Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Първоначално публикуван от Rocco Преглед на мнение
    157 е механично, но там е дргура работа. Много ядове дават упревлението за включване на предният мост на 131. Ел.машинката, която избутва съчмата за да зацепи предното не създава проблеми, има ена бобина, стой точно зад кабината, над раздатъчната кутия, захваната е с 3 болта има вход и за въздух и отдушник да изпуска въздуха. От тая грозна руска бубина идва целият проблем, единствения начин е смяна с друга, но тъй като е морално остаряло, това чудо го няма ново и се заменя само с втора ръка, което по своемо е висяло сумати години на некои друг изтрадал Зил и проявя същите симптоми. Като направя моя ще споделя. Поздрави
    Коя ел.машинка избутва съчмата?Това не е ли само датчик който включва лампичката.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
      Йес, ама таа тема е мъртва от преди година некъде поне ))))
      Не. Не е мъртва. Както виждаш търсещите под вола теле нарастват. И най-лошото е, че когато ги съветват безплатно не поумняват.
      Всъщност това не ме учудва.
      Един древен мъдрец е казал - ''До успеха има три пътя -
      1. Пътя на послушанието
      2. Пътя на подражанието и .....
      3. Пътя на опита.
      Третия /този на опита/ е най-сигурен, но и най-трънлив.
      Явно нашия герой е избрал точно него. След като не иска да слуша и да подражава - нека страда!
      Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
      Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Първоначално публикуван от токарев Преглед на мнение
        Коя ел.машинка избутва съчмата?Това не е ли само датчик който включва лампичката.
        Не включва магнит вентил който задейства пневматичен механизъм . Има и цк ключ който го включва принудително когато си на бързите . Странно защо този кпюч е от дясно на водача отдолу под таблото .
        Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
          Не включва магнит вентил който задейства пневматичен механизъм . Има и цк ключ който го включва принудително когато си на бързите . Странно защо този кпюч е от дясно на водача отдолу под таблото .
          АЗ мисля че нещо се бъркаш.Таз машинка както ти казваш че прилича на светлинте за заден ход е само за лампичката която светва на таблото.Виш на схемата как е.Освен това предния мост може да се включи механично с лоста за бавни.Тогава магнит вентила не играе но пак ти светва лампичката на таблото.

Коментар

АЗ мисля че нещо се бъркаш.Таз машинка както ти казваш че прилича на светлинте за заден ход е само за лампичката която светва на таблото.Виш на схемата как е.Освен това предния мост може да се включи механично с лоста за бавни.Тогава магнит вентила не играе но пак ти светва лампичката на таблото.
            http://www.offroad-bulgaria.com/show...36#post1740036
            Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Не се бъркам с тая скапана пневматика съм го ял много пъти . Особено зимата като конденза замръзне . Нормалните камиони имат спиртник новите филтър дехидрататор а на зила като въздуха замръзне развиваш тръбата на компресора и в нея наливаш или спирт или концентрат антифриз каквото имаш под ръка . Освен това машинката е доволно недодялана като конструкция и не всеки път дава контакт .

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                По-скоро не скочих. Темата е стара. Тогава имаше идея за труга територия. Тук и сега не е съвсем удачно за 3 оси и грамадански машини. Унимог е по-малък дори от виетнамката и е таман. Не е и така странно конструиран от към скорости .
                Какво му е по-малко от Виетнамката? -Автомобил в двутонния диапазон, може би ти изглежда по-малък по габарити (и то само най-"вехтите" модели).
                А като конструкция, качество на изработката и вложени материали нямат нищо общо - наистина.
                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Не се бъркам с тая скапана пневматика съм го ял много пъти . Особено зимата като конденза замръзне . Нормалните камиони имат спиртник новите филтър дехидрататор а на зила като въздуха замръзне развиваш тръбата на компресора и в нея наливаш или спирт или концентрат антифриз каквото имаш под ръка . Освен това машинката е доволно недодялана като конструкция и не всеки път дава контакт .
                  Абсолютно вярно! Минах през подобен проблем, дори и да включиш лоста на бавните, пак нямаш преден мост, поради глупавата причина, че не пуска въздух до калпаво изпработените детайли - Ел.бобина, клапан и машинка. За да си свърша работата през зимата, пуснах директен въздух на клапана на раздатъчната кутия от главния спирачен кран с помощо на маркуч, така имах преден мост, иначе по стандартния начин - йок!

Коментар

Аз щото съм ги виждал заедно, та си е по-малък. Като товарното определено е по-малко. Реално при положение, че района е по-подходящ за 2 оси, то за мен дилема няма. От руските само виетнамката не ме влече. Отделно, че няма дизел, а аз го предпочитам за подобна машина. При унимога има само един проблем, цената . А като размери ми е таман, а може и да му се прикачи ремарке ако толкоз има нужда да влачи повечко. Също така тук има едно пътче, 1км от което ме касае и мен. Летем е чакълеста "магистрала", но зимата нещата се променят. Тази зима дори верижен трактор не се е справил да го изчисти на 1 място, където навява 3м преспи, та е идвала "фадрома". Та мисълта ми е, че си плаче за роторен снегорин. За унимог зе навъдиха бая и на прилични цени. Тази година няма за кога, но ще го мисля. Няма много избор в България и са скъпи и в особено състояние.

Коментар

Мисля, че газката също става, нали имаше едни немци, които бяха ходили по Чукотка ли беше, там някъде, с такава, но с подменен двг/дизелов/.Не си спомням и мотора от камаз ли беше, или от нещо друго, но разказа за пътешествието го имаше някъде из форума и може да се провери.Мисълта ми е друга - размера на кунг-а същия ли е като при триосните?При всички положения на височина да са еднакви, но може би са по-дълги при триосните.
                      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от simeonauto Преглед на мнение
                        Мисля, че газката също става, нали имаше едни немци, които бяха ходили по Чукотка ли беше, там някъде, с такава, но с подменен двг/дизелов/.Не си спомням и мотора от камаз ли беше, или от нещо друго, но разказа за пътешествието го имаше някъде из форума и може да се провери.Мисълта ми е друга - размера на кунг-а същия ли е като при триосните?При всички положения на височина да са еднакви, но може би са по-дълги при триосните.
                        Ето я темата:http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=13085
                        0осем9осем7шест0осем7едно
                        Миро

Коментар

Проблемите с пневматиката в зила са лесно решими . Сега продават всякакви пневматични клапани на 12 волта . Но най наложителното е поставянето на спиртник от някакъв друг камион .

Коментар

Проблемите с пневматиката в зила са лесно решими . Сега продават всякакви пневматични клапани на 12 волта . Но най наложителното е поставянето на спиртник от някакъв друг камион .
                            Това е доста добра идея колега. Как мислиш да го направиш, сега товарни камион на части има през километър.

Коментар

Спиртника е желателно да е възможно най близо до компресора . Филтър дехидрататора е хубаво нещо но пък той не се понася със спиртника изхвърля всичко течно но пак не успява да събере конденза от по далечните точки така че спиртник и редовно източване на конденза от бутилките е най доброто решение . Клапан с функция да изпуска въздуха при изключване също не е проблем да се намери по специализираните магазини за пневматика но може да се импровизира и с 2 автомобилни клапана за пропан - бутан единя подава въздух а другия го изпуска . Схема с две релета когато единя изключи другия се включва .

Коментар

Нема подводни камъни, само надводни скали. Видими отдалеч.
                                Ако ще нафтата и без пари да я направят, пак че краднем!
                                Само DIESEL !!!

Мечтата на всеки леопард е да има гащи от курвенска кожа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X