо поради тази причина.
                      Точно това се опитвам да обясня аз говоря за масларка която капе маслото а не от тези които се сипва масло в тавичкатаи палиш там се напича всичкото масло и може да е опасно по междо другото тази с тавичката я видях днес затова разбрах за какво говорите (ако съм правилно разбрал).

Коментар

На мен ми се е случвало сипвам от варела последните 5-6 литра които са омесени с вода и аз без да ги разбера ги наливам в резервоара на разгорялата печка,и печката си огасва после продължава да тече и става едно МАЗАЛО.

Тези печки трябва да имат постоянен надзор.
                        Последно редактирано от Rosen-shumen; 08-02-10, 14:02.

Коментар

На мен ми се е случвало сипвам от варела последните 5-6 литра които са омесени с вода и аз без да ги разбера ги наливам в разгорялата печка,и печката си огасва после продължава да тече и става едно МАЗАЛО.

Тези печки трябва да имат постоянен надзор.
                          Да съгласен съм ако е много водата но тук я дозираш точно ще я преправя(печката) че нямам пък тогава ще правя проби.Казаха ми че да махна дозатора и да разпробия по големи дупки 6мм в камерата то си има само да са по големи така ли е.

Коментар

Да съгласен съм ако е много водата но тук я дозираш точно ще я преправя(печката) че нямам пък тогава ще правя проби.Казаха ми че да махна дозатора и да разпробия по големи дупки 6мм в камерата то си има само да са по големи така ли е.
                            Да.На моита съм и разпробил 4-5 със по 12мм дупки.От там взема повечко въздух и работи без грешка.За сега съм я спрял от употреба но когато я пусна ще пробвам това с водата и ще пиша тук какво става и до тогава ще следя развитието на другите.

Коментар

Да.На моита съм и разпробил 4-5 със по 12мм дупки.От там взема повечко въздух и работи без грешка.За сега съм я спрял от употреба но когато я пусна ще пробвам това с водата и ще пиша тук какво става и до тогава ще следя развитието на другите.

Ще чакам да пробваш и да кажеш как е а може би и аз да я направя преди теб и да пиша какъв е ефекта.

Коментар

Да допълня малко ... според мен водата направо се разгражда на водород и кислород от високата температура , след което отново си изгаря до вода. Поне така са ни обяснявали едно време пожарникарите , като ни инструктираха как се гасят петролни продукти. Моите лични наблюдения - като прекалиш с водата в маслото пламъка "позеленява"
                                , което за мен очевидно е гореописаната химическа реакция. После естествено загасва ако не му намалиш водичката.

При мен гореше добре , ако на 5 капки масло капва 1 водна капка. А вода се пуска, когато горивната камера вече е затоплена до червено. Не можеш да разчиташ , че маслото ще гори във водна локвичка. Маслото се изпарява при температура над 150 градуса и горят именно парите.
                                0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X