Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недозагряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Недозагряване

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
    Не,няма да има ефект! Между жалузите и радиатора ще има голямо разстояние(голямо......2-3см.)през което перката пак ще си дърпа въздуха с който да охлажда мотора.

п.п Слагал съм картони и винили зад самата решетка,та от опит го казвам.
    Е не може ли да се измисли нещо като кутия? Мисълта ми е да не слиза и да сваля катрони/стиропори а да си стане като заводско и с бастър копче - топло/студено
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Е не може ли да се измисли нещо като кутия? Мисълта ми е да не слиза и да сваля катрони/стиропори а да си стане като заводско и с бастър копче - топло/студено
      Ако сложи ел.вентилатор и изхвърли стария е възможно,даже няма да трябва и копче.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
        Няма да има нужда и от копче, може да се автоматизират жалюзите. Има термостатични силфони с достатъчен ход, за да ги отварят и затварят.
        Но въпросът е защо забихме в тая посока, след като на някои хора им е топло с тези мотори.
        Къде сбъркахме?

Коментар

Пратете ми един термостат от не загряващ,обещавам снимки и мерене на темп във всяка точка.Ползата за мен ще е лятото да не го мисля при яко чанчене.
          Може ли снимка с дебелината на питата на радиатора на не загряващия 4D56. При -17 гр.за 15 мин.работа на място,съм по къс ръкав,клип има в моя профил,дето запали на 100% масло
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Изглежда и конструкцията на автомобила да има някакъв принос - в Паджеро не загрява, в Галопер загрява. Подходящи разлики са място на въздухозаборника, наличие на дроселова клапа и въздушни пътища около перката.

Коментар

Не е много по темата, но сега мъча един туран 2,0 дизел,2011 година с печка и същия проблем,няма топло в купето.След смяната на термостати и други простотоии няма топлоо,и се установи,че ако тази печка която е оригинално монтирана от завода не работи-няма да има топло!!!!
              Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
              Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
              Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
              Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

2011 г. кола да няма парно зимата!!!
                Нали, още първата зима собственика е щял да я върне на продавача със скандал! ГОЛЯМ скандал!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  Нали, още първата зима собственика е щял да я върне на продавача със скандал! ГОЛЯМ скандал!
                  Далеч не е единствената. Е, няма парно е съвсем условно. Като тръгнеш от младост, на сточна гара започва да подухва леко топло...
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Далеч не е единствената. Е, няма парно е съвсем условно. Като тръгнеш от младост, на сточна гара започва да подухва леко топло...
                    Жена ми до едно време ми броеше колите ... да кажеме мрънкосваше ми нежно Беше ги докарала до към 30, после се кротна и спря да брои
                    Два Транзита имаше деведесетте години. Еднакви, единия нямаше проблем с топлото, другия имаше. Тогава не ми се занимаше да се ровя и ги пращах на сервизи, и разправяха, че си е така, ма нещо не вярвах, щото другия си имаше парно. Така и не се оправи ...
                    Сега има един Голф в резерв, 88 г. и вярно бавно загрява, ама като загрее не истива докато върви.
                    Та карал съм, карал съм кво ли не и единственно тоя Транзит правеше подобни проблеми, ама .....

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                      Ами имала е работеща печка и е имало топло,пристига мин. година пролетта,като нов внос от Франция например.И тук разни търговци/продавачи/и знаини и незнаини технически инвалиди решават,че от тази печка ще станат милионери и печката изчезва от кола с цена от 20000 лв,и те така ...........
                      Yamaha T max 500i/ABS/2007/50hp
                      Zander 3.80m,Johnson 2T/8hp
                      Vw passat 6/2.0TDI-CR/DSG6/140hp/2009
                      Toyota Hilux/2KD-FTV/102hp/Double Cab/2005

Коментар

Не,няма да има ефект! Между жалузите и радиатора ще има голямо разстояние(голямо......2-3см.)през което перката пак ще си дърпа въздуха с който да охлажда мотора.

п.п Слагал съм картони и винили зад самата решетка,та от опит го казвам.

Ако може да затвори радиатора плътно,ще стане,ама ....надали .
                        То и нема как да се монтират жалюзи там, защото трябва да минат между двата радиатора, а мястото е 3-4 см.
                        Ако можеше щях да сложа уазкови със жило...
                        Идеята за електрическа перка на колегата Пламен Петров, закачена през някой температурен датчик май е добра, а ?
                        Не че сега баш се сещам как да я осъществя.
                        Ще се мисли... Въпреки, че има сериозно парно сега ама на стъклото. На отворите в средата има сериозен въздушен поток ама хладен.
                        Ако беше спукан въздуход, нема да има такъв поток. Що ли се случва ....
                        Последно редактирано от Бончев; 06-01-16, 11:16.

Коментар

Имай предвид че електрическата перка трябва да е доста сериозна за да дава колкото добре развъртяно виско. С "ква-да-е" от морга може и да не се получи добре лятото в жегите.
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Бончев Преглед на мнение
                            Ще се мисли... Въпреки, че има сериозно парно сега ама на стъклото. На отворите в средата има сериозен въздушен поток ама хладен.
                            Ако беше спукан въздуход, нема да има такъв поток. Що ли се случва ....
                            На доста коли през средните отвори духа само студено. Не знам как е на конкретния де
                            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

При мен отвсякъде си духа жега. Не вярвам да има разлика с Л200,ама знам ли!
                              088пет722пет99
                              http://www.hydropompi.com/

Коментар

При мен отвсякъде си духа жега. Не вярвам да има разлика с Л200,ама знам ли!
                                Не е до модел, а до изпълнение. Терано 2 уж са еднакви всичките, ама при някои духа жега, при някои студ. Това само от средните духалки. От страничните на всички духа квото си му казал. При мен конкретно духа само студ. Съответно цяла зима централните духалки стоят затворени.
                                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X