Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Недозагряване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Недозагряване

Първоначално публикуван от agogov Преглед на мнение
    Не ми е ясно как отваря термостата преди да загрее достатъчно и как после не затваря изцяло. Все едно има бай-пас на термостата......
    Термостатът има И хистерезис, И инертност. Гадна твар.

Коментар

Още по-гадна като е на долния маркуч... Андро казва, че трябва да почне да загрява като отваря... НО! Като почне да отваря, почва да пропуска студена течност от радиатора към мотора.
      Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
        Още по-гадна като е на долния маркуч... Андро казва, че трябва да почне да загрява като отваря... НО! Като почне да отваря, почва да пропуска студена течност от радиатора към мотора.
        Гадна е доколкото не можеш да познаеш кога е отворила. Защото горната част на радиатора винаги е топла.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
          Още по-гадна като е на долния маркуч... .
          Винаги съм подозирал че Цедес са идиоти И за капак при тях като махнеш термостата и прегрява
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Що бе, тя и жигулата е с долен.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
              Що бе, тя и жигулата е с долен.
              За качествата на ссср-ския инженерен гений няма да коментирам че пак ще ме изплющиш
              И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Това мисля че си е така още от ФИАТ.

И ще те плющя винаги когато осираш не по същество.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Това мисля че си е така още от ФИАТ.

И ще те плющя винаги когато осираш не по същество.
                  Не съм убеден. Няма италианска кола на която термостата да се развали в затворено положение, а на ладата е баш на обратно.

Коментар

Самият термостат как е устроен е една друга тема. И не зависи от това долен ли е или горен.

Коментар

Да, отделна тема е. Идеята беше че жигулито не е 1:1 Фиат.

Не знам на пахерото как е, такива не барам, но както казах на цедес като махнеш термостата не се преохлажда, а даже може да прегрее. Като нищо и тук може да има нещо подобно .

Коментар

Бончев, за едната проба спри напълно потока на антифриза през радиатора, Сложи му там някаква импровизирана тапа. Нека двигателя да работи, ако трябва направи и едно кръгче наблизо. Но имай готовност да махнеш веднага тапата, ако започне да прегрява.
                        Ако започне да сгрява-явно е, че има поток през радиатора когато не трябва да го има. Има и друг начин, но е малко повече заигравка-слагаш една прозрачна тръба цол, цол и половина на някой от маркучите на радиатора. Така може да се наблюдава интензитета на потока, и да си направиш съответните изводи.

В краен случай-едно варварско решение-един сферичен кран, който да командваш с жило от купето. Ръчен термостат един вид...
                        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Тия термостати където като го махнеш и може да прегрее си личат от далече.
                          На кой МБ е такъв, че аз като сменях моя не съм забелязал такова нещо?

Коментар

Гадна за смяна и диагностика, иначе все тая.
                            Жигулито с Фиатския мотор нямат нищо общо.
                            Нещо имам спомен, че Москвичите едно време беха с горен, па минаха на долен...
                            А коли да греят без термостат има- въртят водата в малкия кръг и няма кой да я кара да минава през радиатора.

ПП: Със сферичен кран е екстра. Виждал съм го работещо на други машини.
                            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

ПП: Със сферичен кран е екстра. Виждал съм го работещо на други машини.[/QUOTE]

Виждал съм го и аз на УАЗ, ама нали се придържаме към инженерната мисъл на японеца.
                              Ще изолирам някак радиатора и ще Ви разкажа кво се е получило

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                                Бончев, за едната проба спри напълно потока на антифриза през радиатора
                                Проблемът изобщо не опира до водата и радиатора според мен. Основен принос в такива случаи има охлаждането на двигателя директно от въздуха който минава около него, както и този който минава през цилиндрите.

Инак сферичен кран с такъв диаметър струва доста. Скъпичко е за проба.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X