Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Сичко ток, сао за протокола ще кажа пак, и яз моем и тате мое, ма она си сака пръч. Я си сакам 131ца. Въпросите ми са предимно в насока, как да не се наиграя, а да купя читав екземпляр. Но то си личи сякаш, кое е гледано и как. За сега като гледам само 1 оферта има, която си струва да ида да видя, но не е баш супер...

Коментар

Като гледаш офертите, гледай и да е вече регистриран, че ако няма първа регистрация няма регистриране в европейския съюз освен ако не си министър на отбраната.

Повярвай, няма да си купиш такова....
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Това не го знаех. Мислих, че ще е по-запазен ако вече не са го ползвали за дърводобив .
        Намирам 2 оферти за регистрирани, как ви се струват?
        http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...781&f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...788&f1=details

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
          Това не го знаех. Мислих, че ще е по-запазен ако вече не са го ползвали за дърводобив .
          Намирам 2 оферти за регистрирани, как ви се струват?
          http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...781&f1=details

http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...788&f1=details
          Аз съм за вторият камионИма и газова бутилка...На последните две снимки кабината е пребоядисана, или сменена?Май и гуменките са му по-запазени...аджеба какви пари е една такЪва нова гуменка?
          На първия са написали товароносимост 20 тона(?!), а на втория 5...?
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

[QUOTE=borko_ruse;1683428]
            Първоначално публикуван от zil131 Преглед на мнение
            гумите са малко кьт но които тьрси намира..[/QUOTE
            Тук в Русе има една фирма, дето продават гуми за ЗиЛ131, 151, ГАЗ66, Урал и други, Руски- вероятно от военния резерв- ако искате мога да издиря координати и цени.
            Интересуват ме цените на гуми за зил 131.
            0877 877 297

Коментар

Аз все пак не мога да го разбера тоя мазохизъм. Искаш ултимейт кемпер, само, че Зила е подходящ ако ще къмпираш в Аляска. Заради наличноста на резервни части и терена. Иначе много по подходящ е Щаер, много по икономичен, по здрав с почти същите възможности като на Зила. Мен ме спира от закупуването на камион безумната документация и правила при употребата му. Нямаш си на идея колко много са....
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                Аз все пак не мога да го разбера тоя мазохизъм. Искаш ултимейт кемпер, само, че Зила е подходящ ако ще къмпираш в Аляска. Заради наличноста на резервни части и терена. Иначе много по подходящ е Щаер, много по икономичен, по здрав с почти същите възможности като на Зила. Мен ме спира от закупуването на камион безумната документация и правила при употребата му. Нямаш си на идея колко много са....
                Нямам си идея, а и никой нищо не казва. Но може да си го тътря и само по черно. На къмпинг до Аляска е благо.

Коментар

3 осните камиони не бяха ли със най-скъпата винетка ?
                  за парите дет ще дадеш за Зил може да се намери доста интересна техника http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...Version=bottom

или : http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...n&pageNumber=2

Коментар

Не виждам с какво последните две екзотични предложения от преди войната са по- добри от ЗИЛ 131. Човека просто си търси лесно достъпен от към закупуване и резервни части камион ,със съответните изисквани от него възможности. А и ЗИЛ 131 си е достатъчно пъргав и лесен за управление за такъв тип камион. Отделно от това тези 80-100км. са се напълно постижими за него ако е в добро здраве. Е , сигурно е ,че никой не очаква возията на Ролс и Бентли ,но пък може да подмине техния разход на гориво.
                    НИСАН ПАТРОЛ GR Y60 2.8TD 92г. - вече с интерколер ,малко пипнат двигател ,гуми 33" и окачване ДОБИНСЪН - 4". За парите които даваш ,достатъчно много получаваш - това просто е ПАТРОЛ.

Коментар

Щом е на частно лице няма различие от документацията на леката кола.Няма тахограф,няма ограничение за време ,няма пътни листове и лицензи.Има само ограничение по тонаж за някой пътища и категория С.Винетките от само себе си се разбира са за камион.

Коментар

Toва е просто великолепно. Благодаря много.
                        А като гледам цените за категория C и C+E са еднакви и май по-добре с 1 изтрел да ударя 2 цели.

