Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Все е по темата, ако парата е обща
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
      Много ти благодаря че казваш нещата в прав текст. И аз ще съм директен - за мен не е важно да ти доказвам каквото и да е. Ако беше, щях да ти предложа да направим експертиза в който кажеш официален сервиз. Разбира се заплатена от теб. Щях и допълнително да те "обръсна" някоя запомняща се сума - за стимулиране на дълговременната памет.
      Но както споменах в началото на това ми мнение, нямам амбиция да ти доказвам нищо. Затова смятам въпроса за изчерпан.
      А ако се случи така, че колата да не трака особено а в сервиза 6 от 8 носача са разбити, кой щеше да плаща сметката?Или дай да говорим и да се пъчим, а друг да плати, че да го обръснем и с допълнителна сума Аман от специалисти дето не са виждали на живо, това за което говорят, камо ли да са го държали в ръце или да си имат представа защо къде и как се износва.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Ако си прав то няма конспирация на проЙзводителите, а слагат каквото искат драйверите. Демек клиента иска шЕт, получава шЕт
        Аз от кое време се мъча да ви кажа точно това, ама не чувате...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Отказва да се чупи таа кола, 31 годишен Мерцедес.. Онзи ден с бащата сме седнали на биричка и се чудим какво да вземем за бойна машина , да е сигурно, голямо, да не усещаш преходи от по 1000км. наведнъж и най-важното да не аварира и да е надеждно поне два пъти колкото калашника! Поради причината, че колата е "стара" вече, нищо че плюша е като нов, а таблото все едно вчера е монтирано. За ламарините, лака и боята да не говорим. 30 години и 650 000км. като 400 съм и навъртял аз и 300 са градско в Атина в гадните задръствания и страшни жеги от Юни до Септември! Коя нова кола ще ми свърши тази работа с почти нула пари давани за ремонти и смяна само на консумативи? И аз искам нова кола, но така и не се спрях на нещо което поне малко да се доближи до тази надежност на мечока.
          Real Recognize Real

Коментар

Колега, може ли актуална снимка на боята и таблото на 31-годишен мерцедес, който е поседял достатъчно време в тропиците за да врътне 300 хил. км. градско. Външната (към вратата) част на шофьорската седалка също е интересно в какво състояние е.

Коментар

Колеги по-новите коли са едни сложни боклуци с един куп немижни и скъпи електроники и датчици.Колата ми е 10г. бмв е90 бензин с директно впръскване.Наскоро сменях дюзи 4х560лв броя,а се кара само с хубав бензин,а според колегите от форума тия дюзи сдавар багажа на около....50к км, при някой доро при 30к !!За единия куп ламди.нокс сензор(900лв),нокс катализатор,който на 200к е заминал и е 5к лв,електрическа водна помпа 760лв, незнайно защо набутан демпферен маховик за 2000лв в 1.8 бензинова кола,верига,кято се сменя на 120-130к.На голяма част от бмв дизеляците веригата е отзад откъм купето и се сваля целия мотор ,а цената е 3-4к лв, така са и много аудита.Хем трошливо хем скъпо.Голяма част от колите даже гаранцията не си изкарват,а за кисненето по сервизи и постпянно трепврене какво ще се преебе не ми се говори.Предната кола корейски сув взет за 5к лв и по-стар от бмв-то с близо..8г. за 50к км,които беше при мен съм сменил части за 200лв....просто не се чупеше хем съм го юркал по горите,а далеч не е за това направен.Аз поне за себе си съм решил по-добре да стегна една по-стара кола отколкото да наливам пари в бездънна яма - по-нова кола.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                Колега, може ли актуална снимка на боята и таблото на 31-годишен мерцедес, който е поседял достатъчно време в тропиците за да врътне 300 хил. км. градско. Външната (към вратата) част на шофьорската седалка също е интересно в какво състояние е.
                Аз моя 190 затова го продадох въпреки, че тогава беше около 20 годишен, щото нямаше пластмаса в него, дето не беше станала трошлива като изсъхнала слама
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
                  Предполагам че той е в джаза а жената в цхр.
                  Не е трудно човек да се досети.
                  През 2007 купих нова-та /за тогава/ тойота корола 2,0Д за скромните 42 490 лв. Поне тогава съпругата ми пътуваше повече и имаше някакъв малък смисъл от по-нова кола. Тойотата беше сглобявана в Япония, за разлика от следващите, които бяха европейски и турски.
                  В гаранция се разхлопа нещо по предницата, не уважиха гаранцията и сменяха тампони за моя сметка, но 2 пъти чистиха ЕГР и най-накрая го смениха гаранционно, оригиналния акумулатор не изкара и две зими, на около 100 000 км уплътнението на капака на клапаните започна да изпуска масло, започна зимата трудно да пали и след много мъки се оказа електрическия клапан, който пуска горивото, после изгоря генератора, буквално се подпали, естествено, че купих нов и оригинален, ESP системата не работеше адекватно още от нова.
                  Сега като се замисляне съм имал толкова много проблеми с един автомобил за изминати толкова малко километри, Рено лагуна 2001 г. ми е създало повече проблеми, но за повече изминати километри.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                    ...Аман от специалисти дето не са виждали на живо, това за което говорят, камо ли да са го държали в ръце или да си имат представа защо къде и как се износва.
                    Някой път човек се изкаже емоционално и необмислено, пък след това вземе че получи едно такова, неловко...
                    Конкретно на въпроса - виждал съм и съм пипал окачването което обсъждаме. Дори в момента имам и автомобил с такова. Не съм го споменал, тъй като неговото беше сменено на около 200к, от които не малка част са навъртени извън страната. Затова и не е интересен. Но "шестичката" е.

