Обява

Свий
Няма добавени обяви.

F 16 Viper

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Urko : Заглавие в нета: Самолетите цистерни на САЩ напуснаха авиобаза "Безмер" и отлетяха от България

​Случаеност?
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

• Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Румъния, Полша и балтийските държави си нямат радевци за минпред/президент. Сеш'се? Което значи едно друго ниво на доверие, като за начало. Какво - проследи промените спрямо Унгария, откак Жабока го няма, и то при положение че и сегашния не е съвсем цвете за мирисане.

Пак, НАТО не пасат трева. И липсата на доверие в някого води до каквото води. Ние сме дупка по принцип, но когато и шефа е напазаруван, това значи каквото значи.

Не ме разбирай погрешно - не твърдя, нито отричам нещо. Просто описаното горе статукво значи каквото значи.
      ​ Да, разбрах те. Но тука не става дума за доверие в нас / България, а за обективно и официално становище извън нас / България- съседни НАТОвски държави, ЕС / НАТО.
      А такова няма.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
      Ако приемнем че такива имбецили като аз и trav сме еврогейове - ето ти обосновна за еврогейщината.
      Разбирам недоверието и съмнението, те дори са здравословни. Но пак оставаме на ниво аз, ти, trav. Пак - очаквам отзвук на официално, институциално или медийно ниво. И то не задължително, дори желателно, не нашенско.

Макак! Няма нищо случайно! Действат продажниците гадни! И с такива акцийки ни разсейват от същшщественото!

Колкото и да ти е невероятно, такива постановки се ширят из мрежата, че и хващат дикиш. ТЪпо, ама факт.
      Разсейването нито е от сега, нито е само при нас. Практикува се на всякъде и за всичко. Има куп други неща, които ни се спестяват и прикриват и те са далеч по-важни и съществени от един самолет и един радар. Колко от приятелите ти, роднини, познати, знаят или се интересуват какво е това Ил-76 или какво евентуално е направил? А ако има такива, освен за тоя самолет , за какви други съществени неща неща се интересуват и вълнуват?

Е, докато си избираме руски проекти за пРезидент и минпредс, и докато довчерашни НАТОвски генерали като ги наритат стават първи русиофилистици, това няма да се случи скоро. Та дълго време ще спиш спокойно.
      пРезидента го избраха за минпредс преди няколко месеца. Президент беше 10 години- ако може да му се препише толкова силна и влиятелна роля за това време. България е в НАТО от 22 години. Ако за 22 години (36 години от прехода 1989г.) не сме си оправили кочинката както трябва, действително има още мнооого дълго да спя спокойно.
      Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Не знам Надали.
        Американските самолети напуснаха страната ни буквално три дни след като британският в. "Файненшъл таймс" съобщи, че Иран обмисля удари по американски бази в Югоизточна Европа, като за пример беше посочена България.​
        Но това мисля дека се е знаело преди и независимо от руския Ил. Или са чакали той да мине над България за да се уверят и да са сигурни?
        Иначе малко ми е странно- USAF чака изявление от "Файненшъл таймс"​ и позовавайки се на него си обира крушите?! Или са се уплашили, че руски самолет е минал над Безмер и е разузнал, че там има техни самолети, които са възможна иранска цел?

Коментар

• Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
          Действително на това трябва да се обърне внимание. Но причинноследствена връзка с конкретния Ил-76 аз поне не виждам. Най-малкото няма съвпадение по време. Имам своя версия по темата- някой нашенец, който се мутрее, поради незнание и некъдърност се е увлякъл с джамерите и е светнал повече от колкото трябва.
          Акцията в Драгалевци: Кой е бизнесменът със заглушителя и пази ли се от дронове?

Обектът на акцията е известният гръцки ресторант „Келари“ на бул. „Черни връх“, който неофициално се свързва с емблематичните фигури от подземния свят Христофорос Аманатидис – Таки и Размиг Чакърян – Ами.​
          • Преки заплахи за живота: Според оперативни данни на ДАНС, инсталирането на толкова скъпо, мощно и незаконно военно оборудване е предприето заради сериозни и конкретни заплахи за живота на бизнесмена. В подземния свят тече мащабно преразпределение на зони на влияние след убийството на Красимир Каменов – Къро в ЮАР. Източници твърдят, че Ами е имал обоснован страх, че може да стане следващата мишена на поръчково убийство.
          • Параноя от ликвидиране с дронове: Заплахата от дистанционно нападение с експлозиви чрез квадрокоптери е напълно реална. Използването на противовъздушна и антидрон техника превърна комплекса в Драгалевци в истински частен военен бункер, целящ да неутрализира евентуални въздушни удари, докато босовете са в България.

Коментар

Откъде е източника?

Още фърка над сРъбия: https://globe.adsbexchange.com/?icao=152c29

Не е измишльотина, другари Защо има разлика - питайте гумената кукла

ADS-B Exchange provides raw, unfiltered flight data without filtering or censorship, making it the favorite for tracking military and private aircraft.
            In contrast, Flightradar24 offers a polished, user-friendly interface with global commercial coverage, flight schedules, and photos, but routinely blocks or hides sensitive aircraft
            Течет вода Кубань-реки куда велят большевики!

Коментар

• Urko
              Urko коментира
              Редактиране на коментар
              За Сърбия е ясно.
              Пита се за отклонението в посока Безмер на път за Сърбия, на 19.08.

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Пак там. Смени датата

• Bogoljub Gagic
            #426.2

Bogoljub Gagic коментира
            Днес, 14:46

Пак там. Смени датата

Дава ми назад до 20.08. Има ли и къде евентуално има за предишните дати / 19.08?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot 2026-08-22 150915.jpg
Прегледи:48
Размер:217.5 КБ
ID:7049788
            За 19.08 го намерих на lightradar24
            Или на flightaware.com
            И в двата сайта няма отклонение на където и да било, а е черта към Сърбия.

