Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недозагряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Недозагряване

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Аз съм карал и стари дизели и нови и не е имало такива проблеми.
    Аз пък съм попадал все на другия вид. Сега, като има и са му наред дреболийки като подгревни свещи, електрически нагревател на антифриза и тн - бива. Ама иначе няма нищо чудно в това класически дизел (без турбина, предкамери и тн) оставен на празен ход да изстива, вместо да загрява.

Във флота си имат специални масла по този повод, иначе все работят студени и събират нагар.

Пък има и теоретично обяснение защо е така.

Коментар

Слагай нещо пред самия радиатор. Аз имам такъв и за климатика,и зимата задължително един винил между двата радиатора-разбирай че винила е залепен в предната част за водния радиатор(на 80% от площта). По този начин,след 30мин. градско каране,МОЖЕ и да достигне стрелката малко преди средата,ама не винаги!! Имам монтирана и печка,която понякога ползвам и по време на движение.Иначе няма жега!

Това след смяна на ....найсе термостата от няколко марки. Няма сгряване тоя мотор,и това е. И верно-как успяват някои да го прегреят-не ми е ясно!
      088пет722пет99
      http://www.hydropompi.com/

Коментар

Парно има ли?
        Запалена от студено и на место как се държи радиатора? Започва да топли след време леко или известно време стои студен?
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение

Това след смяна на ....найсе термостата от няколко марки. Няма сгряване тоя мотор,и това е. И верно-как успяват някои да го прегреят-не ми е ясно!
          Яаа.., още един.

А парно има, но при -10 вече не. Радиаторът си загрява правилно - първо е студен и после бавно отвръща.

Мислех да слагам жалюзи от Уазка пред радиатора и да ги отваря и затваря термостат автоматично, но нещо ми мина меракът.

Коментар

Слагам му винила и това е! Веднъж само се наложи да го махам,след 20 мин. буксуване в една нива!

Откакто съм го купил е така, и така и ще си умре-студен!!
            088пет722пет99

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
              ...Мислех да слагам жалюзи от Уазка пред радиатора и да ги отваря и затваря термостат автоматично, но нещо ми мина меракът.
              Крайно неприятно конструирана система с ниска надеждност, тъй че ако някой още иска да си слага, да е предупреден. Евентуално може да се замени жилото с механизъм от централно заключване и тогава ще остане само проблемът с втулчиците в които лагеруват перата.

Но полза има - без тях УАЗ няма стопляне при температура под 15 градуса, нищо че не е дизел.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                . Ама иначе няма нищо чудно в това класически дизел (без турбина, предкамери и тн) оставен на празен ход да изстива, вместо да загрява.
                Това е, че тоя си има предкамери. Има и турбина, не че е от значение за работа на място.
                Свещи за подгряване допълнително на антифриза няма. Може радиатора за парното да му е достатъчен(той нали на малкия кръг).

Винил ползвахме на едни други двигатели... Идеално пасваше от плакатите за разни концерти, които ги окачват по стълбовете, с две летвички - една отгоре и една отдолу. Едната летва се маха, и винила се навива около другата на руло. После се развива колкото трябва и се пуска между радиаторите(в моя случай, предния радиатор беше на интерколера). Като е небходимо повече охлаждане, навиваш малко на рулото и повдигаш "щората".

А оригинална щора, вместо жалюзи, помня имаше на Урал. Но там е обратно - щората се затваря като се вдига нагоре. За целта в кабината има изведен синджир, който се издърпва през една тръбичка, която е срязана накрая, така че да може синджира да се застопорява със звената си.
                Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
                  Парно има ли?
                  Запалена от студено и на место как се държи радиатора? Започва да топли след време леко или известно време стои студен?
                  Парно има..има, колко да има, не е кат от топлофикация, ама не карам с мокри прозорци. Двигателят е 4д56.
                  Май само щората от винил не съм опитал.
                  Не знам как се прегрява такъв двигател, вероятно от някакви запушвания и стеснения на водните магистрали. Нещо кат атеросклероза на двигателя, когато не е в ред.
                  На място и час да работи, никакво загряване.
                  Не съм помислял, че нов термостат на 50 километра може да е дефектен и за това не съм следил работата на радиатора.
                  Вече 15 минути работи и радиатора е студен, което предполага, че термостата работи според мен...
                  Последно редактирано от Бончев; 30-12-15, 14:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                    ...
                    Радиаторът си загрява правилно - първо е студен и после бавно отвръща...
                    Остави го радиатора, там не може да стане много ясно какво се случва. Долния маркуч към блока (нали там е термостата) трябва да се гледа. Топъл ли е, значи термостата е отворен. И това ако не е на работна температура, значи термостата не е читав.
                    Много се доверявате на тия термостати като ги варите в тенджера. Аз съм варил така и като гледаш всичко е ОК. После слагам два, и двата с еднаква Т на отваряне. Ами единия и другия еднакво отварят. Като почнат да затварят, затварят по едно и също време, обаче, единия затваря бързо, другия затваря по бавно!? И с тоя където затваря бързо ми грееше (всеки с ядовете си). Сложих по бавния на затваряне и се оправи проблема.
                    Та да не е някакъв такъв проблем с тия термостати и при вас?

Коментар

Еее, та все на нас ли ве? Виждаш че сме трима до тук с около 15 термостата пробвани...

Коментар

Круме, твоя не беше ли бензинов бре?

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                          Круме, твоя не беше ли бензинов бре?
                          Върви и работи като такъв,но си е печка-4д56!
                          088пет722пет99

Коментар

Първоначално публикуван от REGULATOR Преглед на мнение
                            Върви и работи като такъв ...
                            Аферим, евала, ашкорлсун
                            Преместете я тая тема в паджеровския форум, че ми стана интересно как стават тия работи при тоя 4д56.
                            А не е като да не съм карал такъв.

Коментар

Не ми е ясно как отваря термостата преди да загрее достатъчно и как после не затваря изцяло. Все едно има бай-пас на термостата......
                              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Термостата си работи коректно. При мен проблема го отдавам на "почти" постоянно зацепено виско на перката,понеже имам климатик. От там и номера с винила пред радиатора-не позволявам на перката да обдухва мотора.
                                088пет722пет99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X