Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Закупуване на ЗиЛ 131, къде са подводните камъни?

Дали пък не може да се напише, че е ретро експонат и пак да му опростят тахографа(и скоростоограничителя).
    Между другото, тези от началото на Костинброд са се преместили на Околовръсното на София срещу Нови Искър(срещу Кумарица). Доколкото знам не ги продаваха много евтино, но пък имаха и доста добри екземпляри.
    За да стои в запас, и да се ползва малко, не ти трябва газова уредба. Не вярвам улицата ти да е 5км дълга... С минимална поддръжка ще си дежури отлично. Сам ще видиш, като(ако) отидеш да купуваш, как екземпляри неработили от години се съживяват с един акумулатор и туба бензин.
    Отзад за кантарната ос и мостовете не е грижа, защото няма да го товариш и да го караш много. Освен това, трябва да е поизтормозен за да са му разбити кантарите.
    Блокажи не му трябват. Камиона е такъв, че и да е стоял две години без да е консервиран, отиваш, палиш и си чистиш улицата. Това, ако го познаваш горе-долу като устройство. Ако е да се поддържа, има достатъчно и за гресиране и за проверяване, потягане и ремонтиране по всеки такъв камион. Главното е, че тези дейности са по желание, и без тях ще си бръмчи и ще се движи.Проблемите са им общоизвестни.
    Унимога едва ли ще се пали с акумулатор от кола и ще пали и при -20градуса, без никаква подготовка и съществена поддръжка. Не съм карал Унимог, ама ЗиЛ-а съм го виждал как го прави това(карал съм). И то дори скапан ЗиЛ, с мотор работещ на 5-6 цилиндъра максимално.
    Ясен: "Правилата просто не могат да обхванат живота, затова компромиси има навсякъде. Само различно дълбоки. И според местните и личните разбирания кое е по-важно."

Коментар

Цецо, понеже тайно си мисля, че не му трябва за подвоз на трупи зила е като да стреляш по врабчета с топ.
      А унимога е с портални мостове и е по-малък, но става за да рине сняг, става и за кемпер.
      И двигателите на цедес не са лоши - ма ти тва го знаеш сигурно по-добре.
      И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Трупи ще возя, но не основно.Unimog струва доста повече. Аз под 10000 лева не намирам, реално 5000 евро и от Германия, остава транспорт и какво ли не. Освен това, читавите са от порядъка на 7000 евро. Демек що-годе двойно на Зил-а. Аз си бях харесал един чудесен, 78-ма година /не знам за ретрото при зил от 1990-та/ с кран и ремарке, за скромните 12 500 евро в Германия. Е това като разлика си е бая пари за ремонти, гориво и какво ли още не. Освен това може да го качиш и возиш с 131-ца. Трябва ми обем за товар, Унимог-а ми е малък/има един Хайлукс за парите на 131ца, с леген малко по-малък от този на унимог/. Унимог-а е супер ако можеш да си го позволиш и ти трябва бордовик само. Като Газ-66, който обаче за мен е неудобен и грозен. Ифа 4х4, но пак не е баш по моя вкус. Трябва да става и за по-големи неща, да се чисти сняг не е основната идея. В началото ми трябва да вози камъни и строителни мат'ряли. Не мисля, че ще харчи хипер много с изправен карбуратор и запалителна система, а и когато го прави, ще си струва. Машината е сериозна, а и ремонтопригодна от тук до Китай. Позната е и достатъчно доказана. Само Краз може да ме изкуши, но е твърде грамаден, по-скъп и определено не така достъпен. Най-много оферти гледам, че има за Зил 131, 157 и Газ-66. Чат пат праги, които не харесвам също. Като цяло съм напълно сериозен и не смятам да си купувам тази машина само за да си правя вятър с нея. Работа ще мога да и намирам. През останалото време паметниците не харчат.
        Акомулатора/ите се чудя, сигурно ще се сменя и не знам какъв трябва да е. Газова си мисля, че ще трябва да сложа, ако се налага да се кара по пътища повече, но това още не ми е ясно дали не е великото китайско мъчение. Щото ако се движи стабилно и прилично с 60-70, сякаш се ядва. Искам обаче да съумея да купя читав екземпляр и да съумея да преплувам успешно подводните камъни на административната страна на въпроса, а наистина не съм наясно с всичко, което трябва да направя за да регистрирам и управлявам това животно, особенно ако купя военен или нещо нерегистрирано.

Коментар

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...se&tabNumber=2

Те ти евтин - сигурно има и други.

А тая скорост 70 я забрави от сега
          И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Трябва ми по-голяма машина от унимог. За същите пари без доставка получавам доста по-голяма и удобна за целите ми машина: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...143&f1=details

Коментар

Щом ти трябва камион - да зила става. Иначе просто пуснах могчето за сведение - цената е като на зила на практика - вече е въпрос на нужди (и/или гъзария) какво ще си купиш.

