Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Защо съвременните автомобили са пълен shet - не е случайно

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
    Ако не е станало ясно - има и малоумни решения. И аз съм попадал на такива.
    Това не значи че всички са такива, дори и да изглежда така на пръв поглед...
    Моля те, сподели твоя практически опит с малоумните решения в автомобилите.Скоро не съм срещал, човек запознат със съвременните леки коли с толкова оптимистичен поглед върху нещата.
    Последния ми опит с обтегач без тресчотка за малко не се наложи, да се сменя и блок и то на доста стар и запасен двигател с масивен чугунен блок.

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
      Пак ви хвана конспирацията...
      А истината е съвсем проста-вече всичкото производство е подчинено на ниската цена.
      И заради нея започнаха да се правят какви ли не еквилибристики, за да бъде продуктът продаваем.
      Разните програмирани счупвания, че да си купиш ново нещо са пълен... шит.
      Да ви припомня какво каза Кольо, още в началото на темата (пост-осем) и Я изчерпи...........
      Но ние си "поддържаме огъня" за да стигнем поне 1500мнения..........
      Напред ......малко остана. Кольо, помагай.....че Финала............................

Коментар

Мнението на колегата, за боклуците на ниска цена си е съвсем валидно.Въпроса, който и някой друг постави по рано в темата(да ме прости, че не го запомних кой е) защо неща които не намаляват производствените разходи се правят калпаво.И на него беше отговорено.По-интересният въпрос е до кога стотиците, ако не са и хиляди комисии,агенции,инспекции,дирекции и т.н. , които защитават правата на потребителя ще стоят със заровени глави в пясъка.За лафа с 3те до 5 години гаранция и после на белия човек не му пука не върви.Всеки един разумен човек се интересува какво получава за парите си и как то се обезценява с годините.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
          Да ви припомня какво каза Кольо, още в началото на темата (пост-осем) и Я изчерпи...........
          Но ние си "поддържаме огъня" за да стигнем поне 1500мнения..........
          Напред ......малко остана. Кольо, помагай.....че Финала............................
          Не бях от активните точно поради тази категоричност, което не пречи изобщо да не съм съгласен. Най- малкото защото много други неща са абсолютен шит много по- отдавна.
          А тези простотии се правят от името на всички ни.
          Даника
          Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Аз пък си мисля, че шит са за тези които не могат да изкарат кинти и да си ги купят/.
            На всеки, дето си е купил нов автомобил, защо трябва да му пука след гаранцията къде отива?

В скрапа или някъде другаде?

п.с. и аз не бих си купил нов автомобил, ама по сувсем различни причини.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
              Аз пък си мисля, че шит са за тези които не могат да изкарат кинти и да си ги купят/.
              На всеки, дето си е купил нов автомобил, защо трябва да му пука след гаранцията къде отива?

В скрапа или някъде другаде?
              Е как няма да ти пука дали ще продадеш 5 годишен шет за 40%, 20% или ще трябва да платиш за рециклиране???

п.с. и аз не бих си купил нов автомобил, ама по сувсем различни причини.
              ... които са интересни по принцип.

Коментар

Първоначално публикуван от petkov_bb Преглед на мнение
                Кольо, помагай.....
                Ми да помагам.....

Значи какво според привържениците на конспирациите ще се случи с някоя фирма, ако се установи, че нарочно и предумишлено програмират колите да се счупят след определен пробег, или да речем след 12730 запалвания? И ако това се докаже категорично и без възможност за измъкване. Просто в някой момент лъсва, че нарочно правят колите да се чупят.
                Според мен тази марка ще фалира скоропостижно. Знаете защо.
                Същото е и с крушките-нарочно били с къс живот, та да купуваш още и още... Дрън дрън ярина...
                Ако някоя фирма успее да направи крушка на ниска цена, но да издържа много повече-ще има за пазар целия свят. А този пазар няма засищане. Или се съмнявате, че тези бизнесмени които произвеждат крушки не знаят за това? Знаят, но не го правят, защо ли? Защото е невъзможно. Не и на тази цена на която се продават еднодневките.

