Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нагъл, по-нагъл, VAG

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Нагъл, по-нагъл, VAG

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
    Може би е целесъобразно да променят методиката на изпитване.
    Сега за колите газовете се мерят на километър, а при камионите на kWh. Според мен второто би било по-обективно.
    Зависи за какви цели.
    При бизнеса икономията на киловатчаси е естествена и там може да се прилага реално по-обективната мярка. При личните автомобили нещата са малко по-други и там натискът е към цялостна икономия, защото на редовия любител шофьор изобщо не му дреме за 2-3 литра отгоре.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
      Разход по книга се постига много лесно.

1. До 2 годишен, загрял, прясно обслужен автомобил, с минималните като размер за модела летни гуми, но с максимално допустимо налягане.
      2. Сух, равен път, на морското равнище, 18*С външна температура. Липса на вятър или попътен такъв.
      3. Изключен климатик и затворени прозорци.
      4. Шофьор до 50 кг. и минимум гориво за теста.
      5. Плаааааааавно ускоряване и паяжина на спирачката.
      6. (бонус) Шофиране на 50 см зад тир ще гарантира постигане и дори подобряване на резултатите.

Е защо така затрудняваш хората ?!?

Едно време (дълги години) разхода по нормите UTAC се мереше

- На място на стенд
      - С друг източник на гориво (независим от резервоара).
      - С гуми-писалки, нямащи нищо общо със стандартните, и напомпани на колкото могат да издържат.
      - С 600 (словом - шестстотин) грама ултра-рядко масло в двигателя, или някакво подобно количество, колкото да издържи двигателя времето на теста. Същото в трансмисията.

Е, вярно е че тогава Пежо 605 и Ситроен ХМ (бензинови) официално харчеха 5-6л/100км при 90м/ч

После все пак ги задължиха да симулират "реален" режим на каране и нещата (мъничко) се пооправиха.
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Цялостната икономия зависи от много неща. Каква е методиката на измерване при мерене на километър?
        Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Само аз ли си мисля, че е време разхода да се дава за час, при максимална скорост.
          После всички трябва да са много хепи.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
            Само аз ли си мисля, че е време разхода да се дава за час, при максимална скорост.
            После всички трябва да са много хепи.
            мдааа....

Пример от преди година Ягуар 4,2 V8, действието се развива в Германия (прибирам се от УК), карам си по аутобана със 140 на темпомат, двигателя мърка гледам си моментния разход много километри и се движи около 10-10,6.
            Викам я да видим как се движи с по-висока скорост, забивам 245 на автопилот две прави, за известно време се успокои моментния ..... и познай 29,5-30
            От тогава не искам да знам повече разхода ми на максимална скорост

Коментар

Първоначално публикуван от manta2005 Преглед на мнение
              мдааа....

Пример от преди година Ягуар 4,2 V8, действието се развива в Германия (прибирам се от УК), карам си по аутобана със 140 на темпомат, двигателя мърка гледам си моментния разход много километри и се движи около 10-10,6.
              Викам я да видим как се движи с по-висока скорост, забивам 245 на автопилот две прави, за известно време се успокои моментния ..... и познай 29,5-30
              От тогава не искам да знам повече разхода ми на максимална скорост

Ам, тъй де! Всичкото нагоре от каталожния разход е от номера на патъка над педала за гориво.

Коментар

Първоначално публикуван от cecoa1 Преглед на мнение
                Цялостната икономия зависи от много неща. Каква е методиката на измерване при мерене на километър?
                От 1997ма насам:

Градско:

