Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Хибриди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Хибриди

Първоначално публикуван от vento5 Преглед на мнение
    Защо?
    Да не би зареждането да е за 10 мин?
    Да не би станциите за зареждане да са под път и над път?
    Все още е рано според мен. Вероятно първо електричките-таксита ще се наложат в центровете на големите градове в Европа.
    Точно на теб ли да ти кажа че във Ванкувър от поне 7-8 години повечето таксита са си Примус хибриди .
    Не се сещам у твое село какви са такситата ама то е доста по малко градче.
    Land Rover Discovery II, V8 4.0
    VW Golf VI variant
    Гагич: "...Никой сериозен оффроудър не е сложен заводски на въздух, само СУВ за пред нощния чалга-клуб, пред кафето и за друсни-полянка..."

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      Виж ги колко време седят по стоянките - само един разклонител им трябва от близкото ел. табло.
      Е точно така не може, защото си е чиста кражба. Трябва да се направи система за зареждане и за заплащане на ел. енергията. А за това си трябва единна концепция за развитие на ел. автомобилите, трябва си време, трябват си и пари, много пари и ако искаме да стане по-бързо трябват още повече пари.
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Е нали съвременните "електрички" минавали по 400 км на едно зареждане. В града с 40км/ч средна скорост са 10 часа работа и то ако кара нонстоп Значи сметката излиза.
        Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
        За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Абе те минават 400км с едно зареждане, ама карай със 120-130км/ч по магистрала в Швеция или Норвегия и ще изпревариш повече 'ТеслИ' отколкото тук - ладички
          Всеки с електричка кара икономично с 90-100км/ч, че да успее да стигне за където е тръгнал Настъпи ли газта, и може да остане някъде между контактите
          Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
          Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Е тука не се ли говореше за таксита , какви магистрали ?

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
              Е точно така не може, защото си е чиста кражба.
              Не съм казал че няма да има система за плащане. Но тя може да се направи проста и лесна. Е, сигурно не от първия път.

Коментар

Първоначално публикуван от ИВАН НЕДОКЛАНОВ Преглед на мнение
                Е тука не се ли говореше за таксита , какви магистрали ?
                Въпроса е, че няма да изкара една смяна... Климатици, вентилации, фарове ще си работят... И при електричките пробега е нещо относително
                Като добавиш към това и броя цикли, които издържа батерията, и то май излиза, че електрическо такси трудно би издържало 2-3 години без основен ремонт (т.е. подмяна на акумулатор)..
                Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Тук държат около 5 или поне това казват бакшишите с приусите
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                    Тук държат около 5 или поне това казват бакшишите с приусите
                    Приуса мисля, че изкарва на ток до 50 км, после на бензин.
                    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                      Въпроса е, че няма да изкара една смяна... Климатици, вентилации, фарове ще си работят... И при електричките пробега е нещо относително
                      Като добавиш към това и броя цикли, които издържа батерията, и то май излиза, че електрическо такси трудно би издържало 2-3 години без основен ремонт (т.е. подмяна на акумулатор)..
                      Искаш да кажеш, че цитирания пробег е при положение, че никоя друга система не работи в автомобила ? Ако така , дали няма да ги спукат от дела в по-белите държави ?

A1+

Коментар

Не... Искам да кажа, че пробега е сметнат 'при идеални условия'... Всяко излизане от 'идеалните условия' намалява драстично пробега...
                        Това, че на колата ти пише 'градско' 9л/100км а тя гори 15 дали е повод да ги спукат от дела по белите държави ? Почнаха да мрънкат да се промени методиката за смятане на разхода чак когато се разбра, че дори и за 'идеалните тестове' са настроили компютрите да подават лъжлива информация... И въпреки това май няма съдебни искове конкретно заради 'несъвпадащ разход' - т.е. пробег с резервоар...

Коментар

Аз съм чел ( вярно в интернет ) за дела за несъответстващ разход. Ама електричката я рекламирата така . Даваш едни пари и се возиш едни километрси с едно зареждане.
                          Както и да е .
                          Ще питам с Терсла-та колко прави градско с едно зареждане , после ще го питам ис електрическото БМВ колко прави, та ще имаме информация от източника, само да го засека

A1+

Коментар

Пробегът на всичко намалява при излизане от идеалните условия и електрическите са даже по-устойчиви. Разликата е в условията на зареждане. Тесла С може да си я представи човек с 35л бензинов резервоар. Колите в този клас обикновено имат 50-80л.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                              .... Разликата е в условията на зареждане. Тесла С може да си я представи човек с 35л бензинов резервоар. ...
                              Към това добави и 'зареждане през шланг с диаметър на система за кръвопреливане'

Коментар

Първоначално публикуван от rosen_offroad Преглед на мнение
                                Точно на теб ли да ти кажа че във Ванкувър от поне 7-8 години повечето таксита са си Примус хибриди .
                                Не се сещам у твое село какви са такситата ама то е доста по малко градче.
                                и тук са хирбриди, и затова ми стана интересно защо Ясен не вижда смисъл от тях. Въпросите ми бяха към неговото мнение.
                                Toyota Land Cruiser BJ70 1985
                                Lexus LS430

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X