Име:Screenshot 2026-08-22 151639.jpg
Прегледи:48
Размер:40.1 КБ
ID:7049789

Коментар

• Urko
              Urko коментира
              Редактиране на коментар
              Намерих го!!

• Bogoljub Gagic
              Bogoljub Gagic коментира
              Редактиране на коментар
              Намери го, и? Същото като флайтрадар, а? Не щеш да пуснеш скрийншот, не-е-е-е-е...

​...Ако за 22 години (36 години от прехода 1989г.) не сме си оправили кочинката както трябва...
            Ми не сме. И бих казал добре че си купихме F16 блок 70. Щото сега на тях ще хвърчат само тия, дето прпизводителя каже и ще ги човъркат само тия, дето произвводителя каже. Силно подозирам че и с радарите и всякаква новозакупена техника ще е същото.

...щото, ти сериоано ли мислиш че ме можем да съберем 12 пилота, дето да обучим за 7 (седем) години? Или пращаме само "наши хора", те и със съответните зависимости или недоклатщини, щото сериозен човек и "наш човек" са тотално разлиана категория?

Да напомня ли че малко преди това един президент се опита през служебнмо правителство да прокара едни други самолети? Или и това е случаеност? Да напомням ли че тогава тотално се охвърлиха варианти като Rafale и Eurofighter, щото били скъпи.

...или щото нкой нямаше да ни ги даде?

Мнооого още може да се разсъждава по въпроса и съвпадъците твърде сериозно бият на очи, което води до съответните обосновани предположения. На наз ЗКПЧ-та вече н не трябват - след 50+ годишно промиване на мозъци, геноцид и генно инженерство вече се справяме съвсем сами и безплатно чудесно с тая работа.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имат си хора който оценяват риска.

Урко, личните обиди не заместват доводите. Мерило са за личната култура.
              В момента е по важно, какви ще са последиците за България

И не за първи път обаче, често се вижда че за много политици (а форума е огледало) интересите на Русия са над България
              Колкото и да е абсурдно - бомбандирането на българска територия е маловажно пред някаква абстрактна сделка между Москва и Техеран.

Не го разбирате , и аз не го разбирам.. Какво е това нещо между Иран и Русия, което да си заслужава да се бомбардира безмер.
              Два американски самолета, Ок, но там има и български самолети "български" военни , а като им знам точността на Седжил и Шахаб, като нищо да паднат в Ямбол.....
              Карай бе нали сме с големия брат

Коментар

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение
                Имат си хора който оценяват риска.
                Да, и го правят на базата на мноооооого повече информация, отколкото цялото ни разузнаване, политици, служби и службици и всякакви пропити с предатели институцийки някога ще имат.

Коментар

• Първоначално публикуван от trav Преглед на мнение

Урко, личните обиди не заместват доводите. Мерило са за личната култура.
                  Никога не съм си позволявал да обиждам някого тука, в частност тебе!
                  Имам 2 язвителни коментара по твой адрес- сравнение с барон Мюнхаузен, което не е адресирано директно към теб, а към съдържанието на това, което си писал.
                  И второто- че пишеш пасквили, което не е личностна характеристика спрямо самия тебе, а просто факт. Може да го правиш умишлено, неумишлено, с цел, без цел и т.н. интерпретации, но НЕ Е обида към теб самия.

Коментар

• Bogoljub Gagic
                    #426.2

Bogoljub Gagic коментира
                    Днес, 19:42
                    Намери го, и? Същото като флайтрадар, а? Не щеш да пуснеш скрийншот, не-е-е-е-е...
                    Пускам бре, за тебе винаги! Позволявам си да ползвам този, който ти вече си пуснал. Да има, ако речеш още веднъж ще го пусна.

Име:Il-76.jpg
Прегледи:23
Размер:90.1 КБ
ID:7049810
                    Проблема е, че това вкарва повече въпроси от колкото отговори.
                    Защо този флайтрадар се различава от другите два, които аз намерих?
                    Кой от наличните флайтрадари е по-точен, достоверен и правдоподобен?
                    Писал си в превод:
                    ADS-B Exchange предоставя сурови, нефилтрирани данни за полетите, без филтриране или цензуриране, което го прави предпочитан за проследяване на военни и частни самолети.
                    Предвид, че нито един от радарите не е руски, изхождам от това, че другите два няма как да бъдат филтрирани или цензурирани от руснаците за да прикрият евентуалното отклонение. Тогава защо и как идва разминаването?
                    На ADS-B отклонението е с пунктирана линия- как се интерпретира тя? Странното е, че в момента ADS-B не показва историческия трак. Показва No history available, а всички полета за position, track, altitude и speed са n/a​?!

Ако игнорираме другите два флайтрадар, а се спрем само на ADS-B, при който има отклонение- каква аджеба е причината за отклонение? Какво толкова свръхестествено и секретно могат и ще видят над Безмер?? Базата, съветските Су-25, скучни стари американски цистерни на 60 години? Варианта за провокиране и разузнаване на ПВО радари отпадна- по обяснени от мен причини. Провокиране на реакция от страна на България / НАТО? Такава не е последвала.

Все още остава отворен и необясним въпроса- защо няма реакция от страна на американците / НАТО? За нас не питам, приемаме, че се правим на кьорави.
                    Руски самолет минава ачик над НАТОвска ВВС база с американски самолети на нея и пълно мълчание???? Единствен отзвук е про и контра аргументи в социалните медии, форумите и крайнополяризирани политици от двете страни на барикадата. Всичко останало мълчи?

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 190,092 в 13:50 на 21-08-26.

Зареждам...
                    X