Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за печка на отработено масло

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Въпрос за печка на отработено масло

Случайно открих това .понеже следя темата.Проблема при моита нафтова печка беше че натрупваше нагар по дъното,и запуваше трабичката/а можеше и да прелее през първия ред дупки на камерата/.Тук проблема с почистването е решен радикално.Решил съм че ако правя друга ще е тоя модел. http://www.spicrosoft.com/Heater/Heater1.htm http://www.spicrosoft.com/Heater/Heater1.htm http://www.youtube.com/watch?v=ryItH...ure=relatedted

Коментар

Първоначално публикуван от The_Machine Преглед на мнение
      Daйте идеи какво може да се сътвори от това?

Недей да пълниш това нещо с масло.Направи му някаква система,от която маслото да капе вътре.Ползвах една такава,добре че беше останало малко масло вътре.Като се разгоря,ни клапи за въздух,ни нищо не можа да го спре,докато не изгоря маслото вътре.Добре че над гор.камера имаше два метра яка тръба,и после кюнцитеТръбата стана жълта за 2 минути.А аз стоях в другия край на гаража,с един голям пожарогасител,и чаках кюнците да паднат.Е,устискаха,ама печката беше изхвърлена веднага щом изстина.И тогава приключих с масларките.
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Ето и още един вариянт за масларка от бойлер 80 литров преработен подходящо.Комбиниран със скара за печене
        Прикачени файлове
        LZ4RP
        QSO-145,250 MHz.
        QTH-Варна. KN33WF
        EchoLink-Node:143125

Коментар

От: До: Въпрос за печка на отработено масло

Понеже идват пак студове замислихме печка с колегата ,че и направихме проби.Получи се доста добре.Няма никакъв пушек,което беше и една от основните цели , означава че сме получили и добро изгаряне.Остава само да и направим водната риза.
          П.С.За разход обаче е рано да се говори.
          Единственото сигурно нещо е, че нищо не е сигурно.

Коментар

От: Въпрос за печка на отработено масло

Да питам и аз- имам котел на дърва и въглища- дали мога да го направя на масло(за по икономично)????
            898450701

Коментар

По-добрия вариант е да поливаш ръчно дървата или кюмюра с по малко масло. Хем ще си гориш маслото без грозни последствия. Маслото за да изгори добре при нормално атмосферно налягане му трябва сериозно подгрята горивна камера. Ориентировъчно оранжево жълт цвят. На такива температури малко материали устискват без деформация. Гори и наче обаче хвърля много сажди и гад. Е ако котела ти е над 100КW има начини. Но под тази мощност е трудно. Иска висока температура и налягане при подаването, много кислород, сериозни филтри преди горелката .....
              0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                По-добрия вариант е да поливаш ръчно дървата или кюмюра с по малко масло. Хем ще си гориш маслото без грозни последствия. Маслото за да изгори добре при нормално атмосферно налягане му трябва сериозно подгрята горивна камера. Ориентировъчно оранжево жълт цвят. На такива температури малко материали устискват без деформация. Гори и наче обаче хвърля много сажди и гад. Е ако котела ти е над 100КW има начини. Но под тази мощност е трудно. Иска висока температура и налягане при подаването, много кислород, сериозни филтри преди горелката .....
                Мерси
                898450701

Коментар

Днес запалих тази нафтова горелка на отработено масло нямате представа къв пламък но пушеше трябва да се по отрегулира.
                  Но най голямите ми притиснения са ми като отворих дюзата и на нея си пише 5-л на 1-ч това ми се видя много и за това спрях с регулировките ше търся някоя по малка дюза и тогава ще регулирам.
                  Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от valio zila Преглед на мнение
                    Днес запалих тази нафтова горелка на отработено масло нямате представа къв пламък но пушеше трябва да се по отрегулира.
                    Но най голямите ми притиснения са ми като отворих дюзата и на нея си пише 5-л на 1-ч това ми се видя много и за това спрях с регулировките ше търся някоя по малка дюза и тогава ще регулирам.
                    Писах писах и мозилата умря

Захапа ли голата кука и ти?

Преди време експриментирах с подобна - weissman и не искаше да работи докато не направих предварително подгряване на маслото до около 150С. Работи примерно 24ч и запуши финния филтър непосредствено преди дюзата. Промиване с коресилин помага за още 24ч. работа. И така. Дадох я на приятел да си се топли на нафта.

5л/ч не са голям дебит. Просто горивото е тежко и не се постига добро горене при по малка мощност. Тя за това не гори постоянно в котела.
                    0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Жоре нали знаеш че не ме свърта.
                      Няма да мога да заспя докато не пробвам е 2ч занимавка и сега така седи.
                      Важно беше да омажа целия гараж с отработено масло да почиста и после да си седна мирно и тихо.

Коментар

Много е гадно! Имаш гориво в излишък и не можеш да го ползваш ...... отврат.

Първия проблем ти идва от вискозитета на маслото. Трудно се разпрашава при това налягане на дюзата. Ако има настройки ще го вдигнеш, ама трябва да вдигнеш и температурата на маслото или да го разредиш с нещо /нафта ? /.

Втория проблем иде от това че не можеш да постигнеш еднородност на горивото /пак вискозитет/. Различни са маслата от различни машини. И все искат донастройване.

Третия проблем са филтрите. Аз подреждах по два маслени филтъра от кола и пак не стигат. В маслото има супер финни частици метал от двигателите. Някъде четох че пропускат маслото през филтри от мощни електромагнити. Ама те отделят само феритните сплави. Цветните си остават. Още по-гадно е като има и вода. Тя поне се утаява на дъното на варела та има оправия.

С други думи - май най-ефективна си е елементарната масларка с долен резервоар. Обаче пък там нямаш добър контрол върху горенето ....
                        0888932647

Коментар

Някой ,опитвал ли е с растителни мазнини и използвано олио този вид печки?
                          _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
                          Disco 200 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от clumber Преглед на мнение
                            Някой ,опитвал ли е с растителни мазнини и използвано олио този вид печки?

А те тези в бутален двигател работят та в печка ли няма? Съвсем сигурен съм че ще стане. Само че цената вече не е тази.
                            0888932647

Коментар

И отработеното моторно масло е с пари ако ти е нужно количество ... а за буталните вече 8-и месец
                              Disco 200 TDI

Коментар

И отработеното моторно масло е с пари ако ти е нужно количество ... а за буталните вече 8-и месец
                                Disco 200 TDI

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X