Май наистина се получи много неловко. Предишните ти мнения някак олекнаха, защото се установи че говориш за неща с които не си запознат. Тоест, приказваш колкото да се намираш на приказка.
                    Няма лошо де. Приказвай си. Изобщо не ми пречиш.
                    Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от sabatton Преглед на мнение
                      Колеги по-новите коли са едни сложни боклуци с един куп немижни и скъпи електроники и датчици.Колата ми е 10г. бмв е90 бензин с директно впръскване.Наскоро сменях дюзи 4х560лв броя,а се кара само с хубав бензин,а според колегите от форума тия дюзи сдавар багажа на около....50к км, при някой доро при 30к !!За единия куп ламди.нокс сензор(900лв),нокс катализатор,който на 200к е заминал и е 5к лв,електрическа водна помпа 760лв, незнайно защо набутан демпферен маховик за 2000лв в 1.8 бензинова кола,верига,кято се сменя на 120-130к.На голяма част от бмв дизеляците веригата е отзад откъм купето и се сваля целия мотор ,а цената е 3-4к лв, така са и много аудита.Хем трошливо хем скъпо.Голяма част от колите даже гаранцията не си изкарват,а за кисненето по сервизи и постпянно трепврене какво ще се преебе не ми се говори.Предната кола корейски сув взет за 5к лв и по-стар от бмв-то с близо..8г. за 50к км,които беше при мен съм сменил части за 200лв....просто не се чупеше хем съм го юркал по горите,а далеч не е за това направен.Аз поне за себе си съм решил по-добре да стегна една по-стара кола отколкото да наливам пари в бездънна яма - по-нова кола.
                      Тя затова беше темата изначално.

Голяма част от подобренията като сигурност, скорост, разход и т.н. не зависят кой знае колко от навирането на ангренажната верига под таблото и намаляването на ресурса й до (или до по-малко) от този на ангренажен ремък. Единствения смислен резултат е огромно поскъпване на смяната й. Което не носи никакво предимство за клиента, а тъкмо напротив.

Като цяло от конструктивна гледна точка е е свинщина (от страна на клиента). Колко голяма е въпрос на тълкуване в много страници, много емоционални мнения, някои слабо информирани и т.н. Колко ще се отрази на пазарния дял и репутацията на съответните производители е друг въпрос и най-точният му отговор ще дойде с времето.

Това, че очевидните недостатъци на този подход не възпират преки конкуренти да правят същото, е интересно и най вероятно знаят по-добре от повечето от нас защо го правят. Най-малкото защото изначално знаят повече за проектирането на автомобили от всички пишещи в темата, а и за продажби на такива, бъдещи приходи, разходи, пазарни дялове, репутация, разсрочени общи резултати и т.н.
                      Последно редактирано от nissan_gr; 28-05-19, 10:19.

Коментар

Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнение
                        Тя затова беше темата изначално.

Голяма част от подобренията като сигурност, скорост, разход и т.н. не зависят кой знае колко от навирането на ангренажната верига под таблото и намаляването на ресурса й до (или до по-малко) от този на ангренажен ремък. Единствения смислен резултат е огромно поскъпване на смяната й. Което не носи никакво предимство за клиента, а тъкмо напротив.