- Пали се двигателя
                - 11 секунди пауза, от които 6 секунди на неутрална (ако е с ръчни скорости) с отпуснат съединител, и 5 секунди на първа с натиснат съединител.
                - Ускорява се до 15км/ч за 4 секунди, кара се осем секунди, спира се до нула км/ч за 5 секунди (последните 3 сек. с натиснат съединител).
                - Стои се 21 секунди (16 сек. на неутрална, 5 сек. на 1ва).
                - НА 49тата селкунда се ускорява плавно до 32км/ч за 12 секунди (5 сек. на 1ва, 5 сек. на 2ра), кара се 24 сек, спира се до нула за 11 сек (последните 3 сек. с натиснат съединител), после пауза 21 сек. (16 сек. на неутрална, 5 сек. на 1ва).
                - На секунда 117 се ускорява до 50км/ч за 26 сек. (5 сек, 9 сек. и 8 сек. на 1ва, 2ра и 3та, пл+с 2х2 секунди за смяна на скоростите), кара се 12 сек, намалява се до 35км/ч за 8 сек, кара се още 13 сек, спира се до нула за 12 сек. (2 сек. до втора предавка, 7 сек. на втора, последните 3 сек. с натиснат съединител), пауза 7 сек на неутрална.
                - Цикъла свършва на секунда 195, след теоретично изминати 994.03 метра, после се повтаря четири пъти. Общо 780 секунди и 3976.1 метра, средна скорост 18.35км/ч

Извънградско:

- След 20 секунди пауза (на първа на съединител) се услкорява до 70км/ч за 41 сек. (5 ск, 9 сек, 8 сек. и 13 сек. за 1ва-2ра-3та-4та, с 3х2 секунди за превключване на предавките. Кара се 50 секунди на 5та, намалява се до 50км/ч за 8 сек. (4 сек на 5та и 4 сек. на 4та), кара се 69 сек, после се намалява сдо 70км/ч за 13 сек.
                - На секунда 201 се стабилизират на 70км/ч в продължение на 50 сек, после се ускорява до 100км/ч за 35 сек, със 100км/ч се кара 30 секунди.
                - На секунда 316 се ускорява плавно до 120км/ч за 20 секунди, кара се 10 сек. със 120км/ч, после се спира до нула за 34 сек, последните 10 сек с натиснат съединител.
                - Двигателя се оставя да работи 20 секунди на изключена предавка.

Общо 400 секунди, теоретично разстояние 6956 метра със средна скорост 62.6км/ч.

Измерва се на равен полигон или на стенд, температура 20-25 градуса, без вятър.

Коментар

Това се казва подробно и компетентно... Супер.
                  А по същата схема ли се мерят и газовете?
                  Щото така даже няма режими където да са необходими максималните възможности на ДВГ, и ако при тоя цикъл не влиза в норми, значи при пълна газ въобще няма да влезе.
                  От друга страна, кой и как ще го задължи да не бълва каквото и колкото си иска при пълна газ, ако при описания тестов цикъл си покрива нормите?
                  Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Всичко се мери при този тест. Не само разход.

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                      От 1997ма насам:

..
                      Това, за моя лична информация, откъде идва?

Коментар

NEDC

Коментар

Досега не ми е трябвало, но е полезно инфо, за което ти благодаря!

Коментар

Личните ми впечатления са, че посочените от производителите разходи са постижими, обаче с мнооого нерви от страна на шофьора...
                            От друга страна съм убеден, че при условие, че имаш точно разписан тест, то е напълно възможно и вероятно, теста да се прави с шофиране от страна на робот, който да изпълнява идеалния профил на ускоренията и т.н. с цел да получиш минимални стойности на критичните параметри..
                            Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                            Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Доколкото знам се прави с шофьор.

Коментар

Бе то Гоблина хубаво ни е разказал какво, как и при какви условия се мери.
                                Обаче максималната скорост е 120 при този тест.При това тази скорост се поддържа кратко време.
                                Какво прави теста за масовият случай на поддържане на скорост от 140-150 км/ч в продължение на часове.
                                По Европа, пък и в Северна Америка (Русия, арабският полуостров и Китай също, ама на тях не им пука) масово има отсечки от хиляди километри, дето може да се кара така, буквално...
                                Имам предвид, че един масово ползван режим на автомобила е недобре отразен, без значение бензин, или дизел.
                                Младежи, уважавайте старостта - тя е вашето бъдеще...
                                0887/осемпет 66 4осем

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X