Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недозагряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Недозагряване

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
    На доста коли през средните отвори духа само студено. Не знам как е на конкретния де
    Студено вее от средните. Предполагам, че радиаторчето или е разположено така,че въздушния поток го обдухва за различните положения под различен ъгъл и за средните не е подходящо. От друга страна, пък на един същ модел на един топли на другия не. Или пък част от него да е запушено....
    Размисли некви... мое и да са наивни ....

Перката Спарки ясно, че треа да е сериозна... чудех се дали нема модели с такава .... или от друга машина, която да пасне ...

Коментар

Първоначално публикуван от Бончев Преглед на мнение
      Студено вее от средните. Предполагам, че радиаторчето или е разположено така,че въздушния поток го обдухва за различните положения под различен ъгъл и за средните не е подходящо. От друга страна, пък на един същ модел на един топли на другия не. Или пък част от него да е запушено....
      Обикновено въздуховодите и радиаторчето са едни и същи. Просто при едното изпълнение са пробити едни проходи, при други изпълнения - други проходи. Съответно обикновенно може да се преправи без много разправии, но трябва да се маха таблото.

Първоначално публикуван от Бончев Преглед на мнение
      Перката Спарки ясно, че треа да е сериозна... чудех се дали нема модели с такава .... или от друга машина, която да пасне ...
      Трябва да е от подобно возило с подобен двигател. Ама те са предимно с виско. Не е лесен въпроса. Иначе има SPAL и разни подобни, ама цените никак няма да те зарадват.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
        Жена ми до едно време ми броеше колите ... да кажеме мрънкосваше ми нежно Беше ги докарала до към 30, после се кротна и спря да брои
        Два Транзита имаше деведесетте години. Еднакви, единия нямаше проблем с топлото, другия имаше. Тогава не ми се занимаше да се ровя и ги пращах на сервизи, и разправяха, че си е така, ма нещо не вярвах, щото другия си имаше парно. Така и не се оправи ...
        Сега има един Голф в резерв, 88 г. и вярно бавно загрява, ама като загрее не истива докато върви.
        Та карал съм, карал съм кво ли не и единственно тоя Транзит правеше подобни проблеми, ама .....
        До декември имах същия проблем със същата кола,в града няма загряване,извън града на дълъг път те усмъртява от жега,влезе ли в града и мреш от студ,гаранционен три термостата смениха,и се отказах да го мъча....така и се разделих с него .
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
          При мен отвсякъде си духа жега. Не вярвам да има разлика с Л200,ама знам ли!
          Не ,в средата духа само студено на галопера,а той си е П1
          Последно редактирано от Roninn; 06-01-16, 18:45.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
            Не ,в средата духа само студено на галопера,а той си е П1
            А моето, оригинално П1, духа студено само от крайните,а в средата, стъклото и краката - само топло.
            Явно са правени всякакви разновидности.

Коментар

На крайните има лостче,нагоре крайните духат студено ,надолу топло. Така можеш плавно и да смесиш топло със студено.

Коментар

Нещо не се получава със снимката

Коментар

За 8-9 минути работа на място,със парно на 2 степен.4D56 мотор,стрелката не излиза от между двете точки,парното е 6
                  Не съм го палил повече от 3 седмици.Нищо не обдухва при работа на място.Ако при вас не загрява,има проблем.
                  Последно редактирано от Roninn; 23-01-16, 20:18.

Коментар

Хм, кореецът е пипнал нещо в този мотор, но как да разберем какво?

Коментар

• От: Недозагряване

На П2 с същият мотор,никакви проблеми с загравяне.На място след 10мин отлепва стрелката при -6 навън.Загрява и си подържа температурата,без значение какво го правя.Термостат в последните 5г не е сменяван,преди това не знам.Антифриза и той.
                      Нещо не е наред при вас.

Коментар

• Преди 10години имах един форт ескорт 1.4 и пре едно ходене до Беклемето му завря чайника.
                        Смяна на гарнитура.... Колата я поправих,но вече парно нямааа! Ха сега де!
                        Смяна на термостата,пулене ,гледане,разглобяване на всичо,но парно пак няма и няма.
                        Един ден отново разглобих термостатното тяло гледам ,гледам и нищо нередно невиждам ,по едно време взех и едно фенерче и с него да разглеждам в каналите на тялото...и ахааа ,нещо наподобяващо на хаустен патрон се беше отворило и антириза минава на пряко. Запуших го и парното дойде.
                        В последствие разбрах ,че това е защита ако не отвори термостата да не прегрее колата.
                        Та да не би и при вашите коли да има нещо подобно?
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 25-01-16, 08:04.
                        KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Не е проблема в парното,а в това,че не иска да загрее до работна температура!От там и липсата на топло. А че всичко ми е наред в охлаждането съм сигурен. Лятото стрелката заковава на средата и не мърда по никакъв повод.
                          088пет722пет99
                          http://www.hydropompi.com/

Коментар

Явно нафтата е ниско калорична[emoji3]
                            С инфраред термометър мерене по маркучите.
                            Когато карах жигула,изкормих термостата,ако не бъркам беше трипътен.В движение студена,спра ли,кипваше.За пробата си мисля че не е никакъв проблем да се нахлузи един найлон на големия кръг и да се вкара маркуча и проба дали ще загрее на място.Ако загрее е ясно,ако не загрее,явно има разлики в различните модификации ,на колегата с П2 и моя са доста по нови/късни модели

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                              не иска да загрее до работна температура!.
                              Подобен е случаят и при мен. Само че парно има, защото загрява до долната черта на снимката, която е дал Ронин. Зима, лято, винаги до там. С друг термостат, с втори термостат в системата, пак до там. Около 60 гр. с външен термометър.
                              Има електрически вентилатори, които не се включват никога. Закрих питата на радиатора на 80% отпред, повече ме беше страх - пак така. Затаковал съм го и повече не ми се занимава с него, защото вътре е топло, а на двигателя ако му е студено на 60 гр. си е негов проблем.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                                Подобен е случаят и при мен. Само че парно има, защото загрява до долната черта на снимката, която е дал Ронин. Зима, лято, винаги до там. С друг термостат, с втори термостат в системата, пак до там. Около 60 гр. с външен термометър.
                                Има електрически вентилатори, които не се включват никога. Закрих питата на радиатора на 80% отпред, повече ме беше страх - пак така. Затаковал съм го и повече не ми се занимава с него, защото вътре е топло, а на двигателя ако му е студено на 60 гр. си е негов проблем.
                                ..добре де ама то с тази температура няма ли и да лапа и повече нафта? (Аа и ако може да ми изтриеш двойния пост. Благодаря!)
                                KX 450F 2008 HONDA CR-V 2000г 147к.с.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X