Засега стига толкова помагане, ако темата зацикли-пак може да се включа
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                  Е как няма да ти пука дали ще продадеш 5 годишен шет за 40%, 20% или ще трябва да платиш за рециклиране???

п.

Като имам кинти - за какво да ми пука?

Питай колегите в хамериката с колко години гаранция продават корейските жълтурковци.

Коментар

Ми да помагам.....

Значи какво според привържениците на конспирациите ще се случи с някоя фирма, ако се установи, че нарочно и предумишлено програмират колите да се счупят след определен пробег, или да речем след 12730 запалвания? И ако това се докаже категорично и без възможност за измъкване. Просто в някой момент лъсва, че нарочно правят колите да се чупят.
                    Според мен тази марка ще фалира скоропостижно. Знаете защо.
                    ...
                    Аз не виждам начин такова нещо да се докаже категорично, без възможност за измъкване. По-скоро виждам много начини да се замаже. Някой на някакъв етап в темата спомена израза "too big to fail".

Отделно, производителите на автомобили отдавна имат статистика колко значение има техническата информация за продажбата на една кола. Някой има ли предположения за порядъка? Например търговците на автомобили, които знаят какво е въртящ момент, са нищожен брой.

Ако и конкурентите са направили точно същото, тогава при кого ще отиде клиентът?

Чисто хипотетично питам.

Коментар

Както казва Спарки, двигател с голям ресурс е сметнат с двойно на възможностите си. Това по лодките за експедиции е класика. Един и същи мотор го има в разновидност от 330 до 550 коня. Първия го гасиш само за смяна на масло, и съм карал лодки след 2 обиколки на света, моторетката им е като нова. Втория на 5000 часа е за ремонт от всякъде. Говорим за един и същ мотор, разликата е в турбото, инжекторите и някои други дреболии. И опираме до “ама за едни и същи пари взимам двойно по мощен мотор бе, как да го купя тоя слабия”. И после реват на умряло.
                      Жена ми няма и идея как да счупи V8 докато се вози до мола. Ама я и дай една въшка, ще я довърши за няколко години. Еле въшка с компютърчета.
                      https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                        Като имам кинти - за какво да ми пука?

Питай колегите в хамериката с колко години гаранция продават корейските жълтурковци.
                        Корейската народна техника идва със 100 000 мили гаранция. Това са около 160 000 километра.

Коментар

А там има ли го това извиване на ръце-ако не посещаваш фирмения сервиз да ти пада гаранцията?
                          А в сервиза цените са в пъти по-високи от тези на които ще си намериш същото масло и филтри, накладки и каквото там друго се наложи да се сменя.
                          Има ли желание-има и начин!

Коментар

Засега стига толкова помагане, ако темата зацикли-пак може да се включа
                            С уважение и благодарност.
                            Леко побутване никога не е излишно!!!

Коментар

Първоначално публикуван от Kirilpm Преглед на мнение
                              Моля те, сподели твоя практически опит с малоумните решения в автомобилите.Скоро не съм срещал, човек запознат със съвременните леки коли с толкова оптимистичен поглед върху нещата...
                              Не виждам никаква причина да споделям такива неща. Липсва ти опорна точка за да започнеш някакъв спор ли?
                              Щото аз и по-напред в темата бях писал, че подобни спорове не ми липсват. Ама хич.

Да не говорим че ми се губи "есенцията" на темата. Приемаме че сте разкрили заговора на производителите, че и техните картелни споразумения. Това къде ни отведе? Какво се очаква да се промени? Каква е очакваната реакция на производителите след като прочетат темата? Това че всички такива са я прочели, се подразбира...
                              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

А там има ли го това извиване на ръце-ако не посещаваш фирмения сервиз да ти пада гаранцията?
                                А в сервиза цените са в пъти по-високи от тези на които ще си намериш същото масло и филтри, накладки и каквото там друго се наложи да се сменя.
                                Не, мога да си я видя където си поискам. Не могат да ме задължат да ходя в дилърския сервиз. Тук такива капани ги борим, не че ги няма, ама не е лудница като в България /като ви чета перипетиите с мобилните оператори и прекратяване на договора, ме заболява главата/.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X