ПП На мен 157 ми изглежда по-красива машина - говоря чисто визуално

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                Трябва ми по-голяма машина от унимог. За същите пари без доставка получавам доста по-голяма и удобна за целите ми машина: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi...143&f1=details
                Не виждам, какво още се чудиш? Все по-малко ще остават подобни оферти. Мисля, че и показването на пачки кеш, може и да понамали цената.
                п.с. Мога да дойда, да ти пазя страх при покупката.

Коментар

Каква ти гъзария, аз си имам гнило диско, с което мога да свърша повечето работа за унимог, дори и чистенето на сняг, а на покрива се возят бая дълги неща. Трябва ми нещо, което да събира лек автомобил като размер поне, да носи камъни, дърва, песок, цимент, греди, талпи, плоскости, разни всежъзможни щуротии за строителство, да стига повече от някоя суха равна поляна, без значение дали вали дъжд или сняг, да може да чисти сняг, да е надежно и лесно за ремонт, познато, части да има и да не са прекомерно скъпи. Дори предпочитам да е на Бензин! 6 литра двигател ако е в някоя S класа или 7ца няма да харчи кой знай, колко малко нали . Това, че ще ми е кеф повече със 131 от 157 или унимог изобщо не влиза в сметката. Инак ще търся Краз , който казах вече е по-голям и ми идва ту-мъч пък.

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
                  Не виждам, какво още се чудиш? Все по-малко ще остават подобни оферти. Мисля, че и показването на пачки кеш, може и да понамали цената.
                  п.с. Мога да дойда, да ти пазя страх при покупката.
                  Ами аз не се чудя, правя проучвателни сондажи . Реално ме бави липсата на категория, но докато се организирам с мястото може и да имам. Ще е чудесно ако не съм сам, даже много по-добре.

А да, идеята е на жената /аз не съм толкова смел да предложа за гласуване закупуването на семеен камион/, иска да си смени Реното с нещо по-така , което да ми вършело и на мен работа /смЕх/...
                  Последно редактирано от Насов; 24-11-11, 14:20.

Коментар

Аз нямам категория, но доста съм се возил на 131 и на КРАЗ. В БТ/ талавизията/ тя тогава беше само една. имахме агрегати 100кв. на такива шасита. Краза е много по-спънат и харчовит. С 131 спокойно се поддържа 80км. на хубав път. Поне 20 пъти съм се търкалял до морето с агрегатите. Само е проблем, ако не е каран 10тина дни, голямо подскачане е поне до Ихтиман.

Коментар

Първоначално публикуван от turtey Преглед на мнение
                      .......А тая скорост 70 я забрави от сега
                      ЗИЛ-а спокойно си поддържа 100-110 км/ч ако е изправен. Проблемът е, че шофьорът изпитва натоварване, подобно на това при излитане в космоса, а разходът на гориво е съизмерим с този на изтребител... Та ако не се налага експлоатация при наистина тежки условия, плащането на доставка на всичките материали ще излезе поне наполовина по-евтино от разходите за поддръжка и консумативи на тоя туч. За да е рентабилен, трябва да работи пълноценно не на 100, ами на 200%.
                      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                      Неизвестен мъдрец

Коментар

Тази скорост ЗИЛ131 трудно ще я потдържа за 130 по може,ама цялата идея за това 131 не ми харесва-хубав, камион като проходимост, но не за всеки и не за всичко.Иначе 157 за мен е по проходим.

Коментар

Доста съм карал и съм се возил на 131, та пиша от първо лице, единствено число. Стотака си го лепи и си го държи, ако имаш сърце и дълбок портфейл...
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от Насов Преглед на мнение
                            Най-много оферти гледам, че има за Зил 131, 157 и Газ-66. Чат пат праги, които не харесвам също.
                            Прагата въобще не е за подценяване- много проходима, изключително идиотоустойчива и доста по-икономична от гореспоменатите ''бензинояди''.
                            Единствено проблем са резервните части, но тя почти не се чупи.
                            На сърбела майката му е чесането.
                            Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
                              Прагата въобще не е за подценяване- много проходима, изключително идиотоустойчива и доста по-икономична от гореспоменатите ''бензинояди''.
                              Единствено проблем са резервните части, но тя почти не се чупи.
                              Що бе Боре да са бензинояди-в Марица Изток всички Зилове са на газ и имам много километри с такъв камион ,както и с Урал .Зила на газ с яко ръчкане в гъстата кал на открития рудник на ден не ми гореше повече от 60 л на 100,така че разхода си е напълно поносим за работата ,която вършеше в условията на рудника.
                              VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                                Що бе Боре да са бензинояди-в Марица Изток всички Зилове са на газ и имам много километри с такъв камион ,както и с Урал .Зила на газ с яко ръчкане в гъстата кал на открития рудник на ден не ми гореше повече от 60 л на 100,така че разхода си е напълно поносим за работата ,която вършеше в условията на рудника.
                                Не казвам че горят много за работата, която вършат- просто сравнявам с разхода на Praga V-3S за същите условия.
                                Изключително здрав камион, максимално опростен- само ако не е гресирана често предницата пада голяма борба с волана, но и при ЗиЛ 157 е същото.
                                На сърбела майката му е чесането.
                                Борислав Борисов Русе О885 О37815

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X