Работа под и над работната температура води до ускорена амортизация и по ниско кпд.повишени вредни емисии и т.н Еле пък на дизел
От 60 до 90 гр.са си 30% разлика.
Може ли някой с незагряващ да премери дебелината на питата на радиатора
Преди 10години имах един форт ескорт 1.4 и пре едно ходене до Беклемето му завря чайника. Смяна на гарнитура.... Колата я поправих,но вече парно нямааа! Ха сега де! Смяна на термостата,пулене ,гледане,разглобяване на всичо,но парно пак няма и няма. Един ден отново разглобих термостатното тяло гледам ,гледам и нищо нередно невиждам ,по едно време взех и едно фенерче и с него да разглеждам в каналите на тялото...и ахааа ,нещо наподобяващо на хаустен патрон се беше отворило и антифриза минава на пряко. Запуших го и парното дойде. В последствие разбрах ,че това е защита ако не отвори термостата да не прегрее колата. Та да не би и при вашите коли да има нещо подобно?
По-напред в темата и аз споменах за байпас на термостата. Това лесно може да се установи, като се провери, дали водата в радиатора върти при студен мотор. А и някой няма ли читава схема на водните магистрали на този мотор. В нета има разни, но не ги 'разчитам' добре....
Знам за Галлопер че за Иран и Ирак радиаторите им са дебели,бях там и са много разпространени.Ако са произведени за там,нормално е да не загряват при нас,вероятно има и друго.
Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
Анатолий Пейчинов o8875о9815 https://dvrbg.com/
Коментар