Като цяло от конструктивна гледна точка е е свинщина. Колко голяма е въпрос на тълкуване в много страници, много емоционални мнения, някои слабо информирани и т.н. Колко ще се отрази на пазарния дял и репутацията на съответните производители е друг въпрос и най-точният му отговор ще дойде с времето.

Това, че очевидните недостатъци на този подход не възпират преки конкуренти да правят същото, е интересно и най вероятно знаят по-добре от повечето от нас защо го правят. Най-малкото защото изначално знаят повече за проектирането на автомобили от всички пишещи в темата, а и за продажби на такива, бъдещи приходи, разходи, пазарни дялове, репутация, разсрочени общи резултати и т.н.
                        Това трябва по честичко да се напомня на някои дървени философи
                        0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                        Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                        Суперскан България www.decbg.com
                        Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първоначално публикуван от kiki.t Преглед на мнение
                          Това трябва по честичко да се напомня на някои дървени философи
                          Залитането в крайности рядко е конструктивно. Като се позоваваш на горния цитат, да се възползвам и аз от него.

...Това, че очевидните недостатъци на този подход не възпират преки конкуренти да правят същото, е интересно и най вероятно знаят по-добре от повечето от нас защо го правят. Най-малкото защото изначално знаят повече за проектирането на автомобили от всички пишещи в темата, а и за продажби на такива, бъдещи приходи, разходи, пазарни дялове, репутация, разсрочени общи резултати и т.н.
                          @Кики
                          Не знам за дървените философи, ама няма да е лошо периодично да се препрочита текста в цитата.

Би ми било интересно да опиташ да обясниш как според теб се влияят подчертаните с удебелен шрифт, от фактът че даден производител произвежда автомобили-кокошарници, разпадащи се след много дълъг период, а заинтересованите от автомобила са запознати с тоя факт? Тоест, разчуло се е че си производител на кокошарници и гълъбарници, а не на автомобили...
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Залитането в крайности рядко е конструктивно. Като се позоваваш на горния цитат, да се възползвам и аз от него.

@Кики
                            Не знам за дървените философи, ама няма да е лошо периодично да се препрочита текста в цитата.

Би ми било интересно да опиташ да обясниш как според теб се влияят подчертаните с удебелен шрифт, от фактът че даден производител произвежда автомобили-кокошарници, разпадащи се след много дълъг период, а заинтересованите от автомобила са запознати с тоя факт? Тоест, разчуло се е че си производител на кокошарници и гълъбарници, а не на автомобили...
                            Виждам, че въпросът не е точно към мене, но една от големите марки от горния клас постигна именно такъв ефект. Имаше доста сериозен спад в репутацията, който траеше с години и й костваше сериозна част от пазарния дял. Също за години наред.

Особено, когато периодът, когато настъпват доста неприятни ситуации, не е много дълъг. Тия номера с ангренажните вериги вече се дискутират от клиентите на съответните марки и търговците им не е като да не са чували. Фактът, че и конкуренцията прави същото, е доста интересен. Тогава някъде се прокрадват думи като "картел" и подобни. Последното не го твърдя аз, просто е интересно какво мислят хората.
                            Последно редактирано от nissan_gr; 28-05-19, 11:41.

Коментар

Виждам, че въпросът не е точно към мене, но една от големите марки от горния клас постигна именно такъв ефект. Имаше доста сериозен спад в репутацията, който траеше с години и й костваше сериозна част от пазарния дял. Също за години наред.

Особено, когато периодът, когато настъпват доста неприятни ситуации, не е много дълъг. Тия номера с ангренажните вериги вече се дискутират от клиентите на съответните марки и търговците им не е като да не са чували. Фактът, че и конкуренцията прави същото, е доста интересен. Тогава някъде се прокрадват думи като "картел" и подобни. Последното не го твърдя аз, просто е интересно какво мислят хората.
                              Не бе, то картел има само при горивата примерно. Автомобилните фирми са същи ангелчета - аз не мога такива неща да правя - сказала девушка
                              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
                              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
                              Суперскан България www.decbg.com
                              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Още един път препоръчвам да се прочетат 5-е сили на Портър. Също така е полезно да се отворят корпоративните сайтове на автомобилните производители и да се прочетат мисиите на конкретните компании. Дава широко поле за размисъл. И още нещо - чистата конкуренция е смъртоносна за пазара - не остава поле за пачалба.
                                Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X