Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Българските ВВС

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Българските ВВС

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
    Искаш да кажеш, че ако се обучават кусанти и времето е "код червено" - е нямало проблем?
    Или нощни полети?

"Едно време" и ние от половината ОХР-взвод минахме по едно кръгче с Л-39 -ките (по време на нощни, естествено, като след това си чистехме повърнатата вечеря), ма някои чудеса не сме ги виждали...
    Курсанти се обучаваха в училището в Долна митрополия не по бойните летища . Там каква им беше програмата на обучение нямам представа . Младите току що завършили пилоти навъртаха доста часове в "спарката" преди да ги пуснат сами . Обикновено командира на ескадрилата облиташе новобранците за да види кой до колко е готов самостоятелно да изпълнява бойни задачи защото отговорността за всичко е негова . Имаше случаи когато някой по отворен реши да покаже нещо на старото куче и каца с пълна маска
    Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
      Изявленията на ген.Радев от днес , че(цитирам по памет) "на 6 Май ще летим независимо от времето" , аз лично ги приемам като безотговорни! Има правила за безопасност и те трябва да се спазват(независимо кой и от къде натиска)!!!
      Баси, колко бързо тоя човек се превърна в безотговорен и пренебрегващ правилата за безопасност...
      Всеки трети е шести

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
        Курсанти се обучаваха в училището в Долна митрополия не по бойните летища
        Тука пропускаш важен междинен момент, ама нали става дума за "ония времена", предполагам е било "секретно"...
        Публикувайте отговор

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
          Тука пропускаш важен междинен момент, ама нали става дума за "ония времена", предполагам е било "секретно"...
          Ако имаш в предвид курсанти от разните там държави и режими дето ни се водеха братски и те се обучаваха в Долна митрополия . На тях по принцип много вяра им нямаха до последно особено на арабите .

Коментар

Първоначално публикуван от ЕМО Преглед на мнение
            ... Проблема миналата година не бяха ниските облаци.Проблема беше , че трябваше да се лети НИСКО в НИСКА облачност над СТОЛИЦАТА(2млн.). ...
            Ако не ме лъже паметта, проблемът не бяха облаците над София, а времето над Вакарел. Сега, доколкото чух с половин ухо тази сутрин, самолетите за парада са ги базирали на Доброславци. Предполагам, че така и при по-ниска облачност няма да има проблем да прелетят на София и после да се вдигат нагоре и да си хващат пътя за Граф Игнатиево и Безмер.

П.П. Объркали са се нещо журналята. Не са Доброславци, а на Враждебна.
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-05-16, 09:06.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Не те лъже памет но това,че облаците бяха над Вакарел , а не точно над София не променя много картинката.
              Последно редактирано от ЕМО; 06-05-16, 10:10.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Облитането по ръба на границата си беше нещо нормално . Играта на нерви тогава беше такава.
                То, до колкото разбирам, се случва и сега над Черно море, но от страна на Русия.

Президентът току що каза, че било напредък, че средствата за отбрана се увеличили тази година до 1.35% от БВП... Нямам думи, при положение нещо като стандарт в НАТО (макар, до колкото ми е известно никъде да го няма в договорите) е държавите членки да отделят поне 2% от БВП за отбрана. Мисля, че политическото ръководство на страната трябва да разбере, че този съюз няма как да работи, ако всичи държави не обръщат внимание на сигурността си и очакват при беда НАТО да ги спаси. За да може съзюниците ти да ти помогнат ми се вижда справедливо и ти да допринасяш за общата сигурност и също така да правиш поне опит да и сам да се грижиш за сигурността си.

PS
                Честит празник на всички.
                Последно редактирано от Александър_; 06-05-16, 09:27.

Коментар

Проблема не е толкова в конкретната сума, а в това как се употребява...
                  Докато в МО има стотици/хиляди парашутисти без НИКАКВА представа от работата си, но с ярко изявен интерес 'наши фирми' да спечелят дадена поръчка, винаги ще сме на този хал...
                  Защото повечето отпуснати пари ще означава не по-добре оборудвана армия, а повече откраднати пари...
                  Последно редактирано от Ясен; 07-05-16, 11:47.
                  Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                  Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от Александър_ Преглед на мнение
                    То, до колкото разбирам, се случва и сега над Черно море, но от страна на Русия.
                    .
                    Играта си е същата само се смениха малко приоритетите
                    Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение

П.П. Объркали са се нещо журналята. Не са Доброславци, а на Враждебна.
                    Доброславци отдавна не е действащо летище .

Коментар

Президентът току що каза, че било напредък, че средствата за отбрана се увеличили тази година до 1.35% от БВП... Нямам думи, при положение нещо като стандарт в НАТО (макар, до колкото ми е известно никъде да го няма в договорите) е държавите членки да отделят поне 2% от БВП за отбрана.
                      PS
                      Честит празник на всички.
                      Много радостно. Но България също е подписала, че за наука се отделят 4%. да ама в момента се движим между 0,2-0,1 ..последните години >0,02
                      Май вървим както през 80 армия без икономика. Накрая останахме без армия.

Коментар

Първоначално публикуван от biol Преглед на мнение
                        Много радостно. Но България също е подписала, че за наука се отделят 4%. да ама в момента се движим между 0,2-0,1 ..последните години >0,02
                        Май вървим както през 80 армия без икономика. Накрая останахме без армия.
                        То па една наука имаме .

Коментар

Първоначално публикуван от sek.1 Преглед на мнение
                          То па една наука имаме .
                          Общо взето имаме това за което плащаме.

Коментар

Президентът току що каза, че било напредък, че средствата за отбрана се увеличили тази година до 1.35% от БВП... Нямам думи, при положение нещо като стандарт в НАТО (макар, до колкото ми е известно никъде да го няма в договорите) е държавите членки да отделят поне 2% от БВП за отбрана. Мисля, че политическото ръководство на страната трябва да разбере, че този съюз няма как да работи, ако всичи държави не обръщат внимание на сигурността си и очакват при беда НАТО да ги спаси. За да може съзюниците ти да ти помогнат ми се вижда справедливо и ти да допринасяш за общата сигурност и също така да правиш поне опит да и сам да се грижиш за сигурността си.
                            Даже и във Вършавския договор не сме били "консуматори", а сме цакали много повече, при положение, че се е крало в пъти повече безконтролно и то тоно от БНА.
                            За ВВС да си кажем ли колко народ се топлеше на керосин и колко на масло (от позиция на страничен наблюдател) по "онова време"? Другата аванта си вървеше паралелно: бензин, нафта, спирт и кво ли не... Ми "екстрите" като извозване на личния състав по местоживеене след банкети, с помоща на транспортни самолети... Или дай да кацнем за малко с въртолета до село да взема 2 туби вино...

Публикувайте отговор

Коментар

Едното е кражба на дребно, докато другото си е едра кражба... Да, на някой може да му се струва много да открадне 200 литра, ама за някои мащаби това си е дреболия.
                              Кое струва повече - ако служител ми 'открадне' 30л от колата, или ако аз направя търг за нов автомобил за фирмата и го купя за тройна цена, като 2/3 от сумата ми се връщат без следи в джоба ми за да прекарам някого
                              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
                              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

На фона на милиони крадящи катадневно (па и да не е все по 200 литра), твоята (и на още неколцина) врътчица с тоя търг е смешна и незабележима дреболия.
                                Прави каквото трябва, пък да става каквото ще!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 11 потребители онлайн. 0 потребители и 11 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X