Аз все пак не мога да го разбера тоя мазохизъм. Искаш ултимейт кемпер, само, че Зила е подходящ ако ще къмпираш в Аляска. Заради наличноста на резервни части и терена. Иначе много по подходящ е Щаер, много по икономичен, по здрав с почти същите възможности като на Зила.
                        Не искам ултимейт кемпър, това е само ако няма друго за правене с машината . Щаер е готино, но не съм сигурен, че ще си паснем. Не разбирам защо да е мазохизъм точно ЗиЛ 131. По моему е точно това, което търся, е признавам, че ще му сложа 3 съвременни седалки моментално...

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                          Щом е на частно лице няма различие от документацията на леката кола.Няма тахограф,няма ограничение за време ,няма пътни листове и лицензи.Има само ограничение по тонаж за някой пътища и категория С.Винетките от само себе си се разбира са за камион.
                          А какво можеш да правиш с камиона, като е на твое име, а не на фирма? Освен да се возиш в него.

Чудя се, само аз ли съм толкова глупав (имам фирма с 2-ма работници), имам и камион на името на фирмата. И не мога да си върша вече работа с него, заради последната изцепка с лицензите, която ме хвана още на Великден (камиона ми е над 12т), а ако не се лъжа след няколко дни (04 декември) ще "хване" и всички товарни ПС над 3.5т.
                          Ако си го регистрирам на мое име, каква работа ще мога да си върша с него легално?

Надявам се, не "оспамвам" темата. Мисля, че е важно. Гледам колегата за строителни материали говори.
                          Последно редактирано от The Bear; 26-11-11, 13:18.
                          Без блокажи си за никъде. :D
                          Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Toва е просто великолепно. Благодаря много.
                            А като гледам цените за категория C и C+E са еднакви и май по-добре с 1 изтрел да ударя 2 цели.

...
                            То нямаше ли някакви изисквания за "стаж" между отделните категории?

Коментар

Трябва една година стаж(просто изминало време) от придобиване на кат C, за да може да се кара C+E. За автобус дори са две години.
                              Седалките на ЗиЛ-а са си удобни, нищо им няма. Въобще си е комфортен за каране. И скоростите са синхронизирани, и хидравликата и разположението на волана са си по-добри от на повечето руски камиони от онова време. Въобще си е супер лукс.
                              Има части и литература за ремонт, има и хора които му разбират. А и цели възли са почти на цената на желязото.
                              От стар Щаер едва ли разбират много хора, няма дори литература за поддръжка и ремонт, а за частите да не говорим. Колкото и да е здрав, все пак ще е стар камион и като се счупи трябва да може да се оправи бързо, лесно и сравнително евтино. ЗиЛ-а в това отношение може да го победи само ГАЗ 53 или нЕкой руски трактор.
                              Мен лично в този камион ме дразни само двигателят, че е много харчовит и тягата можеше да е по-добра. Според мен си му трябва подходящо дизелче. Но пък от друга страна, оригинално на всички 131 мотора е оборудван с пусков подгревател(нещо като водна печка). Отделно и хич да не се ползва подгревателя, и мотора да е последна грижа, пак може да се запали сигурно, и при -20 градуса с акумулатор 100Ah(че и по-малък). Лично съм го пробвал много пъти. А за дизелов двигател паленето през зимата ще е малко по-сложно и монтиране и узаконяване....Та за малко работа и дежурене щатния мотор по-добре да си остане.
                              Подводни камъни при закупуването почти няма. Качваш се подкарваш го юнашки и то си личи дали е читав. Пробваш бавни, включване на преден мост(от копчето), как се държи като го позасилиш, при спиране... Врътваш му и една-две осморки и слухтиш за шумове, гледайки в огледалата разместването на задните мостове. Оглеждаш после внимателно около задните гуми, мисля че при разбити кантари закачаха гумите някъде...(или май не беха гумите ами мостовете по шасито, ама не помня вече). И ако няма нещо фрапиращо го взимай, а иначе можеш да се пазариш за цената, защото всичко може да се ремонтира.
                              Последно редактирано от cecoa1; 26-11-11, 13:24.
                              Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Първоначално публикуван от FLY_FREE Преглед на мнение
                                Щом е на частно лице няма различие от документацията на леката кола.Няма тахограф,няма ограничение за време ,няма пътни листове и лицензи.
                                Това има ли го описано в закон? Сега пак "прехвърлях" Закона за автомобилните превози http://www.rta.government.bg/n_uredba/zap.html, но никъде не открих такива неща...
                                Без блокажи си за никъде. :D
                                Без лебедка, хептен...

0887 731062 - Цецо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X